Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Γεύμα με «Φεγγαροκουταλιές»... (βίντεο)


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου


 Σίγουρα άλλες εποχές η είδηση πως μια νεαρή κοπέλα που δεν έχει κλείσει καν...

τα 25 της χρόνια, έχει γράψει 4 βιβλία και το τελευταίο της μάλιστα απευθύνεται σε μικρά παιδιά, θα πέρναγε στα ψιλά των εφημερίδων.
Σήμερα όμως τις ημέρες που διανύουμε αυτό είναι η πρώτη είδηση κι αυτό γιατί το κορίτσι δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε όλοι οι υπόλοιποι και κυρίως οι νέοι. 
Ο δρόμος αυτός που έχει χαράξει η Μαριλένα Παππά απέχει πολύ από την μιζέρια των μνημονίων, ενώ ταυτόχρονα υποδεικνύει πως το μέλλον δεν πρέπει να μένει «παράλυτο» κάθε άλλο...
Η ίδια χαμογελαστή και ευδιάθετη άνοιξε την καρδιά της στο Πινάκιο.
Μίλησε για την τελευταία της δουλειά, τις περιβόητες «Φεγγαροκουταλιές», αλλά και για το πώς οραματίζεται το μέλλον της.
Βέβαια στην μίνι ανάκριση που της κάναμε, της ζητήσαμε να μας πει για την Ελευθερούπολη αλλά και για τη Χώρα του Καπνού, όπως τις αναφέρει στις «Φεγγαροκουταλιές» της, αλλά δεν σταματήσαμε εκεί καθώς της απαιτήσαμε να  παραλληλίσει τα δύο τοπωνύμια των  «Φεγγαροκουταλιών» με την ελληνική κοινωνία.
Πάντως όσοι ποντάρουν στον κατακερματισμό της Ελλάδας φαίνεται πως δεν έχουν υπολογίσει νέους όπως τη Μαριλένα Παππά! Η αφοσίωση της στα όνειρα της είναι το πιο ισχυρό όπλο κατά των μνημονίων, των δυνάμεων κατοχής αλλά και των κυβερνήσεων «Τσολάκογλου».


Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη που ακολουθεί...