Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Τέλος η αποτρίχωση στα γεννητικά όργανα…



Ο ιός της αποτρίχωσης ονομάζεται Molluscum contagiosum, η εξάπλωση του οποίου προκαλείται από τους μικροτραυματισμούς από το κερί ή το ξύρισμα...

δηλώνουν επιστήμονες από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, οι μικροτραυματισμοί που προκαλούνται από το κερί και το ξύρισμα μπορεί να ευνοούν την εξάπλωση του ιού Molluscum contagiosum, ο οποίος προκαλεί ένα είδος δερματοπάθειας, την μολυσματική τέρμινθο.
Ο ιός μπορεί εύκολα να μεταδοθεί με την άμεση δερματική επαφή με έναν ασθενή καθώς και μέσω του σεξ, ενώ για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι ειδικοί εξέτασαν 30 πάσχοντες από μολυσματική τέρμινθο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων οι οποίοι απευθύνθηκαν σε μία ιδιωτική δερματολογική κλινική στη Γαλλία, την περίοδο Ιανουάριος 2011-Μάρτιος 2012.
Οι 24 από τους ασθενείς ήταν άνδρες και οι 6 γυναίκες, ενώ η μέση ηλικία ήταν τα 29,5 χρόνια.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι εννέα στους δέκα είχαν αφαιρέσει τις τρίχες από την περιοχή των γεννητικών οργάνων, με το 70% να έχουν επιλέξει ως μέθοδο αφαίρεσης το ξύρισμα και οι υπόλοιποι το κερί ή κάτι ανάλογο.
Σε τέσσερις περιπτώσεις η δερματοπάθεια είχε εξαπλωθεί στην κοιλιά των ασθενών, ενώ σε μία στους μηρούς. Επιπλέον, στο ένα τρίτο των περιπτώσεων συνυπήρχαν άλλα δερματολογικά προβλήματα, όπως η ανάπτυξη τριχών προς τα μέσα, τα κονδυλώματα και η θυλακίτιδα.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι επειδή ο ιός Molluscum contagiosum μπορεί να εξαπλωθεί σχετικά εύκολα και όταν κάποιος ξύνει τις βλάβες και μετά αγγίζει άλλο σημείο του δέρματός του, είναι πιθανό οι μικροτραυματισμοί της αποτρίχωσης να διευκολύνουν κατ’ ανάλογο τρόπο την μετάδοση.
Ωστόσο τονίζουν πως η συσχέτισή τους πρέπει να επιβεβαιωθεί με μεγαλύτερες μελέτες… (life2day)