Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

NIVEA… η κρέμα του χιονιού!!!



Η NIVEA είναι μία από τις πιο αξιόπιστες μάρκες περιποίησης της επιδερμίδας στον κόσμο, αλλά χρειάστηκαν τρία μυαλά με ένα...

κοινό όραμα για την υλοποίησή της. Όλα ξεκίνησαν το 1911, όταν ο φαρμακοποιός και οραματιστής επιχειρηματίας Δρ Oscar Troplowitz αναγνώρισε τις δυνατότητες του Eucerit, ένος γαλακτωματοποιητή που δημιούργησε ο χημικός Δρ Isaac Lifschütz. Το Eucerit κατέστησε δυνατή τη συγκράτηση νερού και λαδιού σε μία σταθερή κρέμα, και αρχικά προορίζονταν για χρήση στον ιατρικό τομέα.


Ο δερματολόγος Καθηγητής Paul Gerson Unna εκτίμησε την εμπειρογνωμοσύνη του Dr. Lifschütz’ στον τομέα του και τον σύστησε στον Δρ Troplowitz, ο οποίος αμέσως αναγνώρισε ότι το γαλάκτωμα νερού σε λάδι θα έκανε την τέλεια βάση για μια καλλυντική κρέμα. Το μόνο που χρειαζόταν τώρα ήταν ένα όνομα. Για το βρει, ο Δρ Troplowitz δεν χρειάστηκε παρά να εξετάσει περαιτέρω την ίδια την κρέμα . Εμπνεύστηκε από το κατάλευκο χρώμα της, την αποκάλεσε NIVEA - ένα όνομα που προέρχεται από τις λατινικές λέξεις nix (χιόνι) και nivis (του χιονιού). Επιτέλους, τα έτη της έρευνας και της δημιουργικότητας είχαν αποδώσει καρπούς. 


Τον Δεκέμβριο του 1911, η NIVEA βγήκε στην αγορά δημιουργώντας έτσι την παράδοση της πρώτης κρέμας μας για την περιποίηση της επιδερμίδας. Από την αρχή, ο στόχος του Δρ Troplowitz ήταν η ανάπτυξη προϊόντων υψηλής ποιότητας που θα ήταν προσιτά σε όλους. Με τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων NIVEA, η οποία παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα σε όλες τις επιδερμίδες ανάλογως των αναγκών τους, το όραμα του Δρ Troplowitz συνεχίζεται. Και θα συνεχίσει για τα επόμενα 100 χρόνια.