Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Το τέλος του Popcorn Time…


Οι διαχειριστές του διάσημου και παράνομου site streaming ταινιών και σειρών από...
Torrents, ενημέρωσαν το κοινό μέσω ανάρτησής τους στο Twitter, ότι το Popcorn Time «είναι νεκρό», με μια παραπομπή στη σελίδα που δείχνει την «υγεία» της υπηρεσίας και παρότρυναν τους χρήστες να υποστηρίξουν το νέο -νόμιμο- εγχείρημά τους, ονόματι “Butter”.
H εφαρμογή δεν φορτώνει πλέον περιεχόμενο και το επίσημο σάιτ δεν λειτουργεί, ενώ εδώ και ίγες μέρες είναι κατεβασμένο και το σάιτ του YIFY, του βασικού προμηθευτή ταινιών του Popcorn Time.
Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο, όταν οι χρήστες της υπηρεσίας άρχισαν δέχονται μηνύσεις από μεγάλο αμερικανικό στούντιο επειδή εντοπίστηκαν να στριμάρουν παράνομα ταινίες μέσω του Popcorn Time. Φημολογείται μάλιστα, ότι έγινε μήνυση και από την Αμερικανική Ένωση Κινηματογράφου (MPAA) με την κατηγορία καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων.
Την περασμένη Δευτέρα, τρεις από τους βασικούς συνδημιουργούς του Popcorn Time, αποχώρησαν από την υπηρεσία, εξαιτίας εσωτερικών διαφωνιών, και με τη βαρύτατη μήνυση της MPAA να είναι πλεόν πιθανότερη από ποτέ. Ένας από αυτούς είναι ο ιδιοκτήτης του σέρβερ και της ιντερνετικής διεύθυνσης του Popcorn Time, ο οποίος εξαναγκάζεται να κατεβάσει το σάιτ και να σβήσει από το σέρβερ, όλα τα στοιχεία που ενοχοποιούν την υπηρεσία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Στο νεό σάιτ της νέας υπηρεσίας “Butter”, που δημιούργησαν τα στελέχη του Popcorn Time, αναφέρεται ότι το νέο εργαλείο θα κάνει stream μόνο νόμιμο περιεχομένο που ανήκει στη δημόσια σφαίρα και δεν υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα, όμως και πάλι οι δημιουργοί του, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας κυβερνοεπιθέσεων… (aixmi)