Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Τεστ: Μάθετε σε μερικά δευτερόλεπτα το πόσο θα ζήσετε!!!


Ένα πολύ απλό τεστ το οποίο μπορεί να προβλέψει τις πιθανότητες θνησιμότητας και, κατ’ επέκταση, το προσδόκιμο ζωής, δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Καρδιαγγειακής Πρόληψης»...


Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθίστε στο πάτωμα, και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να σηκωθείτε χωρίς όμως να στηριχτείτε πουθενά, ούτε καν στα γόνατά σας.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες που δημιούργησαν το συγκεκριμένο τεστ, η μυοσκελετική κατάστασή μας αποτελεί ισχυρό δείκτη μακροζωίας, ιδίως για τα άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω.
Ερμηνεύστε την προσπάθειά σας!
Βαθμολογείστε την προσπάθειά σας να καθίσετε και να σηκωθείτε με άριστα το 10, αν τα καταφέρετε σε διάστημα 2 λεπτών το μέγιστο.
Συγκεκριμένα, δώστε 5 βαθμούς για το κάθισμα και 5 βαθμούς για την προσπάθεια να σταθείτε όρθιοι.
Για κάθε «βοήθημα» (χέρι, πόδι κ.τ.λ.) που χρησιμοποιείτε, αφαιρέστε ένα βαθμό.
Αν πετύχατε συνολική βαθμολογία από 8 και πάνω, τότε διατρέχετε μικρό κίνδυνο θανάτου.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες μάλιστα, για κάθε βαθμό που πετυχαίνετε πάνω από το 8, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από κάθε αιτία μειώνεται κατά 21%. Αντιθέτως, ο κίνδυνος θανάτου είναι αυξημένος εάν πετύχατε χαμηλή βαθμολογία στο να καθίσετε στο πάτωμα, χωρίς πρόσθετο βοήθημα.

«Εάν ένας μεσήλικας άντρας ή γυναίκα κατορθώνει να καθίσει και να σηκωθεί από το πάτωμα χρησιμοποιώντας το πολύ ένα χέρι – αν και είναι καλύτερα να μην το χρησιμοποιεί ούτε αυτό – όχι μόνον έχει πολύ καλή μυοσκελετική κατάσταση, αλλά οι πιθανότητες μακροζωίας του είναι πολύ καλύτερες», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ. Κλαούντιο Αράτζιο… (ereportaz)