Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

«Ασπίδα» για τον καρκίνο του πνεύμονα τα φιστίκια!!!


Μια διατροφή, που περιλαμβάνει μια καθημερινή δόση από φιστίκια, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του πνεύμονα, αλλά και άλλων μορφών καρκίνου...

σύμφωνα με δεδομένα που παρουσιάσθηκαν στη Συνέλευση της Αμερικανικής Ένωσης για την Έρευνα του Καρκίνου.
«Είναι γνωστό, ότι η βιταμίνη Ε παρέχει ένα βαθμό προστασίας έναντι ορισμένων μορφών καρκίνου. Υψηλότερες δόσεις γάμμα-τοκοφερόλης, η οποία είναι μία μορφή βιταμίνης Ε, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα», δηλώνει η ερευνήτρια -διαιτολόγος Ladia M. Hernandez, M.S., R.D., L.D., του Κέντρου Καρκίνου Anderson.
«Τα φιστίκια αποτελούν μια καλή πηγή γάμμα-τοκοφερόλης. Η κατανάλωσή τους, μπορεί να αυξήσει την πρόσληψη της γάμμα-τοκοφερόλης και έτσι τα φιστίκια να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα» λέγει.

Τα φιστίκια είναι γνωστό ότι προσφέρουν προστασία στην καρδιά, αφού μειώνουν τη χοληστερόλη και παρέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία υπάρχουν στα προϊόντα φυτικής προέλευσης. Έγινε έρευνα διαρκείας έξη εβδομάδων, επί 36 υγιών εθελοντών, για να διαπιστωθεί εάν η κατανάλωση τους θα αύξανε τα επίπεδα της γάμμα-τοκοφερόλης στον ορό του αίματος. Πράγματι, ήδη από την τρίτη εβδομάδα, το επίπεδο της τοκοφερόλης αυξήθηκε σημαντικά στα άτομα που ελάμβαναν τα φιστίκια (περίπου 2 ουγγιές το κάθε άτομο ημερησίως)... (axortagos)