Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Οι Τσακαλώτοι! Ο θείος στρατηγός στον Εμφύλιο ο ανηψιός “στρατηγός” της Αριστερής οικονομίας


Ο νέος “στρατηγός” της ελληνικής οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος αναλαμβάνει καθήκοντα στην πιο δύσκολη μέρα του πολέμου...

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ένας Τσακαλώτος παίζει ρόλο πρωταγωνιστικό σε μια κρίσιμη ιστορική περίοδο για την Ελλάδα.
Είχε προηγηθεί ο Θρασύβουλος Τσακαλώτος ο στρατηγός του Εμφυλίου. Θείος το σημερινού υπουργού Οικονομικών.
Ο θείος κυνηγούσε “τους κομμουνιστάς”. Και ο ανηψιός τα ΄φερε έτσι η ζωή να προσπαθεί να σώσει την χώρα από την οικονομική καταστροφή με κυβέρνηση της Αριστεράς.
Ποιος ήταν ο στρατηγός είναι γνωστό σ΄ όσους έχουν ασχοληθεί με την ιστορία του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα.
Είχε συμμετοχή σ΄ όλους σχεδόν τους πολέμους του 20ου αιώνα.
Ήταν εκείνος που διαφώνησε με τον Βρετανό στρατηγό Σκόμπυ όταν εκείνος ανακοίνωσε την απόφασή του οι υπό τη διοίκησή του δυνάμεις, ελληνικές και βρετανικές, να αποσυρθούν στο δέλτα του Φαλήρου και να εγκαταλείψουν το κέντρο της πρωτεύουσας, τον Δεκέμβριο του 44.
Ο Τσακαλώτος, ως διοικητής της ΙΙΙ Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας, ήταν εκείνος που αντέδρασε και ανακοίνωσε στους Βρετανούς την αμετάκλητη απόφασή του ότι η ΙΙΙ ΕΟΤ θα έμενε για να υπερασπισθεί την πρωτεύουσα .
Είχε ρόλο πρωταγωνιστικό στον Εμφύλιο .
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν ακολούθησε στρατιωτική καριέρα ως γνωστόν. Σπούδασε στο Λονδίνο . Έχει γεννηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το 1960 και σε ηλικία 5 ετών πήγε στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1993, σε ηλικία 33 ετών.
Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα ως καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο ΚΕΝΤ και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών… (gorganews, onalert)