Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ήρθε ο τυποποιημένος… "Ελληνικός Σπιτικός Πατσάς"!!!


Επιχειρηματικό μυαλό θα πει να βλέπεις την ευκαιρία για δουλειές...
για ανάπτυξη, για business, εκεί που δεν τη σκέπτονται άλλοι. Αυτό ακριβώς έκανε ο κ. Γιώργος Καλαγασίδης, προτείνοντας στους Έλληνες αλλά και στους απανταχού της γης φίλους του πατσά, την πρώτη μαγειρεμένη και τυποποιημένη σούπα πατσά.
"Ο πατέρας μου είχε πατσατζίδικο στο Τσοτύλι από το 1953, στην οικογένεια έχουμε τις συνταγές και ξέρουμε ότι ο πατσάς μπορεί να μην αρέσει σε όλους, αλλά έχει πολλούς και φανατικούς φίλους. Όταν με την οικονομική κρίση οι νυχτερινές έξοδοι και οι δαπάνες των Ελλήνων περιορίστηκαν, σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ βολικό, να μπορούν εύκολα να απολαύσουν την αγαπημένη τους σούπα στο σπίτι, χωρίς να αναγκαστούν να τη μαγειρέψουν οι ίδιοι ή να βγούνε έξω το βράδυ για να πάνε σε κάποιο πατσατζίδικο", εξήγησε στη Voria.gr ο κ. Καλαγασίδης.
Ο "Ελληνικός Σπιτικός Πατσάς" είναι το πιο πρόσφατο επιχειρηματικό εγχείρημα του Γιώργου Καλαγασίδη. Μετά από πολλά χρόνια ζωής και δουλειάς στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο της ένδυσης, το 1999 επέστρεψε στο Τσοτύλι του νομού Κοζάνης, την εποχή που δημιουργήθηκε η πρώτη Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας και δημιούργησε τον ξενώνα "Καρούτα", ενώ στην ίδια γειτονιά, στη περιοχή της πλατείας, ανοίγει και εστιατόριο.
Το επόμενο και πιο πρόσφατο βήμα του κ. Καλαγασίδη ήταν η δημιουργία της ατομικής επιχείρησης, που διασώζει την παράδοση παρασκευής πατσά. Η εταιρεία ανοίγει το 2014, το 2015 μπαίνει σε παραγωγική λειτουργία και από φέτος κάνει σταδιακά την είσοδό της στην αγορά. Σε μία μικρή βιοτεχνική εγκατάσταση, παράγονται χειροποίητα περί τις 4.000-5.000 μερίδες το μήνα, που φτάνουν σε μπολάκια, κατεψυγμένες, στα επιλεγμένα σημεία διάθεσης.
Με όλες τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων και με πρώτη ύλη ελληνική, ο Ελληνικός Σπιτικός Πατσάς, διατίθεται σε κρεοπωλεία και delicatessen, σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Καστοριά ενώ ήδη έχουν σταλεί δείγματα σε Γερμανία και Ολλανδία.
Ο τυποποιημένος πατσάς, κατεψυγμένος όπως διατίθεται σε μερίδες, είναι η εύκολη λύση για κατανάλωση στο σπίτι.
Αλλά για τον κ. Καλαγασίδη, οι πέντε κωδικοί που κυκλοφορούν είναι μόνο η αρχή, τόσο για την εσωτερική αγορά, όσο και για το εξωτερικό, άλλωστε υπάρχουν καταναλωτές, όπως οι Ασιάτες που λατρεύουν τον πατσά/tripe.
Tην επόμενη εβδομάδα η ομάδα των "πέντε", εμπλουτίζεται και με μία ακόμη σούπα, από γίδα βραστή, φαγητό επίσης αγαπημένο για πολλούς βορειοελλαδίτες, αλλά και Θεσσαλούς όπως και Πελοποννήσιους. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα οι πέντε επιλογές των καταναλωτών είναι παραδοσιακός ανάμικτος πατσάς, σούπα από σκέτη κοιλιά ή από σκέτα ποδαράκια, μοσχαροκεφαλή και χωριάτικος πατσάς που είναι μία μίξη των τεσσάρων πρώτων.
Αλλά το μεγάλο άνοιγμα που ετοιμάζει κυρίως έχοντας στο νού αγορές του εξωτερικού, είναι μία νέα οικογένεια από ελληνικές παραδοσιακές σούπες.
"Μέσα στο καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί η προεργασία ώστε από το φθινόπωρο να τοποθετηθούν στην αγορά και άλλες σούπες, παραδοσιακές ελληνικές, όπως ο τραχανάς, η μαγειρίτσα, η κοτόσουπα, το βραστό από μοσχάρι. Θα διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο κατάλογο που θα καλύπτει το κενό που υπάρχει στα μαγειρεμένα και τυποποιημένα γεύματα, δηλαδή στις σπιτικές παραδοσιακές σούπες", τονίζει ο ίδιος.

Η εταιρεία Καλαγασίδη, παράλληλα, προσπαθεί να ενημερώσει τον καταναλωτή που δεν ξέρει ότι μπορεί να βρει αυτά τα προϊόντα, τον πατσά έτοιμο, σε κρεοπωλεία ή delecatessen. Θα ακολουθήσουν φυσικά και συμμετοχές σε εκθέσεις τροφίμων. Εκτιμώ, ότι με τους ρυθμούς που αναπτυσσόμαστε, το 2017 θα εμφανίσουμε κέρδη"… (voria)