Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Νέες κυκλοφορίες για τους μικρούς μας φίλους από εκδόσεις Παπαδόπουλος



Μικροί αναγνώστες, νέα βιβλία για εσάς…



«ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ - Ένα ψάρι που το έλεγαν Ορφώ» Υπόθεση 1η   του Φίλιππου Μανδηλαρά
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 7+ ετών
Σελίδες: 80 · Σχήμα: 13,5Χ20,5 · Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-484-486-9 · Τιμή: 9,99 €

Ο βραβευμένος συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μέσα από τις best seller σειρές Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ και Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ έκανε μικρούς και μεγάλους να αγαπήσουν φανατικά τους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας και ιστορίας. Το Ένα Ψάρι που το έλεγαν Ορφώ είναι το βιβλίο με το οποίο εγκαινιάζεται η νέα σειρά βιβλίων των Εκδόσεων Παπαδόπουλος με τίτλο ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ. Η Ναταλία Καπατσούλια υπογράφει την εικονογράφηση της σειράς που απευθύνεται σε παιδιά 7+ και θα ταράξει τα νερά της παιδικής λογοτεχνίας.
Η Ορφώ ζει στο υποθαλάσσιο παλάτι της βασίλισσας Αμφιτρίτης και είναι το αγαπημένο ψάρι της. Ώσπου μια μέρα εξαφανίζεται και έτσι το Γραφείο Ερευνών «Οι 12 θεοί» αναλαμβάνει την πρώτη του υπόθεση. Ο Ερμής συντονίζει την έρευνα, όμως θα χρειαστούν η γοητεία της Αφροδίτης, τα εργαλεία του Ήφαιστου, η γνώση της Αθηνάς μαζί με όλη τους τη φαντασία και τη βοήθεια των θαλάσσιων πλασμάτων, για να λυθεί το μυστήριο της εξαφάνισης του ψαριού.

Κι όταν μετά τη μεταμόρφωσή της η γλυκιά Ορφώ, αλλάξει και γίνει ένας Ροφός, με σακουλιασμένα μάτια και μουστάκια, τρομαγμένος και απομονωμένος, οι θεοί θα τον αγκαλιάσουν και θα τον δεχτούν με απόλυτη φυσικότητα, μιας και η αλλαγή αυτή δεν είναι παρά ένα ακόμα θαύμα της φύσης.
Μέσα από την απολαυστική γραφή του Φίλιππου Μανδηλαρά, βγαίνει αβίαστα η αγάπη του συγγραφέα για την ελληνική γλώσσα. Μέσα από σκηνές δράσεις, μπολιασμένες με πηγαίο χιούμορ και σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη εικονογράφηση, ξεδιπλώνεται μια ιστορία μεταμόρφωσης, που αναδεικνύει έναν κόσμο χωρίς φόβο, γεμάτο ασφάλεια και αποδοχή. Έναν κόσμο όπου είναι χάρισμα να είσαι διαφορετικός και που θα θέλαμε πολύ να μοιάζει με τον δικό μας.
Περισσότερα εδώ:


«Μικρές κυρίες ή ένα παραμύθι για τέσσερα κορίτσια αληθινά» του Αντώνη Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Σειρά: Μικρά Μεγάλα Κλασικά 
(Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά 6+) 
Σελίδες: 36 · Σχήμα: 24Χ22
ΙSBN: 978-960-484-484-5 · Τιμή: 11,99 €

Ποιος είναι ο πιο ευφάνταστος τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά
την κλασική παγκόσμια λογοτεχνία;
Τα ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΛΑΣΙΚΑ είναι η καινούργια σειρά του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και της εικονογράφου Ίριδας Σαμαρτζή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Μετά τους δυο πρώτους τίτλους, τον Τομ Σόγερ, και την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, σειρά έχει η τρυφερή ιστορία της Λουίζα Μέι Άλκοτ Μικρές Κυρίες ή ένα παραμύθι για τέσσερα κορίτσια αληθινά.
Ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυδιαβασμένα βιβλία στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, με τη μοναδική ματιά του Αντώνη Παπαθεοδούλου, θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες στον συγκινητικό κόσμο των τεσσάρων κοριτσιών, μέσα από τις χαρές και τις λύπες τους, τις δυσκολίες της ζωής τους και τον πλούτο της καρδιάς τους. Η προσεγμένη διασκευή του κλασικού αριστουργήματος αναδεικνύει τα βασικά κλειδιά του έργου, σκιαγραφώντας με μαεστρία τις ηρωίδες της ιστορίας.
Η Ίρις Σαμαρτζή εμπνέεται από την εποχή στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία και ζωγραφίζει
ιδιαίτερες εικόνες που αναπαριστούν λεπτομερώς τις συνθήκες και τον τρόπο ζωής των ηρώων, ενώ η εικονογράφηση με τα δωμάτια του σπιτιού των μικρών κυριών θυμίζει παιδικά  κουκλόσπιτα.
Οι Μικρές Κυρίες ή ένα παραμύθι για τέσσερα κορίτσια αληθινά είναι μια πρωτότυπη διασκευή γεμάτη εκπλήξεις, κατάλληλη για μικρούς αναγνώστες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την κλασική παιδική λογοτεχνία.
Περισσότερα εδώ: