Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Θεματικό πάρκο για την Ελληνική Μυθολογία ανοίγει στη Θεσσαλονίκη...



Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή, το σημαντικότερο θεματικό...
πάρκο στην Ελλάδα, ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη!
Ηρακλής, ο πρώτος «σούπερ – ήρωας» της ανθρωπότητας, ο άνθρωπος που έκανε λάθη αλλά ταυτόχρονα ξεπέρασε τον εαυτό του για την αυτοκάθαρση, σε ένα βιωματικό πάρκο, μεγάλης εκπαιδευτικής αλλά και ψυχαγωγικής αξίας.
Από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2018 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2019 το θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.
Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, οι 12 άθλοι παρουσιάζονται με τρισδιάστατα εκθέματα πλήρως θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο, δημιουργώντας το απίστευτο σκηνικό ενός πραγματικά ξεχωριστού κόσμου!
Οι επισκέπτες πραγματοποιούν ένα αξέχαστο, εκπαιδευτικό και βιωματικό ταξίδι στο μακρινό παρελθόν και ανακαλύπτουν έναν προς έναν, όλους τους γνωστούς αλλά και άγνωστους μύθους.
Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή, ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της Ελληνικής Μυθολογίας, με τους θεούς, τους ημίθεους, τις νύμφες, τα θηρία, τους θνητούς, τις πλεκτάνες, τις διαμάχες, τα κατορθώματα, που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν την παγκόσμια λογοτεχνία, ζωντανεύουν σε έναν ιδιαίτερο και μοναδικό χώρο.
Πρωταγωνιστής, ο Ηρακλής, ο ανυπέρβλητος ήρωας, τόσο σε σωματική όσο και σε ψυχική δύναμη. Καθιερώθηκε ως πρώτος υπέρ-ήρωας και ο μεγαλύτερος ήρωας της Αρχαίας Ελλάδας που έγινε παγκόσμιο σύμβολο, ταυτίζοντας το όνομά του με τις έννοιες «ευρηματικότητα», «δύναμη», «ανδρεία», «γενναιότητα», «ευφυΐα», «αποφασιστικότητα».
Την επίβλεψη, την εκπαιδευτική εγκυρότητα και τα κείμενα του θεματικού πάρκου και μουσείου έχει αναλάβει μια μεγάλη επιστημονική και δημιουργική ομάδα με επί κεφαλής τη Δήμητρα Μήττα και τον Παναγιώτη Τοπαλίδη.
Τη δική του «πινελιά» στο πάρκο προσθέτει και ο δημοφιλής Γιάννης Σερβετάς, γνωστός και πολύ αγαπητός κυρίως για το πηγαίο και ευφυές χιούμορ του. Η δική του διακριτική «παρέμβαση» στα κείμενα του σεναρίου έδωσε μια έντονη δόση χιούμορ.
Εικονογράφηση: Βασίλης Ευδοκιάς
Θεματικές κατασκευές: Artworx, Αντώνης Πασχαλίδης και Νατάσα Νονότα
Παραγωγή: ΔΕΘ-HELEXPO, Dream Workers, Eksagon
Πληροφορίες:
Τόπος: ΔΕΘ-HELEXPO, Εγνατίας 154 Θεσσαλονίκη, Περίπτερο 1.
Διάρκεια: 30 Σεπτεμβρίου 2018 – 27 Ιανουαρίου 2019
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 7 €/άτομο
Οικογενειακό (2 γονείς με 2 παιδιά): 22€
Οικογενειακό (τριμελής οικογένεια): 18€
Οργανωμένα groups και σχολικές εκδρομές: 6 €/άτομο
Άνεργοι (μόνο Παρασκευή με επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4€
Παιδιά κάτω των 3 ετών: ΔΩΡΕΑΝ
Ωράριο:
Δευτέρα έως Πέμπτη 09.00 – 13.00
Παρασκευή 09.00 – 13.00 & 17.00 – 21.00
Σάββατο 11.00 – 20:00
Κυριακή 11.00 – 19:00
*τελευταία είσοδος στο πάρκο 50′ λεπτά πριν το κλείσιμο
Parking: Δωρεάν, από την Πύλη Εμπορίου, Εγνατία απέναντι από τα Πανεπιστήμια.
Κρατήσεις για οργανωμένες εκδρομές και σχολεία 2310291263
Για περισσότερες πληροφορίες 2310 291 270.
Email : info@herculespark.gr
http://herculespark.gr/

ΠΡΟΣΟΧΗ, όπως πληροφορούμαστε το πάρκο θα είναι σύντομα sold out για οργανωμένες εκδρομές. Δεν υπάρχει δυνατότητα παράτασης… (thessalonikiartsandculture.gr)