Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΩΝΗΣ: δες τη ζωή μέσα από τα όνειρα ενός αδέσποτου σκύλουΜετά την απόλυτα επιτυχημένη πορεία που έγραψε η Διώνη...
με «Το Δώρο» της Κατερίνας Παπαποστόλου, από τις εκδόσεις Welldone, αποφάσισε να επιστρέψει παρέα αυτή τη φορά με τον Άξελ και τον Πόθο.
Η Διώνη, ο σκύλος που το 2011 μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε και πετάχτηκε αβοήθητη να πεθάνει, με τη βοήθεια της Κατερίνας Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικού και Δημιουργού της ομάδας Ζω.Ε.Σ., έγινε διάσημη μέσα από την ιστορία της.
Η συγγραφέας μιλώντας για τη ζωή ενός αδέσποτου σκύλου, αποφάσισε λίγο πριν μπει στο παλάτι των Ονείρων παρέα αυτή τη φορά με τον Άξελ και τον Πόθο, να δημιουργήσει μια νέα ιστορία. Όλοι μαζί, αφού νίκησαν τους δράκους τους,  βρίσκουν τη μωβ νεράιδά και μας καλούν τώρα να δούμε όλοι μαζί τη ζωή μέσα από τα όνειρα τους!
Τι σκέφτονται λοιπόν λίγο πριν κοιμηθούν; Σε μια χώρα μαγική ταξιδεύουν; Πώς νιώθουν στην προσπάθειά τους να σώσουν και άλλα ζώα; Τι μας διδάσκουν σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων;
«Το Δώρο της Διώνης: Δες τη ζωή μέσα από τα όνειρα ενός αδέσποτου σκύλου» από τις εκδόσεις Welldone, σε εικονογράφηση- καλλιτεχνική επιμέλεια Λιάνας Δενεζάκη, επιμέλεια κειμένων Αναστασίας Κορινθίου και επιστημονική επιμέλεια Πάττυς Παπαδήμου, είναι ένα βιβλίο πρωτότυπων εκπαιδευτικών φιλοζωικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους!
Είναι το βιβλίο που κρατά στα χέρια της η Διώνη, όταν μπαίνει στο παλάτι των Ονείρων και ξεκινά να χτίζει το Νέο Σχολείο που χρόνια τώρα οραματίζεται παρέα με τη μωβ νεράιδά της. Ένα βιβλίο οδηγός φιλοζωίας για μικρούς και ένα βιβλίο πρόκληση για μεγάλους! Είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής με δραστηριότητες βασισμένες σε εκπαιδευτικά προγράμματα εγκεκριμένα από το ΥΠΕΠΘ και που ανήκουν και εκπονούνται σε όλα τα σχολεία της χώρας από τις Ζω.Ε.Σ.
Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να αναμετρηθείς με τις γνώσεις σου; Πόσο καλά τελικά γνωρίζεις τον σκύλο σου; Ξέρεις να συμπεριφέρεσαι σωστά σε έναν αδέσποτο σκύλο; Έχεις τραγουδήσει ποτέ μέσα στο Δάσος των Ευχών; Έχεις ζωγραφίσει ποτέ μέσα στο Παλάτι των Ονείρων; Έχεις χορέψει ποτέ μέσα στους δρόμους της μεγάλης πόλης; Τι όνειρο βλέπει η Διώνη που κοιμάται αγκαλιά με τον Πόθο; Ο Άξελ τι όνειρο είδε και ξύπνησε τόσο χαρούμενος; Έχεις μπει ποτέ σε λαβύρινθο του οποίου η λύση σε οδηγεί στα παιδιά που θα χτίσουν το Νέο Σχολείο;
Μέχρι πού φτάνει η φαντασία και η δημιουργικότητά σου; Σε τι κόσμους μπορεί να σε μεταφέρουν; Ξέρεις τι σκέφτεται ένας σκύλος; Τι όνειρα βλέπει, όταν κοιμάται; Μπορείς να μπεις στη θέση του και να νιώσεις όπως εκείνος; Μήπως ήρθε η ώρα να δώσεις φωνή σε έναν σκύλο αλλά και σε άλλα ζώα; Μήπως ήρθε η ώρα λίγο πριν κοιμηθείς να κρατήσεις το βιβλίο αυτό στα χέρια σου και μαζί με χρώματα και φαντασία να δώσεις πνοή στα όνειρά σου;


Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τους σκύλους μέσα από ώρες παιχνιδιού και χαράς!
Η Διώνη βάζει τις ιδέες! Εσύ βάλε τις γνώσεις και τη φαντασία σου και ταξίδεψε στον μαγικό κόσμο της Διώνης και των φίλων της!
«Το Δώρο της Διώνης» δεν είναι ένα απλό τετράδιο δραστηριοτήτων! Είναι ένας οδηγός υπεύθυνης κηδεμονίας! Ένα βιβλίο χαράς, φαντασίας και δημιουργίας! Ένα βιβλίο άδολης αγάπης! Ένα βιβλίο μέσα στο οποίο μπορείς να γράψεις, να ζωγραφίσεις, να τραγουδήσεις, να χορέψεις, να αποκτήσεις σημαντικές γνώσεις, να προβληματιστείς, να μπεις στη θέση του άλλου, να παίξεις και να ψυχαγωγηθείς. Μα το σημαντικότερο όλων να αγαπήσεις αληθινά έναν σκύλο!
Με οδηγό το «Δώρο της Διώνης» μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν την αξία της τέχνης, θα ευαισθητοποιηθούν, θα αναπτύξουν κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό στα ζώα, θα προβληματιστούν σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, θα αποκτήσουν άποψη και κρίση, θα μάθουν να εκφράζονται και να οραματίζονται ένα αισιόδοξο μέλλον, κατανοώντας πως η γνώση και η μάθηση είναι το όχημα που θα τους οδηγήσει σε ένα καλύτερο και ευτυχισμένο «αύριο».
 Με αρωγούς το παιχνίδι, την πολυθεματικότητα, τη διαθεματικότητα, τη διαδραστικότητα θα κρατήσετε στα χέρια σας ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό εργαλείο διασκέδασης, γνώσης και δημιουργίας! Έναν οδηγό αγάπης και σεβασμού για τα ζώα! Τι λέτε λοιπόν θα κάνετε μαζί τους αυτό το μαγικό ταξίδι; Είστε έτοιμοι;Το Δώρο της Διώνης θα το βρείτε στο www.welldone.com.gr και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Ενώ  μέρος των εσόδων του θα στηρίξουν το έργο της ομάδας Ζω.Ε.Σ. για την εκπόνηση ζωοφιλικών ενημερώσεων στα σχολεία όλης της χώρας αλλά και για τα αδέσποτα πλάσματα που οι εθελοντές της φροντίζουν.