Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Πότε είναι επικίνδυνη και πότε όχι η αιμορραγία μετά το σεξ…



Η αιμορραγία στη περιοχή των γεννητικών οργάνων...
μετά την ερωτική συνεύρεση είναι ένα συχνό φαινόμενο, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που δίνουν οι γυναικολόγοι. Υπάρχουν αρκετές αιτίες που μπορούν να την προκαλέσουν, άλλες αθώες, άλλες επικίνδυνες και θα πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό σας.
Δείτε παρακάτω τις περιπτώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε εμφάνιση αίματος:
Τραυματισμός
Η τριβή κατά την σεξουαλική επαφή εύκολα μπορεί να προκαλέσει μικροεκδορρές στους ευαίσθητους ιστούς των γεννητικών οργάνων. Υπάρχουν κόλποι με μεγάλη ευαισθησία, που ματώνουν σε οποιαδήποτε επαφή, και θα πρέπει να εξεταστούν για να αποκλείσουν κάποιο άλλο αίτιο.
Κολπική ξηρότητα
Είναι η συχνότερη αιτία αιμορραγίας, μετά το σεξ. Ο κόλπος που είναι ξηρός, είναι ευάλωτος σε τραυματισμούς και συνίσταται θεραπεία με ειδικές κρέμες για μείωση του φαινομένου.
Λοιμώξεις
Οι λοιμώξεις προκαλούν φλεγμονές που μπορούν να φέρουν αιμορραγία. Η επίσκεψη σε γυναικολόγο κρίνεται απαραίτητη για να χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή.
Πολύποδες, ή ινομυώματα του τραχήλου ή του ενδομητρίου
Η αιμορραγία συνοδεύεται από έντονο πόνο. Η επίσκεψη σε γιατρό πρέπει να γίνει αμέσως με την εμφάνιση των συμπτωμάτων.
Διαταραχές αιμορραγίας
Ασθένειες που προκαλούν μη φυσιολογική αιμορραγία, όπως ή θρόμβωση μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για αιμορραγία μετά το σεξ. Τα φάρμακα αραίωσης αίματος μπορεί επίσης να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Καρκίνοι
Οι καρκίνοι που προσβάλλουν το αναπαραγωγικό σύστημα των γυναικών, ή τον ουρογεννητικό σωλήνα, μπορεί να μεταβάλλουν τους κολπικούς ιστούς ευάλωτους σε βλάβες. Η αιμορραγία μετά το σεξ θεωρείται κοινό σύμπτωμα του καρκίνου του τραχήλου και της μήτρας. Η παρατήρηση του φαινομένου για αρκετό χρονικό διάστημα, είναι λόγος επίσκεψης σε γιατρό… (arionradio.com)