Σάββατο 18 Απριλίου 2020

aylogyros news: ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»…



Συγγραφείς, εικονογράφοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί...
μουσικοί & τραγουδιστές, σας στέλνουν τη δική τους ξεχωριστή ευχή, γεμάτη ελπίδα & αισιοδοξία…


Σας μεταφέρουμε τις ευχές τους:


Αλεξανιάν Σοφία (ηθοποιός- συγγραφέας)

Σε όποια κατάσταση κι αν σας βρίσκει αυτό το Πάσχα, να κρατάτε στο μυαλό σας την Ελπίδα της Ανάστασης. Ίσως ήρθε η ώρα να αναστήσουμε πράγματα που έχουμε ξεχάσει ή αμελήσει. Όσο το πνεύμα μας είναι ζωντανό υπάρχει ελπίδα για όλα! Καλή Ανάσταση!!!
Να μας φυλάει ο Θεός από τα δεινά. Και να μας τιμάει για τους κόπους μας, όλους. Χρόνια πολλά γεμάτα υγεία!!!


Ανδρικόπουλος Νικόλας (εικονογράφος- συγγραφέας)
Η Ανάσταση πρέπει να γίνει μέσα μας. Ευκαιρία μας δίνει ο χρόνος, ο καιρός, η εποχή. Κι ύστερα ας γίνει Ανάταση.


Αρβανίτη Μαργαρίτα (συγγραφέας)
Απευθύνομαι με αγάπη και σεβασμό σε όλους εσάς που περνάμε μαζί μέρες δύσκολης δοκιμασίας, με την επιθυμία οι ευχές μου να έχουν και πρακτικό ενδιαφέρον. Τα λόγια, τα ευχολόγια οι ευχές και προσευχές από μόνα τους δεν είναι αρκετά για να πάρουμε πίσω το δικαίωμά μας - που κινδυνεύει, να ζήσουμε αλλά και να ευτυχήσουμε! 
Η ζωή απαιτεί με τη δική μας συνειδητή παρέμβαση να καταφέρουμε με κουράγιο, ελπίδα, πίστη και αισιοδοξία να «ανθίσει» ο νους, να λάμψει το Φως της αλήθειας, να ανοίξει η ψυχή μας σαν την άνοιξη, να νοιώσει την ευφορία της καρποφορίας του καλού κι αγαθού, του «αγαπάτε αλλήλους, της ειρήνης, της ελευθερίας, και με σύνεση επιλογών και τήρηση των μέτρων προστασίας, να καταφέρουμε να βιώσουμε νικηφόρα το δικό μας Πάσχα = πεσάχ=πέρασμα, από όσα μας «σταυρώνουν», στην «ανάσταση» μας, με στόχο να σώσουμε κυρίως το όνειρο ότι το πέρασμά μας από αυτή τη γη δεν είναι μόνο μια πορεία σταύρωσης προς τον Γολγοθά των προβλημάτων μας αλλά και μια Ανάσταση στο όνειρο ότι αξίζει τελικά η γνωριμία μας, παρά τα δύσκολα, με την πανέμορφη αυτή πατρίδα, με την πανέμορφη αυτή γη για ζωή προσωπικής και κοινωνικής ευημερίας όσο πιο κοντά στα επιθυμητά της ψυχής. Την εύχομαι από καρδιάς σε όλους μας! 
Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!


Αρεστός Θεόδωρος (ηθοποιός- στιχουργός)
Εύχομαι ολόψυχα, χρόνια καλά να έχουμε στη ζωή μας, πάντα με ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν, κοντά μας και δίπλα μας και όλα αυτά βέβαια, συνοδευόμενα από υγεία, ψυχική και σωματική, σκεπτόμενοι συνειδητά το μέλλον που θα αφήσουμε στα παιδιά μας, χωρίς να χρειάζεται να τους λέμε, μένουμε σπίτι για να είμαστε υγιείς, αλλά να μπορούμε να απολαμβάνουμε τη ζωή μας, με την Ελευθερία που αρμόζει στο ανθρώπινο είδος.
Καλή Ανάσταση και καλή ψυχική ανάταση.


Βενιανάκης Τόλης (τραγουδιστής)
Εύχομαι ολόψυχα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η Ανάσταση του κυρίου ημών Ιησού Χριστού, να συνοδεύεται με την ανάσταση της Ελλάδας μας και την απελευθέρωση μας από όλους τούς εχθρούς (εσωτερικούς και εξωτερικούς) του έθνους μας και της ορθοδοξίας! 
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, σε όλους τους απανταχού Έλληνες!


Βουδούρη Τασιλένα (σκηνοθέτης – ηθοποιός)
Εύχομαι αυτές οι Άγιες μέρες να μετατρέψουν τον πόνο των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται, σε δύναμη! 
...και όσοι απλά μείναμε σπίτι μας, με τον εαυτό μας και υγιείς, όταν βγούμε ξανά ,να είμαστε καλύτεροι, πιο φωτεινοί άνθρωποι… 
Ευλογημένη Ανάσταση σε όλους μας!!


Γαβριελάτου Μαρία (συγγραφέας)
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το φως της Ανάστασης να διώξει όλα τα δυσάρεστα που περνάμε όλοι μας, και να φωτίσει τον δρόμο της Ελπίδας, της Πίστης και της Δύναμης ώστε να συνεχίσουμε την πορεία της ζωής μας μέσα από καινούργια  δημιουργικά και  γεμάτα αισιοδοξία μονοπάτια! 
Ας γίνει αυτή η Ανάσταση η Ανάσταση της ψυχής μας. Καλό Πάσχα σε όλους σας!


Γαληνού Ελένη (συγγραφέας)
Εύχομαι η γιορτή της Αναστάσεως του Θεανθρώπου να μας βοηθήσει να εκτιμήσουμε και να αναλογιστούμε τη σπουδαιότητα δυο πολύ ουσιαστικών αγαθών: της υγείας και της ελευθερίας!!! Μένω σπίτι λοιπόν και αναλογίζομαι με την ελπίδα πολύ σύντομα να έχει αίσιο τέλος αυτή η περιπέτεια εξαιτίας της οποίας πλήττεται ο πλανήτης!!!
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους!!!


Γάτη Λιλή (συγγραφέας)
Να μην ξεχνάτε να λέτε: Σ' αγαπώ! Να μην αφήνετε ούτε μια στιγμή με τους δικούς σας ανθρώπους να πάει χαμένη... Και να γελάτε δυνατά! Εύχομαι καλό Πάσχα και κάθε μας μέρα να είναι μια καινούργια Ανάσταση που θα μας κάνει πιο δυνατούς, πιο χαμογελαστούς, πιο εγκάρδιους, πιο μαχητικούς, πιο αλληλέγγυους... Μαζί...


Γκαζιάνη Μαίρη (δημοσιογράφος- συγγραφέας)
Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη! Είθε το φως της Ανάστασης να φωτίσει τις σκέψεις... και να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας ώστε να μας καθοδηγεί σε πράξεις ανιδιοτέλειας και αγάπης! Καλό Πάσχα!


Σας μεταφέρουμε τις ευχές τους:


Γκόλια Χριστίνα (τραγουδίστρια- ηθοποιός)
Εύχομαι Ανάσταση ψυχών και αφύπνιση συνειδήσεων σε όλους! Εύχομαι γρήγορη ίαση και νίκη απέναντι στον ιό. Εύχομαι ανατολή μιας καινούργιας καλύτερης εποχής!!!Εύχομαι αγάπη, χαρά και δύναμη στις καρδιές των ανθρώπων! Καλό Πάσχα!


Δεληντζόγλου Σταυρούλα (συγγραφέας)
Καλό Πάσχα με υγεία, χαμόγελο, θετική σκέψη και πίστη. Να είστε πάντα καλά εσείς και όσοι αγαπάτε.


Δημητρόπουλος Παναγιώτης (συγγραφέας)
Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους μας. Η Πίστη  βρίσκεται εντός μας και μπορεί να νικήσει όλους τους φόβους μας. 
Αυτό το Πάσχα μένουμε μέσα, όχι για εμάς αλλά για εκείνους που αγαπούμε, αλλά και για όλους εκείνους που δεν γνωρίζουμε. 
Με αισιοδοξία και Πίστη θα τα καταφέρουμε να γίνουμε όλοι μια αγκαλιά. 


Διαμαντή Μανταλένα Μαρία (δημοσιογράφος- συγγραφέας)
Διαφορετικό Πάσχα το φετινό... Δίχως κερί στην εκκλησία, δίχως  αγκαλιές, δίχως εκείνα τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια... 
Ευχή μου είναι η αγάπη να κυριαρχήσει κι «εκείνος» που σκόρπισε παντού τον φόβο του αγγίγματος κι απομάκρυνε τα σώματα, σύντομα να φύγει… Κι εύχομαι να παραμείνουν στην καρδιά & την ψυχή μας, τα σημαντικά πρότυπα για τα παιδιά μας... Αυτά που βλέπουμε μέσα από τα πρόσωπα γιατρών και νοσηλευτών που παλεύουν να σώσουν ζωές ρισκάροντας τις δικές τους. 
Καλή Ανάσταση ζωής & ανάταση ψυχής σε όλους μας!


Δουκουτσέλης Βαγγέλης (ηθοποιός)
Και κάπου εκεί, ανάμεσα στη νέα πραγματικότητα και σε μια άλλη καθημερινότητα, ξεπροβάλλει ένα Φως. Να 'ναι αυτό που θα μας αλλάξει και θα φωτίσει ολονών τις ψυχές μας. Καλή Ανάσταση!


Ζάχαρη Άνα (συγγραφέας)
Είθε το αναστάσιμο φως να διώξει το σκοτάδι από τις ζωές μας, είθε το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να φέρει ξανά το χαμόγελο στα χείλη όλων. Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!


Θεοδόσης Σπύρος (ηθοποιός)
Εύχομαι το φως της Ανάστασης να φωτίζει πάντα τις ψυχές και τις ζωές όλων μας. Η σταύρωση του Χριστού να μας διδάξει και να μαλακώσει τις καρδιές μας δίνοντάς μας δύναμη να προσμένουμε ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο να ξημερώσει που σήμερα το έχουμε ανάγκη πιο πολύ παρά ποτέ! 
Χρόνια πολλά Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο με υγεία και αγάπη. Και η Ανάσταση του Κυρίου να μας οδηγεί στο δρόμο τής αγάπης και τής αλληλεγγύης στην καθημερινότητά μας. 
Καλό Πάσχα σε όλους


Ιωάννου Δήμητρα (συγγραφέας)
Κανείς μας δεν περίμενε ένα Πάσχα τόσο διαφορετικό από τα άλλα, παρόλα αυτά εμείς ποτέ δε λυγίσαμε στις δυσκολίες. Τώρα ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε όχι με τα χέρια αλλά με την καρδιά και τη σκέψη μας και ίσως πιο ουσιαστικά από ποτέ. 
Μένοντας σπίτι, αποδεικνύουμε το ειλικρινές μας ενδιαφέρον μας για το συνάνθρωπο και όλοι μαζί κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για να ξημερώσει ο Θεός μια επόμενη ξάστερη μέρα.
Σας εύχομαι Καλό Πάσχα με υγεία, υπομονή και δύναμη!


Καλαθάς Στέλιος (ηθοποιός- σκηνοθέτης)
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το φετινό διαφορετικό Πάσχα να φέρει και την λύση σ’ αυτόν τον αόρατο πόλεμο που περνάει η ανθρωπότητα. Και η Ανάσταση του Κυρίου μαζί με το Άγιο Φως να μας επιτρέψει να δώσουμε και πάλι το «φιλί της αγάπης» και να αγκαλιαστούμε σφιχτά!


Κατσικαλούδης Θοδωρής (ηθοποιός)
Εύχομαι η Ανάσταση του Κυρίου να αναστήσει τις ψυχές μας. Σε ένα ξεχωριστό Πάσχα που θα μείνει χαραγμένο μέσα στη μνήμη πολλών γενιών. 
Αυτό το Πάσχα του 2020 πολλοί άνθρωποι θα μάθουν τι σημαίνει αγάπη, τι σημαίνει αλληλεγγύη και τι σημαίνει να αγαπάς τον πλησίον σου. 
Καλή Ανάσταση σε όλους.


Σας μεταφέρουμε τις ευχές τους:


Κονίτσα Σωπύλη Κατερίνα (συγγραφέας)
Εύχομαι να βγούμε αλώβητοι από αυτή την δοκιμασία που βιώνει ο πλανήτης μας. 
Να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που έχουμε να έρθουμε πιο κοντά στους δικούς μας ανθρώπους, αναβιώνοντας τις αξίες που χάσαμε στον βωμό της σκληρής καθημερινότητας που ζούσαμε.


Κορινθίου Αναστασία (δημοσιογράφος- συγγραφέας)
Εύχομαι από καρδιάς αυτή η Ανάσταση να φέρει φως στις ζωές μας και να ξορκίσει μακριά κάθε φόβο, την μοναξιά και το άγχος για το άγνωστο. Ραντεβού γρήγορα σε μια Άνοιξη που μας χρωστά ένα χαμόγελο.



Κοτσοβόλου Ελένη (συγγραφέας)
Επιτρέψτε μου, οι φετινές ευχές να είναι λίγο αλλιώτικες... μακριά από το κομβόι του τσίρκου που τόσο πιστά ακολουθούσαμε ως τώρα εν μέσω χειροκροτημάτων και βεγγαλικών. Ουδέποτε πίστεψα ότι η ομολογία του “Χριστός Ανέστη” έδινε χαρά και ικανοποίηση στον ίδιον τον Χριστό. Ουδέποτε πίστεψα ότι ο Πατέρας θλιβόταν από την ανοησία που επιλέξαμε να μας περιβάλλει και άλλο τόσο ότι σχεδίαζε δόλια να μας εκδικηθεί.
Η δική μου πίστη, ο δικός μου Θεός, αγαπάει τόσο τα παιδιά Του που θα βρει τον τρόπο να χαρίσει σε όλα, ανεξαιρέτως, τον παράδεισο. Και μέσα στο σχέδιό Του, βιώνουμε, ενίοτε (σαν και φέτος), το αποτέλεσμα της δικής μας οκνηρίας, ίσα για να αντιληφθούμε ότι Εκείνος θυσιάστηκε για την Αγάπη, με την οποία, ουδόλως ή ελάχιστα ασχοληθήκαμε στην ουσία της.
Φέτος, λοιπόν, ας αποδεχτούμε ότι εμείς χάσαμε το προσωπείο μας, αλλά κέρδισε Εκείνος αφήνοντας να αποκαλυφθεί το κενό του καθενός. Αφήνοντας να στερηθούμε τις οικογένειες, τους φίλους, την ανθρώπινη επαφή... και να αναζητήσουμε ξανά την Αγάπη, ανοίγοντας, έτσι, τον δρόμο σε Εκείνον να φέρει  στον καθένα, ως δώρο Του, την προσωπική του ανάσταση...


Λάττα Γεωργία (συγγραφέας- εκπαιδευτικός)
Αυτές τις μέρες ανακαλύπτουμε ξεχασμένες γωνιές του εαυτού μας. Όλα χωρούν στη σκέψη μας:  Τα λάθη και τα σωστά μας, οι άνθρωποι που κρατήσαμε κι εκείνοι που προσπεράσαμε. 
Ας γίνει τούτη η εποχή περισυλλογής η δική μας ανάσταση, ο δικός μας ύμνος στη ζωή που μας χαρίστηκε.


Λεϊμονής Διονύσης (συγγραφέας- εκπαιδευτικός)
Εύχομαι μετά από το ακούσιο πάθος που βιώνουμε αυτήν την εποχή να γιορτάσουμε πασίχαροι την ανάσταση του νου και της ψυχής μας


Λιακόπουλος Χρήστος (ηθοποιός- σκηνοθέτης)
Εύχομαι καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους! Υγεία πάνω από όλα, πίστη, υπομονή και επιμονή σε ότι θέλουμε να πετύχουμε! 
Παρόλες τις αντιξοότητες να διατηρούμε ηθικό ακμαιότατο και φρόνημα υψηλό! Μπορούμε!


Λιάτου Έλενα (εκπαιδευτικός- συγγραφέας- εικονογράφος)
Εύχομαι σε όλο τον κόσμο, τούτο το Πάσχα, το τόσο ξεχωριστό, να φέρει φως στην ψυχή μας! Το Άγιο φως της Αναστάσεως να φωτίζει τη σκέψη μας και να ζεστάνει τις καρδιές μας.


Μήλα Χριστιάνα (Κλινική Υπνοθ/τρια-Ψυχοθεραπεύτρια συγγραφέας)
Με αγάπη και ενσυναίσθηση ας γιορτάσουμε και φέτος την Ανάσταση του κυρίου μας έστω και μένοντας σπίτι, γιατί η αγάπη δεν φυλακίζεται σε τείχους, ούτε ελαττώνεται από τις αποστάσεις! 
Είναι η θεία ενέργεια που μας ενώνει ακόμα και έξω από τον χώρο και τον χρόνο! Είναι η θεία ουσία μας, αυτή που μετουσιώνει το εγώ σε εμείς! 
Αυτή η υπερβατική αγάπη είναι και το βαθύτερο νόημα του χριστιανικού Πάσχα! Χριστός Ανέστη!


Μητροπούλου Σμαραγδή (συγγραφέας- εκπαιδευτικός)
Αγαπημένοι μου, εύχομαι η Ανάσταση του Θεανθρώπου να φέρει γαλήνη και αγάπη σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. 
Αισιοδοξία κι Ελπίδα. Ειρήνη και Αλληλεγγύη σε όλο τον κόσμο και γρήγορα να τελειώσει αυτή η δοκιμασία. 
Είθε η Ανάσταση του Χριστού να σηματοδοτήσει και την Ανάσταση των δικών μας ψυχών.


Μίλτου Πόλυ (συγγραφέας- εκπαιδευτικός)
Ανάσα ζωής και αγάπης.
Νέα κατάσταση φύσης.
Αδιαμφισβήτητη αλήθεια.
Σημαία ελπίδας και χάριτος.
Το φως της, χαρά και αγαλλίαση.
Αόρατες δυνάμεις πανηγυρίζουν.
Σίγουρη νίκη επί του θανάτου.
Ηλιακών αχτίνων λαμπρότερη!
Ανάσταση σημαίνει αιωνιότητα!
Εύχομαι ολόθερμα, Καλή Ανάσταση στις καρδιές μας! Καλή Ανάστασης στις ζωές μας! Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο! Χριστός Ανέστη- Αληθώς Ανέστη!


Σας μεταφέρουμε τις ευχές τους:


Μακρής Κωστής (συγγραφέας)




Μιχαλόπουλος Νίκος (συγγραφέας)
Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη ισότητα απέναντι σε έναν κοινό εχθρό, που λες και ήρθε να μας διδάξει, πως είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Οι μεταξύ μας πόλεμοι προς το παρόν φαίνεται να παγώνουν, γιατί ξαφνικά δεν έχουν νόημα, αν ο νικητής στο τέλος δεν καταφέρει να ζήσει. 
Οι Εκκλησίες για κάθε θρησκεία, κάθε αίρεση κάθε είδους πίστη έκλεισαν τις πόρτες τους και μας άφησαν, πολύ σωστά αυτή τη στιγμή, μόνους με τον Θεό μας, που μας οδηγεί στον πυρήνα μας, εκεί που βρίσκεται η πηγή δύναμης του καθενός.
Πιστεύω ακράδαντα, πως μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση, την πρώτη ίσως τόσο απόλυτα παγκοσμιοποιημένη και ελπίζω όλοι, όταν θα έχουμε αφήσει πίσω μας τις δύσκολες μέρες, να βγούμε πιο σοφοί από αυτή και να μην ξεχάσουμε, πόσο κοντά ήρθαμε.  Καλή Ανάσταση σε όλους.
Μακριά από πολύ κόσμο, με το φως μόνο της δικής μας λαμπάδας. Ας εκμεταλλευτούμε το δώρο που μας δόθηκε, το δώρο του χρόνου, της ησυχίας και μιας παύσης, για να καταλάβουμε την αξία των πολύ απλών αλλά τόσο σημαντικών πραγμάτων στη ζωή μας. Χρόνια πολλά.


Χρήστος Μπαλτάς (ηθοποιός)
Η φετινή χρονιά δεν είναι απλά δύσκολη αλλά και πρωτόγνωρη... Εύχομαι να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες μας... Υγεία Χαρά και Ευτυχία... Καλό Πάσχα !!!


Μπουμπούσης Γιώργος (συγγραφέας- παιδοψυχολόγος- εκπαιδευτικός)
Εύχομαι το Άγιο Φως να γίνει φορέας Ζωής, Δύναμης κι Αλήθειας στις καρδιές μας, διώχνοντας μακριά καθετί που μας κρατά καθηλωμένους σε ψυχοφθόρες καταστάσεις. Χριστός Ανέστη!


Μπουρνελέ Δήμητρα (ηθοποιός- σκηνοθέτης)
Μαζί με την Ανάσταση του Ιησού, εύχομαι να γίνει και ανάσταση του νου. Ας κοιτάξουμε μέσα μας, ας κάνουμε την αυτοκριτική μας και τότε, μόνον τότε μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Πάντα με την αγάπη... Μόνο με την αγάπη αλλάζει ο κόσμος.


Μυγδαλάκη Σοφία (συγγραφέας)
Εύχομαι από καρδιάς, το Άγιο Φως της Ανάστασης, να γεμίσει με φως τις ζωές όλων μας και να γεννήσει στις ψυχές μας την αγάπη, την ελπίδα και πλέον τη μεγάλη υπομονή! Καλό Πάσχα, σε όλους!!!


Νικολαΐδη Κωνσταντίνα  (σκηνοθέτης)
Καλή Ανάσταση με Αγάπη στις ψυχές μας. Να πλημμυρίσουμε με τη δύναμη της Συγχώρεσης και να αγαπήσουμε τον πλησίον ως εαυτόν κι ακόμα περισσότερο! 
Ο Χριστός να στέκει φωτεινό παράδειγμα στη νέα αναστάσιμη ζωή μας!"


Πάγκαλη Χριστίνα (ηθοποιός)
Ας είναι τούτο το αλλιώτικο Πάσχα η αφορμή για περισυλλογή και Αναγέννησή.
Ας ταξιδέψουμε με οδηγό την ελπίδα για ένα κόσμο λουσμένο με φως και καλοσύνη.
Ας έχουμε κουράγιο, δύναμη και πίστη πως θα ’ρθει σύντομα η μέρα που θα μπορούμε να ανταλλάξουμε και πάλι, όπως παλιά, τα πιο τρυφερά μας χάδια. Καλή Ανάσταση


Παλαιολόγος Βασίλης (ηθοποιός)
Εύχομαι η γιορτή της Αναστάσεως του Θεανθρώπου να μας βοηθήσει να εκτιμήσουμε και να αναλογιστούμε τη σπουδαιότητα δυο πολύ ουσιαστικών αγαθών: της υγείας και της ελευθερίας!!! Μένω σπίτι λοιπόν και αναλογίζομαι με την ελπίδα πολύ σύντομα να έχει αίσιο τέλος αυτή η περιπέτεια εξαιτίας της οποίας πλήττεται ο πλανήτης!!! 
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους!!!


Γιάννης  Κουμπούνης (Μουσικός)
Εύχομαι  η Ανάσταση του Κυρίου  να φέρει υγεία σε όλους, αγάπη,  ευτυχία  και πολύ υπομονή  στις δύσκολες στιγμές  που βιώνουμε όλοι μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.


Σας μεταφέρουμε τις ευχές τους:


Παναγιώτου Μαίρη (συγγραφέας)
Θέλω να ευχηθώ σε όλον τον ορθόδοξο κόσμο και σε όλους τους Έλληνες όπου γης, να έχουν καλή Ανάσταση με υγεία μένοντας σπίτι, ο Αναστάς Ιησούς να σας ευλογεί και να σας χαρίζει υγεία και χαρά. 
Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον covid 19, να προφυλάσσουμε την υγεία μας και να είμαστε βέβαιοι ότι κάτι καλό θα βγει μέσα απ' το κακό. Θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλληλέγγυοι μεταξύ μας, προσηνείς και καταδεχτικοί. 
Χρόνια πολλά και ''ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ''


Παπαδάκης Πάνος (δημοσιογράφος- συγγραφέας)
Καλό Πάσχα σε όλους μας. Με υγεία, ενδοσκόπηση και αλληλεγγύη. Teranga, όπως λένε και στη Σενεγάλη: η δύναμη της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της καλής θέλησης. #μενουμεσπιτι όμως συνεχίζουμε να κρατάμε την καρδιά μας ανοιχτή. Μετά τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση. Και ο κύκλος αυτός είναι αέναος. Ατελείωτος. Βαθιά Συμπαντικός.


Παπαθεοδώρου Άννη (συγγραφέας)
Η Ανάσταση είναι η γιορτή της αγάπης. Ίσως η φετινή να είναι η πρώτη Ανάσταση στην ιστορία, που θα γιορταστεί χωρίς φιλιά και αγκαλιές. Χωρίς σφίξιμο του χεριού και χωρίς άγγιγμα. Για κάποιους θα είναι και μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Εύχομαι η φετινή Ανάσταση να μας δώσει το μάθημα, πως στα απλά πράγματα βρίσκεται η ευτυχία: στην συντροφικότητα, στην φιλία, στο χαμόγελο, στην ελπίδα, στο άγγιγμα, στην αγκαλιά και στο φιλί.  Πάνω από όλα στην αγάπη!
Εύχομαι η φετινή Ανάσταση να μας δώσει το μάθημα για το πόσο σπουδαία είναι η αγάπη και όλες οι εκδηλώσεις της για όλους μας. Ας γίνει η αγάπη οδηγός μας για την εξέλιξη και την συνέχεια του κόσμου μας, αλλά και της ζωής μας!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΑΓΑΠΗ!!!


Παπαναστασοπούλου Δήμητρα (συγγραφέας)
Φέτος είναι όλα διαφορετικά. Η αναγκαστική αποστασιοποίηση από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, η εσωτερική μας μοναξιά και ο φόβος του θανάτου μας επηρεάζουν αρνητικά. 
Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να καταφέρουμε να κάνουμε την υπέρβαση, να βιώσουμε μια ουσιαστική ανάσταση ψυχής, και να συνεχίσουμε δυνατοί να απολαμβάνουμε τα μυρωμένα λιβάδια της ζωής. Καλή Ανάσταση και χαρούμενο Πάσχα!


Παπουτσής Χρήστος (συγγραφέας)
Καλή Ανάσταση, με Γαλήνη καρδιάς και αφύπνιση Πνεύματος.


Πατλάκουτζα Μάρθα (συγγραφέας- εκπαιδευτικός)
Φέτος, η Ανάσταση του Κυρίου φέρνει ένα ιδιαίτερο μήνυμα στους ανθρώπους. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να αναστήσουμε την ελπίδα για ένα αύριο όπου υγεία και αγάπη θα φωτίζει τις ψυχές μας. Μα και ο καθένας μας, εύχομαι να βιώσει την προσωπική του ανάταση με αίσθημα γαλήνης κι αισιοδοξίας.


Ρούτουλα Εύη (συγγραφέας)
Ελπίζω ειλικρινά να βρεθούμε όσο πιο σύντομα γίνεται δίπλα στους αγαπημένους μας! Αυτή θα είναι η δική μας ανάσταση φέτος. Γιατί ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ζώο. Δεν είναι ούτε Θεός ούτε αγρίμι. 
Καλή Ανάσταση σε όλους μας με υγεία και υπομονή!


Σταθακόπουλος Πάνος (ηθοποιός)
Υγεία, ελευθέρια, τύχη, αγάπη, υπομονή και αισιοδοξία... 
Και πάντα στη σκέψη μας να έχουμε τους μεγαλύτερους ανθρώπους…


Στυλιανού Στέλιος (σκηνοθέτης- συγγραφέας)
Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους απανταχού της γης, υγεία, χαρά κι ευτυχία. Είθε ο Ιησούς Χριστός με την Ανάσταση Του να αναστήσει το Σύμπαν με την τελεία εξάλειψη του ιού και να μας απελευθερώσει. Εύχομαι καλή Ανάσταση και ελευθερία στη πατρίδα μας από όλα τα δεινά!


Σας μεταφέρουμε τις ευχές τους:


Ταβουλαρέα Ξανθή (σκηνοθέτης- ηθοποιός)
Να νικήσουμε, να βγούμε ξανά στο Φως αναγεννημένοι. Η Λαμπρή να μας φέρει τη χαρά και την αγάπη που κάπου στη δίνη της ζωής μας χάσαμε.


Τερζάκη Ευτυχία (ηθοποιός)
Το ιερό φως της Ανάστασης του Κυρίου ας είναι φέτος πιο δυνατό, που είναι δύσκολα και διαφορετικά, μοναχικά και πονεμένα, ας γεμίσει τις καρδιές μας με αλήθεια και συγγνώμη, ας μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και σωστούς. 
Καλή Ανάσταση στον πλανήτη, στην Ελλάδα και μας και ένα Πάσχα που θα θυμόμαστε όλοι σαν αυτό που δεν θέλουμε να ξανάρθει.


Τζιτζικάκης Γεώργιος (συγγραφέας)
Φαινομενικά, και ατενίζοντας πεζά τριγύρω, τίποτα δεν αλλάζει στον κόσμο μας. Στην πραγματικότητα όμως όλα αλλάζουν και κάθε αλλαγή ξεκινά από εμάς τους ίδιους με τις μικρές μας πράξεις.
Εύχομαι λοιπόν ετούτη η Ανάσταση να φέρει νέες μικρές πράξεις που θα οδηγήσουν σε μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές για τις ζωές όλων μας. Υγεία, ψυχική γαλήνη, φως, ζωή και αγάπη ολούθε! Ζήστε!


Τζομπανάκη Μαρία (ηθοποιός)
Εύχομαι να Αναστήσουμε την αγάπη και την συμπόνια μεταξύ των ανθρώπων και των λαών. Καμία άλλη δύναμη δεν είναι ισχυρότερη! Καμία άλλη ενέργεια δεν θα μπορεί να είναι αποτελεσματικότερη για ένα μέλλον ασφαλέστερο. Η ευημερία και η υγεία αφορά όλους τους λαούς...


Τρίκας Ορέστης (ηθοποιός)
Μαζί με την Ανάσταση του Κυρίου εύχομαι να αναστηθεί και πάλι μέσα μας η δύναμη και η λαχτάρα για ζωή. Να γεμίσουμε αισιοδοξία για το αύριο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα λάθη του χθές. 
Καλό Πάσχα σε όλους, όλα τα καλά μέσα από την καρδιά μου.


Τσακίρη Λητώ (Συγγραφέας -Παιδαγωγός με Εξειδ/ση στην Ψυχική Υγεία)
Αυτό το αλλιώτικο Πάσχα περνάμε λιτά κι όχι πληθωρικά, αρκετοί από μας  μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ας μάθουμε να ζούμε προσφέροντας αγάπη και κατανόηση. 
Ας κάνουμε καλύτερο αυτόν τον κόσμο με αλληλοβοήθεια και συνεργασία,  επαναπροσδιορίζοντας τις αξίες της ζωή μας ώστε  να  είμαστε ευτυχισμένοι με λιγότερα αλλά πιο ουσιαστικά πράγματα. Καλή μας Ανάσταση!


Φούρκα Πέγκυ (εικονογράφος- συγγραφέας)
Σήμερα είναι Πασχαλιά, μα μένουμε όλοι σπίτι κλείνουμε έξω τον ιό που πλήττει τον πλανήτη! Χρόνια πολλά σας εύχομαι κι αν η ευχή μου πιάνει το τέλος κάθε Γολγοθά εύχομαι να σημάνει. Το Άγιο Φώς της Ανάστασης να λάμπει στην καρδιά μας να ευλογεί τους γύρω μας κι  όλα τα βήματά μας! Υγεία να' χουμε παιδιά χαρά και  ευλογία και θα 'ρθεί πάλι η χαρά σ' όλη την κοινωνία! Καλή Ανάσταση


Χίου Μαρία (συγγραφέας)
Για ένα αλλιώτικο Πάσχα, σαν αυτό που ζούμε τούτη τη χρονιά, ίσως να χρειαζόμασταν και αλλιώτικες ευχές. Πιο δυνατές, πιο ευφάνταστες, πιο εγκάρδιες. Να είναι κάθε λέξη γεμάτη φως, να μεταδίδει καρτερικότητα και θάρρος. Ίσως πάλι, ακόμη και αυτό να μην είναι απαραίτητο για μία κοινωνία ανθρώπων σαν τη δική μας που επιμένει, παρά τα όσα θυσιάζει, να θεωρεί την υγεία και τη ζωή πολύτιμες. Να συσπειρώνεται και να παλεύει με όλες της τις δυνάμεις για να τις προστατέψει. Σε μια τέτοια κοινωνία, νομίζω πως θα ήταν αρκετό να ευχηθεί κανείς καλό κουράγιο. Άλλωστε μετά το κουράγιο, έρχεται πάντα η Ανάσταση! 
Καλή Ανάσταση, λοιπόν, γεμάτη χαρά και αγάπη σε όλους!


Χουσνή Έλενα (δημοσιογράφος- συγγραφέας)
Η πορεία προς τον Γολγοθά συμβόλιζε πάντα την πορεία προς την εσωτερική ελευθερία, την πίστη και την αγάπη. Αυτή τη χρονιά η πίστη και η αγάπη είναι πιο αναγκαίες από ποτέ. Πίστη στον εαυτό μας, τους άλλους και την ίδια την ζωή. Αγάπη μοιραζόμενη, αγάπη χωρίς όρους, γενναιόδωρη. Αν κάτι μαθαίνουμε, με τον πιο δύσκολο ίσως τρόπο, αυτή την εποχή είναι η ανάγκη να σκάψουμε μέσα μας, να ανακαλύψουμε τις ποιότητες που κάνουν τον άνθρωπο ξεχωριστό, να τις ξεθάψουμε και να τις αναδείξουμε ως τις πιο αναγκαίες, τις πιο ζωογόνες. 
Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση σε όλους.


Νίκος Μητούσης  (συγγραφέας)
Υγεία κι αντοχές σε όλους. Του χρόνου να είμαστε μ' αυτούς που αγαπάμε!


…και οι ευχές συνεχίζονται:


Ιωάννα Κυρίτση Τζιώτη (συγγραφέας- εκπαιδευτικός)

Καλή Ανάσταση με υγεία, δύναμη κι αγάπη στις καρδιές μας!


Κάκια Ξύδη (εκδότρια-συγγραφέας)
Διανύοντας μια πολύ δύσκολη ιστορικά περίοδο ας είναι το Άγιο Φως η πυξίδα που θα μας οδηγήσει σε νέους δρόμους γεμάτους αγάπη, σωστές αποφάσεις και δύναμη ψυχής. 
Εύχομαι το Φως της Ανάστασης να φωτίσει και τις πιο σκοτεινές πτυχές της ύπαρξής μας. 
Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία. 




ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ