Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

«Βασιλιάς Φωνακλάς Γαλήνη δεν βρίσκει»… στο γραφείο της Κάλλης


Σε μια πόλη που την έλεγαν Βροντούπολη, όλοι φώναζαν...
και τα πάντα γίνονταν με φασαρία τρομερή... Πρώτος και καλύτερος, ο Βασιλιάς της...

Οι φωνές του, φανταστείτε, έφταναν μέχρι εδώ! Κάποια μέρα, όμως, αρρώστησε βαριά! Φοβερός πονοκέφαλος! Και εκείνος, τέζα στο κρεβάτι! 

Ένας παλιός του φίλος και η κόρη του, η Γαλήνη, αναλαμβάνουν δράση... Θα καταφέρουν άραγε να κάνουν τον καλό τους Βασιλιά να χαμογελά και πάλι;

Το βιβλίο «Βασιλιάς Φωνακλάς Γαλήνη δεν βρίσκει» της Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, σε εικονογράφηση της  Αιμιλία Κονταίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, είναι ένα βιβλίο που μαθαίνει το παιδί πως μέσα από τα λάθη του να βελτιώσει τον εαυτό του.

Η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου μέσα από μια φανταστική πόλη, την Βροντούπολη,  που είναι χωρισμένη στα δυο, την μικρή ηρωίδα τη Γαλήνη και τον φωνακλά βασιλιά της πόλης περνά πολλά μηνύματα στον μικρό αναγνώστη. Με κύριο το ότι με την ηρεμία και την γαλήνη στη ζωή μας λύνονται αρκετά προβλήματα και ότι οι φωνές και οι διαφωνίες σε βάζουν σε μπελάδες.

Ένα βιβλίο για παιδιά πάνω από 4 ετών που τα βοηθά να συνειδητοποιήσουν την αξία της ηρεμίας, να μπορέσουν να διαχειριστούν συμπεριφορές και να μπορέσουν με παραδείγματα να κατανοήσουν ότι η φωνή, οι στριγκλιές, ο θυμός μόνο παυσίπονα και ανακατωσούρες φέρνουν.

Η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου δίνει μορφή και υπόσταση στους πρωταγωνιστές της ιστορίας, τονίζοντας, μερικές φορές υπερτονίζοντας στοιχεία της ιστορίας, δίνοντας πινελιές χιουμοριστικές και διασκεδαστικές…

Επίσης, μπορείς να το ακούσεις στο tablet ή στο κινητό σαρώνοντας  τον κωδικό που υπάρχει στο βιβλίο, με την εφαρμογή QR code. Αφήγηση Ελένη Μπετεινάκη, μουσική επιμέλεια Δέσποινα Σαλκιτζόγλου, Ειρήνη Μουσάδη.

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια

by Aylogyros news