Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς…


 Για συμμετοχή στην ομαδική, εικαστική έκθεση «Γυναίκα – ανθός του κόσμου»

13 – 16 Μαρτίου 2018, ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ art gallery
Λεμπέση 12, 117 42, Ακρόπολη (στάση metro «Ακρόπολη»)
Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, διοργανώνει την πρώτη του ομαδική, εικαστική έκθεση για το 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 13 ως 16 Μαρτίου 2018, στον ΤΕΧΝΟΧΩΡΟ art gallery, Λεμπέση 12, 117 42, Ακρόπολη (στάση metro «Ακρόπολη»). Η έκθεση με θέμα τη γυναίκα, θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας, γλυπτικής, φωτογραφίας, χαρακτικής κλπ, μελών και φίλων εικαστικών.

Τίτλος της έκθεσης: «Γυναίκα – ανθός του κόσμου».

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος, μόνο 30 εικαστικοί δημιουργοί, ως εκ τούτου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, η οποία κατοχυρώνεται με τη δήλωση συμμετοχής.
Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής αυστηρά, η Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, στη γραμματεία του Ομίλου, μέσω emailunescohellas.tlee@gmail.com, όπως περιγράφεται στους κατωτέρω όρους συμμετοχής και ο/η συμμετέχων/ουσα θα λαμβάνει απαντητικό με τον αριθμό προτεραιότητας.
Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, δηλώσεις δε θα γίνονται δεκτές.
Σημαντικό: Η καταληκτική ημερομηνία παύει να ισχύει από τη συμπλήρωση του αριθμού των 30 συμμετοχών και μετά.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εικαστικοί, ενεργά μέλη του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, καθώς και μη μέλη.
2. Κάθε καλλιτέχνης θα μπορεί να εκθέσει ένα (1) έργο του ως 80εκ. πλάτος, ή δύο (2) έργα των 40εκ. πλάτους. Το ύψος παραμένει ελεύθερο.
3. Τα έργα, θα πρέπει να είναι σε πλαίσιο (κορνίζα) ή εάν η άποψη του καλλιτέχνη δεν το επιβάλει, να έχουν τη δυνατότητα ανάρτησης και στήριξης σε πάνελ, να φέρουν δηλαδή στην πίσω πλευρά τους γαντζάκι.
4. Η τοποθέτηση των έργων στο χώρο, θα γίνει από τους υπεύθυνους εικαστικούς του Ομίλου, με κριτήριο την καλύτερη δυνατή θέαση, ανάλογα με το μέγεθος και το είδος κάθε έργου.
5. Η αποστολή (με courier) των έργων στον χώρο της έκθεσης, ή στο γραφείο του Ομίλου (για όσους δεν μπορούν να τα παραδώσουν στον χώρο της έκθεσης) βαρύνει τον καλλιτέχνη, ο οποίος μπορεί επίσης να τα παραδώσει ο ίδιος. Το αυτό ισχύει και για την παραλαβή των έργων μετά τη λήξη της έκθεσης. Τα έργα θα επιστραφούν στη διεύθυνση που έχει ορισθεί στη δήλωση συμμετοχής, εκτός εάν προσδιορισθεί άλλη.
6. Η παράδοση των έργων για το στήσιμο της έκθεσης, θα γίνει στον εκθεσιακό χώρο, την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, τις ώρες 10:00 – 13:00. Τα έργα που θα έρθουν από επαρχία, θα πρέπει να παραδοθούν στο γραφείο του Ομίλου, ως τη Δευτέρα 12 Μαρτίου. Για την παραλαβή τους μετά το πέρας της έκθεσης, όπως και για τις λοιπές λεπτομέρειες της διοργάνωσης (εγκαίνια κλπ), θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.
Κάθε καλλιτέχνης θα χρειαστεί να αποστείλει στη γραμματεία, μέσω email, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη τη δήλωση συμμετοχής ως την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 (καταληκτική ημερομηνία), όπου θα επισυνάπτονται τα στοιχεία επικοινωνίας του καλλιτέχνη (κινητό τηλέφωνο – email), φωτογραφία του έργου ή των έργων με τα οποία συμμετέχει και αντίγραφο καταθετηρίου αξίας συμμετοχής. Με την παραλαβή, θα λαμβάνετε απαντητικό μήνυμα με τον αριθμό προτεραιότητας.
 8.      Αξία συμμετοχής στην έκθεση:
·         Ενεργά μέλη Ομίλου: 20 ευρώ.
·         Μη μέλη: 30 ευρώ

Η συμμετοχή καταβάλλεται με τραπεζική κατάθεση ως 7/3/2018, στον λογαριασμό του   Ομίλου: Τράπεζα: Eurobank
Αρ. Λογ/σμού: 0026.0400.14.0200210014
IBANGR7202604000000140200210014
(στην αιτιολογία αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας και έκθεση «Γυναίκα-ανθός του κόσμου»).
 Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, δηλώσεις δε θα γίνονται δεκτές.
Σημαντικό: Η καταληκτική ημερομηνία παύει να ισχύει από τη συμπλήρωση του αριθμού των 30 συμμετοχών και μετά.
Για τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Η Πρόεδρος                                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας
Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη                                     Δημήτριος Πολλάτος 

Πληροφορίες στη γραμματεία του Ομίλου

Τηλέφωνο: 210 9514523 (9πμ - 2μμ)