Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η Πρωτομαγιά… αλλάζει μέρα!!!



Τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς για μία «πιο εύθετη ημερομηνία», διότι συμπίπτει ημερολογιακά με τη Μεγάλη Τετάρτη, ζήτησε...

με επιστολή της προς το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και το υπουργείο Ανάπτυξης, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, μετά από αιτήματα Εμπορικών Συλλόγων όλης της χώρας.
Στην επιστολή σημειώνεται ότι με το άρθρο 7 του ν. 74/1975 επιτρέπεται στον υπουργό να μεταθέτει την αργία, όταν η πρωτομαγιά συμπίπτει με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή την Κυριακή του Πάσχα. Αναφέρεται, ακόμη, ότι οι Εμπορικοί Σύλλογοι έχουν, ήδη, καταπιαστεί με την κατάρτιση των εορταστικών ωραρίων των περιοχών τους και θέλουν να γνωρίζουν τι θα ισχύσει τελικά για την Μεγάλη Τετάρτη.
«Θεωρούμε δε, -προστίθεται στο κείμενο-, το κοινό αίτημά τους εύλογο, καθότι η -έστω και περιορισμένη- εορταστική κίνηση θα δώσει κυριολεκτικά σε πολλές επιχειρήσεις «το φιλί της ζωής» και θα τους επιτρέψει να ανασάνουν προσωρινά μέσα στην ύφεση». Κατά το παρελθόν, αρκετές φορές έχει γίνει μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς σε άλλη ημέρα… (blog)