Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

O Νίκος Καλογερόπουλος απαντά, στο «κουτσομπολιό»… της αυλής!!!


Τον συναντήσαμε την ώρα που ήταν αφοσιωμένος σ’ ένα συνοικέσιο που ετοίμαζε! Στο παντρολόγημα της μέρα με την νύχτα, έχοντας κατασταλάξει στο ότι, αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, είναι καύσωνας που θα περάσει…


Τι σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια; Η αθωότης

Ο αγαπημένος ήρωας των παραμυθιών, ποιος ήταν; Ο σημαδεμένος

Θα συγχωρούσατε κάποιον που σας έχει πικράνει; Θα του ‘λεγα και ευχαριστώ που έκανε προσεκτικότερο.

Ποιο θεωρείτε ως Θείο δώρο στο χαρακτήρα σας; Την τόλμην και την Αρετή

Ποιο είναι το βασικό σας ελάττωμα ;Τα δίνω όλα μονομιάς… κι ύστερα τα μαζεύω

Αν η μοίρα σας γύριζε την πλάτη, τι θα κάνατε για να την καλοπιάσετε ; Θα της έγραφα ένα τραγούδι

Πως εκδηλώνεται την αγάπη σας; Με αγάπη

Η αισιοδοξία, υπάρχει στο λεξικό της ζωής σας; Με κεφαλαία

Με τι ασχολείστε αυτό τον καιρό; Με ένα συνοικέσιο. Παντρεύω την μέρα με την νύχτα

Τι δεν θα θέλατε να μη σας κλέψουν από το θησαυροφυλάκιο της ψυχή σας; Την αλήθεια

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική ταινία; Η Ευδοκία του Αλέξη Δαμιανού και το Ρεμπέτικο του Φερρυ

Ποιο είναι το αγαπημένος σας αντικείμενο, το «γούρι» σας; Ο τζουρας μου

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα ; Άιντε γαμηθείτε κυρία μου

Πως φαντάζεστε το μέλλον των ΜΜΕ μέσα από την κρίση που βιώνουμε; Με περισσότερες μαγειρικές και με… προϊσταμένες!!!

Η εξουσία πιστεύετε, φιμώνει τις τέχνες από φόβο ή από ανικανότητα να τις στηρίξει; Κι απ’ τα δυο

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που ο Έλληνας αφήνει την τύχη του στα χέρια των άλλων; Ξέχασε το ‘’Συν Αθηνά και χείρα κινει’’. Τώρα κουνάει μόνον την χείρα του και νομίζεις ότι μαλακίζεται!!! Καύσων είναι… θα περάσει.

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «νομοθέτη», ποιο νόμο θα θέτατε σε εφαρμογή; Της ανταποδοτικής δικαιοσύνης.

Τι φοβάστε περισσότερο, από τους ανθρώπους; Το ψέμα.

Αν μια κακιά μάγισσα σαν έκανε με το ραβδί της ζώο, τι θα θέλατε να είστε; Αλογόμυγα για να μπω στο βρακί της και να την ζουρλάνω.

Πιστεύετε στα όνειρα; Στα νερωμένα, ναι. Και στα έγχρωμα, περικαλώ !!!

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε; Να μην μεγαλώσει ποτέ…


Ο Νίκος Καλογερόπουλος γεννήθηκε στο Χαλαζόνι Μεσσηνίας το 1952. Η πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν στο έργο του Ν. Καζαντζάκη «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Ακολούθησαν τα «Μεθυσμένη πολιτεία», «Χαίρε Τάσο Καρατάσο», «Όλη η δόξα όλη η χάρη», «Στο κάμπινγκ», «Ερασιτέχνης άνθρωπος» (Βραβείο Κοινού 200) κ.ά.
Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίζεται το 1981 στο «Μάθε παιδί μου γράμματα», όπου κερδίζει το β’ Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν τα «Άρπα κόλλα», «Είμαι...», «Ρεμπέτικο» (Βραβείο Εξαιρετικής Ερμηνείας), «Λούφα και παραλλαγή» (Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου).
Το 1986 επιχειρεί την πρώτη δική του ταινία, η οποία όμως μένει στα συρτάρια, όπως λέει και ο ίδιος, για «λόγους τιμής». Αυτό στάθηκε η αφορμή να μείνει "εκτός" δεκαέξι χρόνια.
Η επιστροφή του στον κινηματογράφο έγινε το 2000 με το «Ένας κι Ένας», κερδίζοντας πάλι το Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου. Το 1994 κυκλοφόρησε το πρώτο του CD με 11 τραγούδια, με τίτλο "Τα Δέοντα" από την FM Records, σε στίχους, μουσική και ερμηνεία του ίδιου. Το πρώτο του θεατρικό έργο «Ο «μπαμπούλας», ανέκδοτο, παίχτηκε το 1976 στο θέατρο ΚΑΒΑ και στην επαρχία.
Το 1981 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Θετή Ταυτότης». Το 1991 εξέδωσε τη δεύτερη ποιητική συλλογή με τίτλο «Επιστρόφια» από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ. Το 2001 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ η «3ωΔία» (θετή Ταυτότητας, Επιστρόφια, θέατρο Ριάλτο) και στην επαρχία.
Το 2008 γύρισε την ταινία ‘Ιππείς της Πύλου’ σε σενάριο, μουσική, σκηνοθεσία του ίδιου. Η ταινία πήρε μέρος στο LONDON GREEK FILM FESTIVAL το 2011 όπου απέσπασε 4 βραβεία (καλύτερης ταινίας, φωτογραφίας, μουσικής, ερμηνείας).
Το 2011 παρουσίασε στο Κύτταρο την μουσικοθεατρική παράσταση «Περιμένοντας τους Βαρβάρους» όπου έγινε και ζωντανή ηχογράφηση των τραγουδιών του. Υπό έκδοση είναι και τα υπόλοιπα τραγούδια καθώς και το «Σατυρικό των Ελλήνων» (θεατρικό).

Το 2012 εκδίδει το νέο του βιβλίο με τίτλο «ΑΛΟΓΟΜΥΓΕΣ, τα τραγούδια μου» από τις εκδόσεις Εύανθος. Το βιβλίο του αυτό περιέχει 2dc

(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ και τον Παύλο Ανδριά)