Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: Κορίτσια, βρώμικο χρήμα και η πτώση της παιδικής χαράς της Ρωσίας στον ήλιο!!!


Ειδική έκθεση από Sue Reid σε Κύπρος


Το κόμμα ήταν σε πλήρη εξέλιξη στο glitzy club 7 Seas την Τετάρτη. Εκατό ρωσική κορίτσια εμφανίστηκαν (όπως πάντα) για την "Νύχτα των εβδομαδιαίων Κυρίες ", χορεύει σε Louboutin τακούνια σε δυνατή μουσική που έπιναν κοκτέιλ βότκας, διατηρημένα με απλή ψύξη ή σαμπάνια Cristal και τα δύο...


Χωρίς μια προσοχή στον κόσμο και με τις πιστωτικές κάρτες του μπαμπά στην τσέπη τους, άρχισαν τα γέλια καθώς σμήνη των νέων ρωσικών και κυπριακών άνδρες σε δερμάτινο μπουφάν και τζιν σχεδιαστών τους συνομίλησαν.
Και όταν η μουσική σταμάτησε στις 3 το πρωί, ο πλούσιος νεαρός jet-set του παραθαλάσσια πόλη του νησιού της Λεμεσού βρυχήθηκε μακριά σε Πόρσε και Ρόβερς Εύρος στο κόμμα το υπόλοιπο της νύχτας μακριά σε εκατ. λίρες αρχοντικά στους λόφους ή θρόισμα, νεόκτιστα διαμερίσματα με θέα φοίνικες παραλίες.


Όπως ξανθιά Katy Mass, ένα 29-year-old Μόσχα-γεννημένος διαζευγμένος και επιχειρηματίας ο οποίος να περάσετε μια βραδιά στο κλαμπ με τρεις ρωσικές φίλες, είπε απλά: «Η Κύπρος είναι ο ουρανός και εμείς Ρώσοι αγαπούν τον ήλιο. 
«Αυτό που συμβαίνει δίπλα στον παράδεισο κανένας μας νησί μας. Αλλά όλοι διασκεδάζουν, ενώ διαρκεί.
Η αλήθεια είναι ότι η διασκέδαση δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό.
Για Κύπρος βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Οι τράπεζες της είναι κλειστά και το 70 τοις εκατό των κατόχων του λογαριασμού του νησιού (συμπεριλαμβανομένων πολλών από τους 50.000 Ρώσους που ζουν εδώ) έχουν υποβάλει αίτηση για να αποσύρουν όλα τα χρήματά τους, αν, και πότε, οι τράπεζες ανοίγουν τις πόρτες τους ποτέ ξανά.
Οι Κύπριοι βουλευτές φοβούνται ότι οι ξένοι επενδυτές θα φύγουν από τη χώρα. Και από ξένους επενδυτές, που σημαίνει ότι οι Ρώσοι ολιγάρχες, επιχειρηματίες και σκιερά μαφιόζων που έχουν καταφύγει εδώ τα τελευταία 20 χρόνια, αγοράζοντας ακίνητη περιουσία, επενδύει δισεκατομμύρια - και μετατρέποντας το χώρο σε ένα μικρό Μόσχα.
Πολλοί Ρώσοι στο νησί έχουν ήδη σακούλες συσκευασίας τους και βάζοντας ό, τι χρήματα έχουν σε χρυσό.
Ως μία από τις πιο επιτυχημένες κοσμηματοπωλεία της Λεμεσού, Αρμενίων Ράφι der-Garabedian, μου είπε την Τετάρτη, όπως εξελίχθηκε η κρίση: «Χθες, είχα μία από τις καλύτερες ημέρες μου ποτέ. Οι περισσότεροι από τους πελάτες μου είναι ρωσική κυρίες. Τους αρέσει καλή κοσμήματα και θα περάσετε £ 4.000 σε έναν χρόνο. 
«Αλλά αυτή την εβδομάδα αγόραζαν τα στοιχεία για το χρυσό. Ξέρουν ότι αν έβαζαν τα χρήματά τους σε χρυσό, αντί της τράπεζας, κανείς - ούτε καν Άνγκελα Μέρκελ και η ΕΕ - μπορείτε να το πάρετε από αυτούς ».
Τα λόγια του επανέλαβε από ένα όμορφο, μελαχρινός, 30-year-old ρωσικής καταγωγής λογιστής που ζει στο νησί. Προειδοποίησε: «η Κύπρος βρίσκεται σε κατάσταση αυτοκτονίας.
Πολλοί Ρώσοι φοβούνται ότι θα χάσουν τα πάντα, και θα τους περιμένουμε - και τα χρήματά τους - να φύγουν από το νησί.
«Εκείνοι που έχουν πραγματικά κεφάλαια δεν πρόκειται ποτέ να εμπιστεύονται το τραπεζικό σύστημα Κύπρος ή η ΕΕ και πάλι. Υπάρχουν πολλά άλλα μέρη για την πλούσια μας για να πάει: τα νησιά Κέιμαν, Jersey, Λουξεμβούργο. Αυτή είναι μια άσχημη μέρα για Κύπρος. Ως οικονομικό κέντρο, η φήμη του νησιού είναι ερειπωμένο. 
Y et είναι λίγο έκπληξη το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών Ρωσική μάτια έχουν στραφεί προς Κύπρος, μια τρεις-και-α-μισή ώρα πτήσης από τη Μόσχα. 
Οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά: σημαντικό, μια κοινή ορθόδοξη θρησκευτική πίστη και το κυριλλικό αλφάβητο.
Αλλά δεν ήταν μόνο η ηλιοφάνεια που τους προσέλκυσε. Όπως ελίτ της Ρωσίας πλούτισε μετά την πτώση του κομμουνισμού, οι κυπριακές αρχές δεν ζητούν ενοχλητικές ερωτήσεις σχετικά με τραπεζικές καταθέσεις ή όπου προέρχονται τα χρήματα (με επιτόκια έως 6 τοις εκατό).
Δεν απαιτούν καν ότι ο καταθέτης είχε βίζα.
Υπήρχε το μπόνους του ενός ενιαίου συντελεστή φορολογίας του 10 τοις εκατό και αυτόματη ΕΕ κατοικία για όποιον αγόρασε ένα ακίνητο στην τιμή πάνω από £ 275.000. 
Σήμερα, σχεδόν το ήμισυ των £ 55 δισεκατομμύρια στο τραπεζικό σύστημα Κύπρος ανήκει στους Ρώσους.
Οικονομικών της ΕΕ αρχηγοί είναι απρόθυμοι να δώσουν ένα σχέδιο διάσωσης σε ένα νησί που υποψιάζομαι είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για δισεκατομμύρια λίρες πλυθούν μετρητά κάθε χρόνο και το οποίο ωφελεί Ρώσοι λειτουργίας στη λάθος πλευρά του νόμου. Μια πρόσφατη έκθεση στο περιοδικό Der Spiegel στη Γερμανία, με βάση την έρευνα των ξένων μυστικών υπηρεσιών της χώρας, είπε τα περισσότερα ρωσικά χρήματα σε Κύπρος είχε μεταφερθεί εκεί παράνομα, προκειμένου να αποφύγει τις φορολογικές αρχές της Ρωσίας.
Συνήθως, οι Ρώσοι εξαπατήσουν το σύστημα με την τοποθέτηση της παράνομης χρήματά τους σε εταιρείες «κέλυφος», ανώνυμοι σε Κύπρος, εκμεταλλευόμενη το χαμηλό ποσοστό του φόρου εταιριών, των τραπεζών και διακριτική μια κυβέρνηση που ζητά μερικές ερωτήσεις από τους ξένους επενδυτές.
«Η ρωσική μαφία χρησιμοποιεί εκτενώς Κύπρος», είπε ο Hubert Faustmann, αναπληρωτής καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, πρόσφατα. «Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η Ρωσία δεν επιθυμεί να δει Κύπρος κατεβαίνουν οικονομικά».
Στο οικονομικό κέντρο της Λεμεσού, όπου οι Ρώσοι 19.000 έχουν κάνει σπίτι τους, τα καταστήματα πωλούν sable γούνα παλτά για £ 35.000 - ακόμη και μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού της Μεσογείου. 
Εστιατόρια εξυπηρετούν ρέγκα και χαβιάρι πετάξει μέσα από τη Μαύρη Θάλασσα για να ταιριάζει με το σλαβικό ουρανίσκο. 
Και η πικρή ρωσική ποτό γιαούρτι, κεφίρ, είναι προς πώληση στα παραθαλάσσια καφέ-μπαρ, μαζί με την πιο δημοφιλή μπύρα της Ρωσίας, Baltika.
Σε ιδιωτικά σχολεία που μέχρι να ληφθεί μέριμνα για τους νεοεισερχόμενους, τα δύο τρίτα των παιδιών είναι ρωσική.
Στο χώρο περιπάτου, κάθε άλλο γυαλιστερό μπουτίκ έχει ένα ρωσικό όνομα. Υπάρχουν δύο ρώσους ραδιοφωνικούς σταθμούς και ένας αυξανόμενος αριθμός των ρωσικών εφημερίδων και περιοδικών.
Σε μια σικ εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στον παραλιακό δρόμο, ο Ρώσος διευθυντής, 30-year-old Άννα Lazova, προσφέρει ενοικίαση μιας ημέρας από ένα ή Maserati Aston Martin DB9 για £ 1.400. Υπάρχουν πάντα πολλά κτήτορες - οι περισσότεροι από αυτούς ρωσική playboys.
Ένα εκθαμβωτικό λευκό κτίριο με δύο πύργους στην παραλία της Λεμεσού - διαφημίζεται ως το πρώτο συγκυριαρχία Κύπρος είναι πολυώροφα διαμερίσματα με £ 1,7 εκατομμύρια ρετιρέ και μια διάβαση πεζών σε ιδιωτική παραλία - έχει ήδη μια χούφτα ολιγαρχών στην κατοικία. 
Λίγα χιλιόμετρα μακριά, στους λόφους, υπάρχουν μεγάλες λεωφόρους με πορτοκαλιές, όπου οι Ρώσοι έχουν κατασκευαστεί τόσα πολλά αρχοντικά λέγεται «Mayfair της Μόσχας».
Έχει γίνει μια Κύπρος ηλιόλουστο μέρος σκιερό για τους ανθρώπους; Ναταλία Kardash, editor-in-chief του Vestnik Kipra, η δημοφιλής εβδομαδιαία ρωσική εφημερίδα σε Κύπρος, βλέπει από άλλη σκοπιά. 


Λέει: «Η Κύπρος είναι πολύ άνετα. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός Ρώσου επιχειρηματία που θέλει να εργαστεί εδώ. Φέρνει την οικογένειά του, τη σύζυγό του να πάνε για ψώνια, όλοι μιλούν ρωσικά. 
«Υπάρχουν δεκάδες ρωσικά κομμωτήρια και ινστιτούτα νυχιών, και σύντομα νιώθει στο σπίτι». Ωστόσο, αυτή είναι η πραγματική εικόνα;
Αυτή την εβδομάδα έχω ακούσει ιστορίες για τις εκατοντάδες γυναίκες και ερωμένες των Ρώσων ολιγαρχών, μεγιστάνες και επιχειρηματίες, οι οποίοι ζουν στο νησί μοναχικό πολυτέλεια, αλλά όλα τα εγκαταλελειμμένα από τους συζύγους ή εραστές τους.
«Οι άνδρες μείνετε στη Ρωσία και διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους», είπε ο Karolina, ένα 27-year-old μητέρα δύο παιδιών ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νησί από τη Μόσχα με τους γονείς της ως έφηβος. 
«Πετάνε σε κάθε σαββατοκύριακο με ιδιωτικό τζετ για να δουν τις οικογένειές τους και να κρατήσει ένα μάτι για υπεράκτια τα συμφέροντά τους εδώ».
S πρόσθεσε: «Οι γυναίκες αισθάνονται μοναξιά σύντομα, αλλά ακόμα, ταιριάζει τις ρωσικές άνδρες. Θα ήθελα να μάθω τις οικογένειές τους βρίσκονται σε ασφαλή θέση στον ήλιο, ότι τα παιδιά είναι σε καλή αγγλική γλώσσα σχολεία και είναι πιο κοντά στην Δυτική Ευρώπη, όταν πρόκειται να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο ».
Ωστόσο, Alexey Voloboev, ένα 40-year-old πρώην έμπορος πετρελαίου Μόσχα, ο οποίος κινήθηκε προς Κύπρος με την οικογένειά του πριν από επτά χρόνια, πιστεύει ότι η ρωσική ερωτική σχέση με το νησί είναι όλα, αλλά τελείωσε. 
Ίδρυσε Ρωσική Wave Radio και κατέχει την αριστοκρατικός Karaoke Bar Frank Sinatra στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, όπου το μενού είναι στα ρωσικά και αγγλικά.
Η Κύπρος ήταν καλό γι 'αυτόν. Όπως μου είπε σε πολυσύχναστο μπαρ του, γεμάτη από Ρώσους πελάτες: «Ακούσαμε για Κύπρος από στόμα σε στόμα πίσω στη Μόσχα. Στην αρχή ήταν μόνο λίγοι που ήρθαν, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι προσφέρει το είδος της ζωής που λαχταρούσε. Νόμιζα ότι ήταν παράδεισος.
«Έχω τρία παιδιά και πήγαμε στην παραλία τα σαββατοκύριακα. Πήγαμε σε μέρη, φάγαμε έξω, αγαπήσαμε τη ζωή. 
«Αλλά τώρα τα πάντα έχουν αλλάξει και οι Ρώσοι σίγουρα θα φύγουν. Ελπίζω να κινηθεί προς Λονδίνο ή το Εδιμβούργο.
Voloboev προβλέπει ότι το 90 τοις εκατό των Ρώσων θα εξαφανιστεί από το νησί και να πάει στο Ηνωμένο Βασίλειο ή φορολογικών παραδείσων, όπως των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Και προειδοποιεί ότι, όταν οι Ρώσοι σταματήσουν το κάπνισμα, η Κύπρος θα αρχίσει γρήγορα να υποφέρουν.
Λέει ότι οι ενδείξεις υπάρχουν ήδη. Τρεις πετρελαιοφόρα δεν ήταν σε θέση να δέσει στη Λεμεσό, επειδή ρωσικά ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα από τις τράπεζες να πληρώσουν τα λιμενικά τέλη. 
«Οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να ξετυλίγει. Αυτό το νησί θα αντιμετωπίσει μια καταστροφή, όταν χάσουν όλα τα χρήματα που ξοδεύουν οι Ρώσοι και να επενδύσουν εδώ ».
Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα, καθώς η θερμοκρασία χτύπησε 75 βαθμούς, οι νέοι Ρώσοι - το παρατσούκλι Cypruskies - ήταν απρόθυμοι να παραδεχθούν το κόμμα ήταν πραγματικά πάνω.
Στο club 7 Seas, 17-year-old Χριστίνα Bachinskaya, τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, είπε: «Νιώθω σαν αυτό είναι δική μου χώρα. Ποτέ δεν έχω γνωστό οπουδήποτε αλλού. Όλοι μιλούν ρωσικά και έχουν μια καλή στιγμή. Δεν θέλω να πάω. "
Όπως αφήνω πίνοντας κοκτέιλ της στη βεράντα του συλλόγου, ο Κύπριος διευθυντής Eddy Nassar με καλεί προς τη μία πλευρά για μια λέξη. 
Ψιθυρίζει στο αυτί μου: «Παρακαλώ να πω ωραία πράγματα για τους Ρώσους. Η χώρα μας χρειάζεται τους. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που αγοράζουν το σαμπάνια ». (dailymail)