Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Λαζόπουλος: "Ο κόσμος είναι έτοιμος για ρήξεις"



Ο Λάκης Λαζόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε, τονίζει ότι " ο κόσμος είναι έτοιμος για μεγάλη ρήξεις" ενώ δηλώνει ότι...

"έδωσαν την αντιπροσωπεία της οργής στη Χρυσή Αυγή"...
Διαβάστε ένα απόσπασμα  από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "6 ημέρες". 
Ωστόσο αναγνωρίζεις, φαντάζομαι, και τις δικές μας ευθύνες που φτάσαμε μέχρι εδώ.
Οι ευθύνες που έχουν οι πολίτες που πλήρωναν τους υπαλλήλους της εφορίας ή της πολεοδομίας  που τους εκβίαζαν είναι αμηλητέες μπροστά σ' εκείνες των υπουργών που τους είχαν τοποθετήσει, ενώ παράλληλα αυτοί και οι παρατρεχάμενοί τους εισέπρατταν  μίζες εκατομμυρίων.
Κι ούτε πιστεύω ότι οι ίδιοι αυτοί πολιτικοί μπορούν τώρα να εγγυηθούν την κάθαρση.  Το τοπίο αρχίζει να καθαρίζει από τη μεριά της Δικαιοσύνης, όχι της πολιτικής.  Αλλάζει άρδην το σκηνικό. Το 2013 θα σημάνει το τέλος των ιδεοληψιών της Μεταπολίτευσης. Δεν θα έχουν σημασία τα κόμματα αλλά τα πρόσωπα.  Αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται η πολιτική κιβωτός του Νώε. Όμως, θα επιπλεύσει μόνον όποιος βγει μπροστά χωρίς να υπολογίσει την εικόνα του, χωρίς να μετράει ψήφους.
Γι΄αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μείνει στη γραμμή με την οποία ξεκίνησε.  Αν αρχίσει να κουβαλά παλιά φορτία του ΠΑΣΟΚ, θα αγκομαχήσει στη διαδρομή. Ο κόσμος είναι έτοιμος για μεγάλες ρήξεις προκειμένου να βγει από το μνημόνιο στο οποίο τον έχωσε ο ανίκανος Παπανδρέου - και μιλώ ευγενικά λόγω των εορτών...
Σε κάποιο άλλο σημείο της συνέντευξης μιλά για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.
 Η ερώτηση που του τέθηκε είναι η ακόλουθη:
Δεν ευθύνεται λοιπόν ο κόσμος.  Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής έχουν ευθύνες;
Μικρό ποσοστό είναι ανάμεσά τους οι φασίστες. Όταν ο Παπανδρέου δεν μπορούσε πλέον να σταθεί, το σύστημα εφηύρε τον Παπαδήμο. Κέρδισε χρόνο για να στήσει τον αποπροσανατολισμό του λαϊκού θυμού πρίν γίνει αριστερός.  Έδωσαν την αντιπροσωπεία της οργής στη Χρυσή Αυγή.
Διότι το σύστημα δεν χάνει την ψήφο που πηγαίνει στην Ακροδεξία. Ακριβώς γι΄αυτό καλλιέργησαν και τα εντεταλμένα μέσα επικοινωνίας τη θεωρία των δύο άκρων. Με τους εκλεκτούς της κεντροαριστερής σχολιογραφίας συνδιαλέγονταν ο Καρατζαφέρης και ο Γεωργιάδης στα κανάλια. Όταν αυτοί έγιναν λάιτ, βρέθηκαν άλλοι. Πώς να κατηγορήσω λοιπόν τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής; Χρειάζονται χρόνο για να συνειδητοποιήσουν ότι αλλού πρέπει να αναζητήσουν την αλλαγή στη χώρα. Και σιγά τα γρήγορα αντανακλαστικά  που είχαν εκείνοι που κυβέρνησαν έως τώρα! (enikos)