Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ο σάκος με τα δώρα του εκδοτικού οίκου ΛΙΒΑΝΗ… γεμάτος παραμύθια


Χριστουγεννιάτικες προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους...
από τον εκδοτικό οίκο ΛΙΒΑΝΗ.


O Αχτιδοϋφαντής
Βασιλική Νευροκοπλή
Εικονογράφηση:  Αιμιλία Κονταίου
Σελίδες: 48
ISBN: 978-960-14-2987-8
Ηλικίες: 6-12
Τιμή: 8,90 €
Πέρασαν κιόλας χίλια χρόνια και ήρθε η ώρα ο Αχτιδοϋφαντής να δώσει τη θέση του σε κάποιον νεότερο. Την επόμενη μέρα θα μοιράσει όπως πάντα τις καινούργιες ηλιαχτίδες στους Ταχυδρόμους του Ήλιου, όμως για πρώτη φορά δε θα τους πει για ποιους προορίζονται. Αυτό θα πρέπει να το βρούνε μοναχοί τους.
Όποιος στο τέλος της μέρας φέρει πίσω την ηλιαχτίδα του πολλαπλασιασμένη χίλιες φορές αυτός θα γίνει ο διάδοχός του. Το επόμενο βράδυ όλοι οι Ταχυδρόμοι διηγούνται τα κατορθώματά τους στον αφέντη τους, εκτός από το μικρό Χαρίτωνα που μένει σιωπηλός. Δεν ξέρει τι απέγινε η ηλιαχτίδα του. Ξέρει μόνο πως προσπάθησε να τη φυτέψει στην καρδιά ενός πιλότου την ώρα που ήταν έτοιμος να πατήσει ένα κόκκινο κουμπί...




ΤΙΚ ΤΑΚ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΕΤΡΗ
Σελίδες: 40
Ηλικίες 3-6
ISBN: 978-960-14-3123-9
Τιμή:8.90 €
Τα Χριστούγεννα µπορούν να αλλάξουν τη ζωή µας για πάντα.
Να µας δείξουν τη χαρά της ζωής.
Να ενώσουν οικογένειες, φίλους, γνωστούς.
Να µας βγάλουν από τη µοναξιά µας για πάντα.




ΝΥΧΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΕΥΡΟΚΟΠΛΗ
Σελίδες: 40
Ηλικίες 6-12
ISBN: 978-960-14-3221-2
Τιμή: 10,00€
Στην αρχή ο κόσµος   ήταν ένα πελώριο δέντρο, έλεγαν οι ξυλοκόποιτου δάσους. Κάποτε όµως σχίστηκε στα δυο και το µισό δέντρο κρεµάστηκε κάτω από το άλλο του µισό. Αλλά µαζί µε το δέντρο χωρίστηκε και η ζωή, χωρίστηκε και η ευτυχία.Ο µόνος τρόπος για να ξαναενωθούν όλα είναι να αγαπήσουν οι άνθρωποι µε πάθος τα αστέρια. Μόνο έτσι θα δυναµώσουν οι αχτίδες τους και σαν δυνατά σχοινιά θα σηκώσουν πάλι ψηλά το κάτω µισό δέντρο για να ενωθεί µε το πάνω του µισό.  Γι’ αυτό και ο Αρσένης  θέλει πολύ να γίνει  φίλος µε ένα αστέρι, µα δεν ξέρει τον τρόπο. Να το περιµένει να πέσει ή να βρει δυο χιλιάδες σκάλες για να ανέβει να το πάρει; Μήπως να αποκτήσει πρώτα ένα έλατο, αφού τα αστέρια αγαπούν πολύ τα έλατα; Μα πώς να κόψει ένα έλατο, αφού θυσιάζοντας τη ζωή ενός δέντρου δεν κερδίζεις την αγάπη ενός άστρου; Η απάντηση κρύβεται στο χριστουγεννιάτικο παραµύθι που θα του πει ο παππούς του. Ήταν και τότε παραµονή Χριστουγέννων. Η νύχτα που γεννιούνται τα θαύµατα. Το πρώτο θαύµα της νύχτας εκείνης ήταν ένα σµαραγδένιο έλατο που γεννήθηκε στο ωραιότερο ελατόδασος του κόσµου.
Μόλις το είδε ο Θεός, είπε σ’ έναν µικρό του άγγελο να το χαρίσει στο πιο γλυκό παιδί του κόσµου. Ο άγγελος µεταµφιέστηκε σε βοσκό, κατέβηκε στη γη και άρχισε να ψάχνει…



ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΥΡΑΝΟ
ΓΙΩΤΑ ΛΙΒΑΝΗ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ P.K.
Σελίδες: 40
Ηλικίες: 6-12
ISBN: 978-960-14-3139-0
Τιμή: € 8,90
Μια µικρή ιστορία για όσους ζουν και αναπνέουν κάτω από τον ίδιο ουρανό. Σε αυτή τη γη που µας γέννησε και µας µεγάλωσε.
Που µας έµαθε να είµαστε σπουδαίοι, µεγαλόκαρδοι και δυνατοί.
Που µας έµαθε ότι όλοι µαζί µπορούµε να αγγίξουµε το όνειρο.
Που µας δίδαξε την αλληλοβοήθεια και τον σεβασµό.
Που µας έµαθε ότι δεν είµαστε µόνοι ποτέ.




XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΓΕΛΑΝΔΙΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Εικονογράφηση: Γιώργος Δημητρίου
Σελίδες: 69
Ηλικίες: 6-12
ISBN: 978-960-14-2090-5
Τιμή: € 12,00
Τα Χριστούγεννα στον πλανήτη πλησιάζουν και τα γράμματα των παιδιών με τις επιθυμίες τους δε λένε να φτάσουν στη σπηλιά του Κάλι Καλ του καλικάντζαρου. Εκεί κάτω, αναρρώνει, μήνες τώρα, ο τραυματίας Αϊ-Βασίλης
παρέα με τα ξωτικά του και τα καλικαντζαρούδια, ετοιμάζοντας τα δώρα των παιδιών.
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν, καθώς ο βασιλιάς Γελιονάρδος φυλακίζεται, η μαγική σκόνη εξαφανίζεται, ο Αϊ-Βασίλης συλλαμβάνεται με την τουρμπινομηχανή του, ενώ κάποιοι αδίστακτοι κατασκευάζουν τα νέα μικροτσίπ κατά του γέλιου.
Τι θα γίνει όμως όταν το Ρυάκι των Δακρύων θα διασχίσει τη χώρα της Γελανδίας και θα βρει διέξοδο στη Μεσόγειο;
Για να ανακαλύψετε τι συμβαίνει τούτα τα παράξενα Χριστούγεννα στη Γη, ταξιδέψτε παρέα με τον Κάλι Καλ στη μυθική χώρα του γέλιου.




ΟΤΑΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΓΗ
CORNELIA FUNKE
Εικονογράφηση: REGINA KEHN
Μετάφραση από τα γερμανικά: ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΝΙΑ
Σελίδες: 175
Ηλικίες: 6- 12 ετών.
ISBN: 978-960-14-2279-4
Τιμή: € 12,00
Χάρη στον Πεφταστέρη, έναν τάρανδο ντροπαλό, αλλά γρήγορο σαν αστραπή, ο Άγιος Βασίλης έχει έρθει στη γη παρασυρμένος από μια καταιγίδα μόλις δύο βδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα. Ευτυχώς που έπεσε σε μια ωραία γειτονιά! Αλλά ο Άγιος δεν είναι ασφαλής.
Ο κακός Βάλντεμαρ σχεδιάζει να καταστρέψει τον αληθινό Άγιο Βασίλη και να χρησιμοποιήσει τα Χριστούγεννα και τις ευχές των παιδιών για να κερδίσει ο ίδιος χρήματα.
Ο Άγιος Βασίλης είναι ο μόνος που αντιστέκεται στο σατανικό Βάλντεμαρ και τα σχέδιά του.
Με τη βοήθεια δύο παιδιών, της Σαρλότ και του Μπεν, που θα ταξιδέψουν στην παγωμένη Χώρα των Χριστουγέννων, ο Άγιος Βασίλης θα αντιμετωπίσει τον Βάλντεμαρ και τα τσιράκια του, τους τρομακτικούς Καρυοθραύστες.
«Τη νύχτα της 9ης Δεκεμβρίου πλησίαζε από το βορρά μια τρομερή καταιγίδα. Χιλιάδες αστραπές έσκιζαν τ’ αστέρια και οι βροντές αντηχούσαν σαν αμαξοστοιχία που εκτροχιάζεται στον κατάμαυρο ουρανό.
«Ο Νίκλας Γιούλεμπουκ, Άγιος Βασίλης στο επάγγελμα, δεν είχε καταλάβει τίποτα από όλα αυτά. Κοιμόταν ροχαλίζοντας αμέριμνα στο τροχόσπιτό του, ενώ ο Πεφταστέρης, ο τάρανδός του, τον έσερνε στα σύννεφα, ψηλά πάνω από τον κόσμο που κοιμόταν. Οι αστραπές έγλειφαν σαν διχαλωτές γλώσσες το τροχόσπιτο που έτριζε βίαια, μα ο Νίκλας Γιούλεμπουκ ονειρευόταν αμύγδαλα και αμυγδαλόψιχα, όπως κάνουν όλοι οι Άγιοι Βασίληδες».


ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΜΑΡΟΥΛΑΚΗ
EMMA THOMSON
Μετάφραση: ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλικίες: 3-6
ISBN: 960-14-1215-8
Τιμή: € 6,00
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Ο Μαρουλάκης τα περιμένει ανυπόμονα, κάνοντας ένα σωρό ετοιμασίες για να τα υποδεχτεί, σε αυτό το υπέροχο βιβλίο της Έμα Τόμσον, της δημιουργού της Νεράιδας Ευτυχίας-Επιθυμίας.



ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ
Ρόνσι Σουζάνα
ISBN: 960-14-1086-4
Ηλικίες: 3-6
Τιμή: € 10,00
Πέρα μακριά, στον παγωμένο Βόρειο Πόλο, η μαγεία των Χριστουγέννων ξεκινάει…
Λύσε τις κορδέλες και ανακάλυψε το μέρος όπου οι ευχές των Χριστουγέννων γίνονται πραγματικότητα, δηλαδή το εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη! Εξερεύνησε τη σοφίτα του Αϊ-Βασίλη, εκεί όπου διαβάζει όλα τα γράμματα που του στέλνουν τα παιδιά, δες τα ξωτικά που εργάζονται πυρετωδώς στο εργαστήριο παιχνιδιών και συνάντησε την ομάδα των υπομονετικών ταράνδων που περιμένουν στους στάβλους.
Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείς να δεις και να κάνεις!
Τρισδιάστατο εργαστήρι που ξεδιπλώνεται, διακοσμημένο με γκλίτερ και ασημόσκονη.
Περιέχει πέντε φιγούρες που αποκολλούνται από το βιβλίο, μεταξύ των οποίων είναι ο Αϊ-Βασίλης και οι τάρανδοι.




Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ
Ρουθ Σάντερσον
Μετάφραση: ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Αρ. σελίδων: 32
Ηλικίες: 3-6
ISBN: 960-14-0980-7
Τιμή: € 10,00 (με ΦΠΑ)
Πριν από πολλά πολλά χρόνια, κάπου μακριά, ο Πατέρας Πάγος και η Μητέρα Άνοιξη απέκτησαν μια κορούλα. Τη φώναζαν Πριγκίπισσα του Χιονιού γιατί είχε τη δύναμη να καλεί όποτε ήθελε τις χιονονιφάδες για να δημιουργήσουν χιονοθύελλες.
Όταν η Πριγκίπισσα του Χιονιού ξεκινάει το μεγάλο της ταξίδι για να γνωρίσει τον κόσμο, οι γονείς της της δίνουν μία και μοναδική συμβουλή: να μην αγαπήσει ποτέ. Η Πριγκίπισσα επισκέπτεται πολλούς τόπους και τελικά γοητεύεται από έναν νεαρό που φροντίζει τα πρόβατά του και παίζει φλάουτο. Ο Σεργκέι τη μαγεύει με τη μουσική, κι αρχίζει να αναπτύσσεται μια υπέροχη φιλία ανάμεσα στους δύο νέους. Τότε η Πριγκίπισσα του Χιονιού θα ονειρευτεί για μία ακόμα φορά τους γονείς της να της επαναλαμβάνουν τη συμβουλή τους. Μέσα στη δίνη μιας τρομερής χιονοθύελλας, η Πριγκίπισσα θα πρέπει να αποφασίσει για τη τύχη της.
Η Πριγκίπισσα του Χιονιού, μια ιστορία εμπνευσμένη από ένα λαϊκό ρωσικό παραμύθι, καθώς ξεδιπλώνεται, ζεσταίνει τις καρδιές μας.


ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ
DAVID WOOD
Εικονογράφηση: DANA KUBICK
Αρ. σελίδων: 22
Ηλικίες: 6-12
ISBN: 978-960-14-1706-6
Τιμή: € 12,00
Ο Σαμ σκέφτηκε ότι κι ο Αϊ-Βασίλης αξίζει φέτος να πάρει ένα δώρο. Τι μπορεί όμως να θέλει για δώρο;
Ένα ρούχο ή μια λιχουδιά; Ή μήπως καλύτερο από όλα θα ήταν να τον βοηθήσει κάποιος στο υπέροχο φανταστικό ταξίδι του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς…
Μια τρισδιάστατη χριστουγεννιάτικη ιστορία με το μαγικό εργαστήρι να ξεπετάγεται από τις σελίδες του βιβλίου!


Η μικρή μπότα του Αϊ – Βασίλη
Δήμητρα Π. Πυργελή
Συντελεστής: Ανδριάννα Ρούσσου
Σελίδες: 31
Ηλικίες: 6-12
ISBN: 978-960-14-2107-0
Τιμή: € 10,00
Τι γίνεται όταν ο Αϊ-Βασίλης ξεκινά το ταξίδι του στη Γη και δεν μπορεί να δέσει την μπότα του; Τι θα βρει η μικρή Ελευθερία στην αυλή της; Ποιος θα βοηθήσει το γλυκό παππούλη με τα άσπρα γένια και την κατακόκκινη στολή; Και τελικά πώς κατέληξε η μπότα κρεμασμένη στο δέντρο μας; Τις απαντήσεις θα τις βρούμε στις σελίδες του βιβλίου Η Μικρή Μπότα του Αϊ-Βασίλη. Πρόκειται για ένα τρυφερό παραμύθι που απευθύνεται στα μικρά παιδιά και ζωντανεύει το πνεύμα των Χριστουγέννων και την αγαπημένη μορφή μικρών και μεγάλων. Μέσα από το κείμενο, που σε πολλά σημεία γίνεται ποιητικό, και την όμορφη εικονογράφηση μπαίνουμε σε ένα μαγικό κόσμο και συμμετέχουμε στην αγωνία του Αϊ-Βασίλη και στη χαρά των παιδιών, όταν παραμονές των γιορτών στολίζουν το δέντρο και βάζουν κρυφά τα γράμματά τους στην μπότα του για να τα βρει εκείνος.
Η Δήμητρα Πυργελή, που ζει και εργάζεται στην Ξάνθη, κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της στα ελληνικά γράμματα με το βιβλίο αυτό, που αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη γεμάτη με τις μυρωδιές και τα χρώματα των Χριστουγέννων.


Καλλιόπη Γραμμένου

by Aylogyros News