Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις Παπαδόπουλος



Νέες προτάσεις…



«Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Μ@Λ@Κ@»
Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Jean-Francois Marmion
Μετάφραση: Γιώργος Καράμπελας
Σελίδες: 304 · Σχήμα:14,5x20,5
ΙSBN: 978-960-484-494-4 · Τιμή: 15,99 €
Ένας κόσμος χωρίς μ@λ@κες είναι άραγε εφικτός; 
Μπα, όχι. Δεν είναι. Λυπούμαστε πολύ. Μ@λ@κες συναντάμε κάθε μέρα· τους υφιστάμεθα, επίσης, καθημερινά. Είναι πανταχού παρόντες. Κι όμως, οι ψυχολόγοι και οι λοιποί ειδικοί της ανθρώπινης συμπεριφοράς ουδέποτε έχουν προσπαθήσει να ορίσουν την έννοια της μ@λ@κίας. Κι έτσι φτιάχτηκε αυτό το βιβλίο: με την ιδέα πως, ό,τι κατανοούμε καλύτερα, μπορούμε και καλύτερα να το αντιμετωπίσουμε, ακόμα κι αν είμαστε χαμένοι από χέρι.
Ψυχολόγοι από όλο τον κόσμο, αλλά και φιλόσοφοι, κοινωνιολόγοι, συγγραφείς, επιστήμονες, νομικοί, μας προσφέρουν σε αυτό το βιβλίο με γενναιοδωρία τη δική τους άποψη περί ανθρώπινης μ@λ@κίας. Σε παγκόσμια πρώτη. Κι ίσως και τελευταία. Οπότε, διαβάστε το!
Η έκδοση περιλαμβάνει άρθρα και συνεντεύξεις των Daniel Kahneman, Alison Gopnik, Antonio Damasio, Tobie Nathan, Jean-Claude Carrière και πολλών άλλων – σε επιμέλεια του Jean-François Marmion, αρχισυντάκτη του περιοδικού ψυχολογίας le cercle psy.
Περισσότερα εδώ:




«ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ» ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ
ΑΟΖ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ
Σειρά: Μικρές Εισαγωγές
Διεύθυνση Σειράς: Μπάμπης Παπαδημητρίου
Σελίδες: 96 · Σχήμα: 13,5Χ20,5
ΙSBN: 978-960-484-508-8   · Τιμή: 10,99 €
Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο για την άσκηση οικονομικής και, κατ’ επέκταση, εθνικής πολιτικής, που αφορά κάθε κράτος με θαλάσσιες ακτές. Ο Θεόδωρος Καρυώτης υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάδειξη της σημασίας της ΑΟΖ για το Δίκαιο της Θάλασσας, ειδικά μάλιστα για την Ελλάδα. Ο συγγραφέας κατάφερε να εισαγάγει τη νέα αυτή έννοια στη δημόσια συζήτηση, όπως συμβαίνει και με την παρούσα έκδοση. Δυστυχώς, οι επίμονες προσπάθειες να παροτρύνει τις πολιτικές ηγεσίες να αναλάβουν δράση, προσπάθειες που ξεκίνησαν επί των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, στις οποίες συμμετείχαν και πολλοί ακόμη, δεν καρποφόρησαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία όρισε τη δική της ΑΟΖ ήδη από το 2004, κερδίζοντας «πόντους» στις τρέχουσες διεθνείς έρευνες για υδρογονάνθρακες. Την ίδια πρωτοβουλία προσδιορισμού της εθνικής τους ΑΟΖ έχουν ήδη αναλάβει 138 παράκτια κράτη.
Ο προσδιορισμός και η ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ αποτελεί κρίσιμο ζήτημα και σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της επιθετικότητας της Τουρκίας, που συνεχίζεται επί δεκαετίες στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Στην παρούσα ανάλυση, κεντρική θέση διαδραματίζει ο «πόλεμος» με τους χάρτες των διάφορων ΑΟΖ, οι οποίοι υποστηρίζουν την τεκμηριωμένη παρουσίαση της έννοιας και της ιστορίας της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, που τόσο μας ενδιαφέρει.
Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας.
Περισσότερα εδώ:


«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια»-  Τόμος Β: 1974-2016 του Αλέξη Παπαχελά
ISBN: 978-960-569-796-9
Βιβλιοδεσία: Μαλακό Εξώφυλλο
Σχήμα: 14,5x20,5 
Σελίδες: 436
Τιμή: 17,99€

Ο Αλέξης Παπαχελάς επιστρέφει µε τον δεύτερο τόμο της συγκλονιστικής αφήγησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις τους που πραγματοποιήθηκαν µε ρητή συμφωνία το περιεχόμενό τους να δημοσιοποιηθεί µετά την αποχώρηση του Έλληνα ηγέτη από τη ζωή.
Με τα δικά του λόγια, ο κορυφαίος πολιτικός άνδρας αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται για πρώτη φορά εκ βαθέων, αιφνιδιάζοντας συχνά τον αναγνώστη καθώς φωτίζει µε θάρρος –αλλά και αυτοκριτική διάθεση– αµφιλεγόµενες όψεις της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας του τόπου.
Η πορεία στην έρηµο και οι δύσκολες σχέσεις του µε τον Κωνσταντίνο Καραµανλή τα πρώτα χρόνια µετά την Αποκατάσταση της Δηµοκρατίας. Τα µυστικά της πολιτικής επιβίωσης και η ολική επαναφορά στην πολιτική σκηνή. Η ένταξη στη Νέα Δηµοκρατία το 1978 και η πρωτοφανής πορεία προς την κατάκτηση της ηγεσίας της το 1984. Οι µεγάλες συγκρούσεις µε τον Ανδρέα Παπανδρέου που σφράγισαν την δεκαετία του ’80. Το Σκάνδαλο Κοσκωτά και η πολιτική θύελλα που οδήγησε στο Ειδικό Δικαστήριο. Η στοχοποίηση της ΝΔ από την τροµοκρατία και η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Οι συγκρούσεις στην κυβέρνηση την περίοδο 1990-1993 για την προώθηση των µεταρρυθµίσεων. Το άγνωστο παρασκήνιο για το Σκοπιανό. Το χρονικό της πτώσης και ο πραγµατικός ρόλος της «διαπλοκής». Οι συµβουλές και η παρακαταθήκη του για τις επόµενες γενιές.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καταθέτει τη δική του µμαρτυρία για µια ολόκληρη εποχή, την οποία επηρέασε και διαμόρφωσε όσο ελάχιστοι άλλοι.