Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

«Το καρύδι και το χριστουγεννιάτικο κέικ»… στην προθήκη της αυλής μας!!!


Ο Καρύδας, ένα καρύδι στο πιο ψηλό κλωνάρι της Καρυδιάς...
έχει βάλει σκοπό της ζωής του να μπει στο Χριστουγεννιάτικο Κέικ, που είναι τοπική παράδοση να φτιάχνεται στο Καρυδοχώρι.
Η εμφάνιση, όμως, ενός πεινασμένου Άσπρου Σκώληκα στη ράχη του, με πρόθεση να διεισδύσει στον φλοιό του και να φτάσει στην καρυδόψιχά του, κάνει την «καρυδοψυχούλα» του να φυλλορροεί και το όνειρό του, όνειρο... «Φθινοπωρινής Νυκτός».
Ώσπου να εκπληρώσει τη μεγάλη του επιθυμία, το ταξίδι του θα είναι γεμάτο περιπέτεια, αγωνία, αλλά και συγκομιδή εμπειριών και μαθημάτων ζωής.
Ο φίλος του, ο Μέρμηγκας, η Μελίνα η Μελισσούλα, ο Σπύρος ο Σπουργίτης, ο Δρυοκολάπτης ο Τρυπάς και η μαμά Καρύδω, όλοι συμμετέχουν στην εξεύρεση λύσης στο πρόβλημά του. Θα καταφέρει άραγε να εκπληρώσει την επιθυμία του ο Καρύδας;

Ένα ευαίσθητο μουσικό παραμύθι με συγκινητικές στιγμές, που αγγίζει με απλότητα και πρωτοτυπία την έννοια του κύκλου της ζωής, τις ανθρώπινες αξίες και την έννοια της αγάπης που ενσαρκώνεται στη γέννηση του Θείου Βρέφους.

http://www.ellinoekdotiki.gr/displayITM2.asp?ITMID=1425&LANG=GR

Συγγραφέας, Καλλιτέχνης
Ο συνθέτης Τάσος Ιωαννίδης, γεννήθηκε στη Φλώρινα, όπου τελείωσε το Λύκειο. Πήγε για σπουδές στην Αυστραλία και αρχικά σπούδασε Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο της Μελβούρνης RMIT.
Μετά συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο της Μελβούρνης MELBA από όπου και αποφοίτησε με κύριο όργανο την κλασική κιθάρα.
Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο NEW ENGLAND UNIVERSITY για να ειδικευτεί στην σύνθεση μουσικής κινηματογράφου.
Έγραψε μουσική για πολλές ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα που έχουν κυκλοφορήσει διεθνώς. Για να αναφερθεί κανείς στο έργο και τη δράση του Τάσου Ιωαννίδη πρέπει να γράψει πολλές σελίδες.
Ενδεικτικά όμως αναφέρουμε ότι: «Εχει πάρει πρώτο βραβείο μουσικής κινηματογράφου στην Αυστραλία το 1994.
Έχει διατελέσει μόνιμος συνθέτης του Κρατικού Θεάτρου Αυστραλίας (MTC).Έχει διατελέσει καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ Αντίποδες στη Μελβούρνη και σύμβουλος του Υπουργείου Καλών Τεχνών της Αυστραλίας. Η μουσική του έχει παιχτεί σε πολλαπλές συναυλίες στην Αυστραλία, την οποία έχει εκπροσωπήσει σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ.
Η δουλειά του ακούστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1984 όταν με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη και του φεστιβάλ Αθηνών έδωσε δέκα συναυλίες στην Ελλάδα, με το έργο «Τα παρατράγουδα» που αναφέρεται στα βιώματα των αποδήμων Ελλήνων.
Σταθμός στην καλλιτεχνική πορεία του, μπορεί να χαρακτηριστεί επίσης και το Ορατόριο «Αποκάλυψις» Ιωάννου του Θεολόγου. Μια μουσική δημιουργία, που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο, στις 30/9/2001 υπό την αιγίδα του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, του Υπουργείου Εξωτερικών (Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού) αλλά και τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων. Έχει γράψει μουσική για παιδικές σειρές κινουμένων σχεδίων που κυκλοφορούν διεθνώς.

Στην Ελλάδα έχουν κυκλοφορήσει τα παιδικά άλμπουμ : Λάχανα και Χάχανα- βασισμένο στα στιχουργήματα του νέου Αναγνωστικού της Α Δημοτικού με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, Χάχανα και Λάχανα-η προπαίδεια σε τραγούδια και Λάχανα και Χάχανα-Εδώ Νηπιαγωγείο. Όλοι οι δίσκοι του έχουν γίνει πλατινένιοι.