Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ για τους μικρούς μας φίλους



Μικροί μας φίλοι, είστε έτοιμοι;



«Ο ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ»  TED HUGHES
Εικονογράφηση: Chris Mould
Μετάφραση: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά 7+
Σελίδες: 144
ΙSBN: 978-960-484-505-7 
Τιμή: 17,99 €
Η κλασική ιστορία Ο Σιδερένιος Γίγαντας του Άγγλου συγγραφέα και ποιητή Ted Hughes έρχεται σε νέα έκδοση από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, για να παρασύρει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες σε έναν μαγικό κόσμο φτιαγμένο από μέταλλο και αστείρευτη φαντασία, μέσα από την καθηλωτική εικονογράφηση του Chris Mould.
Στο χωριό του μικρού Χόγκαρθ, καταφθάνει ένας αδηφάγος Σιδερένιος Γίγαντας κι αρχίζει να κατασπαράζει ότι μεταλλικό αντικείμενο βρει. Από μικρές καρφίτσες μέχρι φούρνους, αυτοκίνητα και τρακτέρ. Ενώ το χωριό αρχικά τον αντιμετωπίζει εχθρικά και προσπαθεί να τον καταστρέψει, σιγά σιγά τον αποδέχεται και συνυπάρχει ειρηνικά μαζί του. Μια μέρα όμως η ηρεμία όλων θα διαταραχθεί από ένα παράξενο ιπτάμενο πλάσμα, πολύ μεγαλύτερο από τον Σιδερένιο Γίγαντα που απειλεί την ανθρωπότητα. Θα καταφέρει ο μικρός Χόγκαρθ να πείσει τον γίγαντα να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το τρομακτικό αυτό πλάσμα; Κι αν ναι, θα μπορέσει ο γίγαντας να αντιμετωπίσει ένα τέρας πολύ μεγαλύτερο από τον ίδιο;
Ο συγγραφέας έγραψε το βιβλίο το 1968 ως παραμύθι για να το διαβάζει στα παιδιά του πριν κοιμηθούν. Ο πλήρης τίτλος του Ο σιδερένιος γίγαντας: Μια ιστορία σε 5 νύχτες αναφέρεται στα 5 κεφάλαια της ιστορίας. Την εικονογράφηση της πρώτης έκδοσης είχε κάνει ο George Adamson, γνωστός εικονογράφος της εποχής, που είχε υπάρξει επίσημος πολεμικός εικονογράφος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ιστορία έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων από τη Warner Bros το 1999, ενώ ανέβηκε και ως ροκ όπερα το 1989 από τον Pete Townshed, βασικό μέλος του αγγλικού ροκ συγκροτήματος The Who. 
Μια ιδιαίτερη ιστορία, που η παραμυθένια αφήγησή της θέτει προβληματισμούς για την καταστροφή του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο, μέσω της χρήσης μηχανών και της τεχνολογίας, ενώ ταυτόχρονα ασκεί κριτική στον πόλεμο και στους ανθρώπινους διαπληκτισμούς.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο:
Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:


«Ο ΛΥΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ» ORIANNE LALLEMAND
Εικονογράφηση: Éléonore Thuillier
Μετάφραση: Σοφία Παλάκη
Σειρά: Ο λύκος Ζαχαρίας
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 3+
Σελίδες: 40
Σχήμα: 21Χ21 · Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-982-6
Τιμή: 7,99 €

Ο Ζαχαρίας, ο πιο γλυκός, τρυφερός, ανατρεπτικός λύκος, έχει νεύρα – και δεν γνωρίζει γιατί. Οι φίλοι του τον συμβουλεύουν να εκφράσει τα συναισθήματά του, όμως για να το καταφέρει πρέπει πρώτα να μάθει να τα αναγνωρίζει.
Έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Είναι αστείος, τρυφερός, μπλέκει σε περιπέτειες, μπορεί να σε τρελάνει με όσα κάνει, μα πάνω από όλα, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, είναι ένας λύκος πολύ ανθρώπινος. Αυτή τη φορά, Ο λύκος Ζαχαρίας μαθαίνει για τα συναισθήματα στο δωδέκατο βιβλίο της σειράς Ο λύκος Ζαχαρίας που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. 
Ο Ζαχαρίας περνάει τη μέρα του στο δάσος. Τη μια νιώθει χαρούμενος, την άλλη έχει νεύρα, έπειτα λυπάται ή ενθουσιάζεται με το παραμικρό. Αλλάζει διάθεση όλη την ώρα χωρίς να ξέρει τι του συμβαίνει. Έτσι αναλαμβάνουν δράση οι φίλοι του για να τον βοηθήσουν να κατανοήσει αλλά και να ελέγξει τα συναισθήματά του!
Ταξιδέψτε στον πολύχρωμο κόσμο των συναισθημάτων όπου ο λύκος Ζαχαρίας θα ανακαλύψει το μυστικό της ζωής του, να ζει δηλαδή και να νιώθει την κάθε στιγμή.

Τα βιβλία της σειράς:
Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει ν’ αλλάξει χρώμα
Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να είναι πάντα πρώτος
Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να γίνει σταρ
Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να κάνει το γύρο του κόσμου
Ο λύκος Ζαχαρίας βαριέται να περπατάει
Ο λύκος Ζαχαρίας στην χώρα των παραμυθιών
Ο λύκος Ζαχαρίας φοβάται τη σκιά του
Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να γίνει σούπερ-ήρωας
Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να πάει στο διάστημα
Ο λύκος Ζαχαρίας ονειρεύεται τον ωκεανό
Ο λύκος Ζαχαρίας μαθαίνει για τα συναισθήματα
Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:


«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ» ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ - ΕΜΗ ΣΙΝΗ
Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή
Λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 5+ ετών
Σελίδες: 56 ·Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-484-470-8
Τιμή: 9,99 €

Το O μικρός Κοπέρνικος και ο Πύργος με τα Μυστικά είναι το τρίτο και πιο περιπετειώδες βιβλίο της σειράς ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΥ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Αυτή τη φορά, το αγαπημένο συγγραφικό δίδυμο Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015, White Ravens 2016) μας παρουσιάζουν τη γνώριμη πια παρέα σε μια ιστορία γεμάτη δράση και κρυμμένους θησαυρούς. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Εσείς, θα μπαίνατε ποτέ μέσα σε έναν σκοτεινό ερειπωμένο πύργο; Όχι; Κι αν ξέρατε ότι εκεί κρύβονταν μυστικά και πολύτιμοι θησαυροί; Πάλι όχι; Κι αν αυτοί οι θησαυροί κινδύνευαν να πέσουν σε… λάθος χέρια; Ε λοιπόν, με αυτή την πρόκληση έρχονται αντιμέτωποι ο μικρός Κοπέρνικος και η παρέα του. 
Μετά τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πόλεμος των Άσπρων και Ο μικρός Κοπέρνικος και το Πάρκο των Δεινοσαύρων, ήρθε η ώρα να τριτώσει το «καλό», κι έτσι μέσα από τη χιουμοριστική εικονογράφηση της Λίλας Καλογερή οι μικροί αναγνώστες -μαζί με τους φίλους του Κοπέρνικου- θα ανακαλύψουν όλα τα κρυμμένα μυστικά του μυστηριώδη πύργου.  
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο:
Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:


«ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΙΚΡΑ ΚΥΚΝΑΚΙΑ - ΑΡΣΕΝ ΚΑΙ ΦΑΝΤΟΜΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ» ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ - ΚΙΚΑ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Σελίδες: 36 · Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-973-4 
Τιμή: 11,99 €

Ο Αρσέν και η Φαντομά, τα διάσημα αδέλφια-ντετέκτιβ που λύνουν τα πιο δύσκολα αστυνομικά μυστήρια στη γειτονιά τους με πολλή σκέψη, πολλή δράση και πολύ χιούμορ, εκτός από τους τρεις τόμους περιπετειών τους που ήδη κυκλοφορούν, απέκτησαν πλέον και μία δεύτερη σειρά βιβλίων, που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Τα ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΙΚΡΑ ΚΥΚΝΑΚΙΑ, η πρώτη περιπέτεια του Αρσέν και της Φαντομάς για πολύ μικρά παιδιά, κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος με την καταπληκτική εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Τα δύο αδέλφια αυτή τη φορά έχουν να αντιμετωπίσουν μία τρομερά περίεργη υπόθεση... απαγωγής: ποιος και γιατί πήρε τα τέσσερα κυκνάκια από το ποτάμι; Ο Αρσέν θα επιστρατεύσει όλη του τη δεξιότητα, η Φαντομά θα... πετάξει, όλα τα ζωάκια θα συνασπιστούν, και στο τέλος θα διοργανωθεί ένα μεγάλο πάρτι με χίλια φαγητά!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο:

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ: