Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ενδιαφέρον Κινέζων για το λιμάνι του Βόλου…


Το λιμάνι του Βόλου επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωποι μιας μεγάλης επιχείρησης της Κίνας, που εκδήλωσε ενδιαφέρον για να αναλάβει τη διαχείριση μέρους του λιμανιού!
Πρόκειται για την εταιρία, China Communications and Constructions, που είναι μια από τις 500 μεγαλύτερες στον πλανήτη, εκπρόσωποι της οποίας...

βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Βόλο, συνοδευόμενοι από εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ, για να δουν το λιμάνι και να συζητήσουν τις προοπτικές αξιοποίησής του.
Σύμφωνα με το magnesianews.gr, οι Κινέζοι και ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ (υπεύθυνος για τα λιμάνια της Β. Ελλάδος, Θανάσης Λιάγκος) συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΟΛΒ, Γιάννη Πρίγκο, περιηγήθηκαν στο λιμάνι και στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ενώ δεν έκρυψαν το ενδιαφέρον τους για τη διαχείρισή του.
Οι Κινέζοι εκπρόσωποι της εταιρίας φέρεται να ενδιαφέρονται για το λιμάνι σε ό,τι αφορά στο τμήμα υποδομών και κατασκευών αλλά και για τουριστική χρήση (κρουαζιέρα). Οι ίδιοι, δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι το λιμάνι του Βόλου αποτελεί μέρος, ουσιαστικά, της εθνικής οδού, ενώ μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου βρίσκεται πολύ κοντά.

Οι επιχειρηματίες, είχαν συνάντηση και με τον αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δημήτρη Αλεξόπουλο, που τους παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την παραγωγική φυσιογνωμία της Μαγνησίας, με τους Κινέζους να ενημερώνονται και για την πιθανότητα συνεργασίας στον τομέα των εξαγωγών προς την Ευρώπη… (thessalianews)