Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά σημειώματα…


Ξεκίνησε σταδιακά την Παρασκευή η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) στην εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9...


Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δουν τον φόρο που αναλογεί σε κάθε ακίνητο που κατέχουν καθώς και το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβάλουν.
Η εξόφληση του φόρου θα γίνει σε πέντε δόσεις, ενώ η πρώτη δόση λήγει τέλος Αυγούστου. Σημειώνεται ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα έχουν ημερομηνία βεβαίωσης φόρου 31 Ιουλίου.
Πώς μπορείτε να βρείτε το εκκαθαριστικό
Επισκέπτεστε τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και κάνετε κλικ στο πάνω δεξί μέρος στο πεδίο «Ο λογαριασμός μου». Εκεί εισάγετε τα στοιχεία του προσωπικού σας λογαριασμού στο Taxisnet (κωδικοί).
Επιλέγετε το πεδίο «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» και στη συνέχεια «Στοιχεία Οφειλών Εκτός Ρύθμισης», όπου εκεί μπορείτε να δείτε το συνολικό ποσό της οφειλής σας.
Προεπιλεγμένο είναι το κουμπί «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων-εκπτώσεων», οπότε στο κάτω μέρος της σελίδας είναι εμφανείς οι δόσεις πληρωμής με τις προθεσμίες τους.
Αν επιλέξετε το πεδίο «Ταυτότητα οφειλής» ανοίγει μία σελίδα, μέσω της οποίας μπορείτε να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό σας πατώντας το κουμπί «Εκτύπωση».
Το «Σημείωμα για Πληρωμή» περιέχει ένα μοναδικό αριθμό για κάθε οφειλή, υπό το όνομα «Ταυτότητα οφειλής» και είναι απαραίτητη για την πληρωμή του ποσού που οφείλετε.

Με εκτυπωμένη τη σελίδα αυτή μπορείτε να πληρώνετε την οφειλή, κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες και τα ΕΛΤΑ.
Να σημειωθεί πως τα εννέα πρώτα ψηφία της «Ταυτότητας Οφειλής» αντιστοιχούν στον ΑΦΜ σας.
Προκειμένου να αποφύγετε κάποιο λάθος, θα πρέπει να ελέγχετε αν αναγράφεται σωστά η «Ταυτότητα Οφειλής» στην απόδειξη πληρωμής που λαμβάνετε από την Τράπεζα ή από τα ΕΛΤΑ.
Αν επιθυμείτε στο «Σημείωμα για Πληρωμή» να μην εμφανίζονται ποσά επιλέξτε το κουμπί «Εκτύπωση χωρίς Ποσά».

Επιλέγοντας το πεδίο «Στοιχεία Οφειλών» για να επιστρέψετε στην «Εικόνα Οφειλών»… (newsbomb)