Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Από «κόσκινο» τα γυμναστήρια για διακίνηση αναβολικών…


«Σαφάρι» για την καταπολέμηση της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης αναβολικών ουσιών ξεκινούν -από κοινού- μεικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας...

του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης προχθές, με πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου και ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με την «Δημοκρατία».
Η σύσκεψη προγραμματίστηκε με αφορμή το αποτρόπαιο έγκλημα με δύο θύματα στη δυτική Μάνη (για μία ανεκτέλεστη παραγγελία αναβολικών κόστους 800 ευρώ) την περασμένη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναζητήθηκαν οι τρόποι βελτίωσης της συνεργασίας ανάμεσα στους συναρμόδιους φορείς για την πάταξη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης αναβολικών, ιδιαίτερα σε χώρους άθλησης, όπως τα ιδιωτικά γυμναστήρια.
Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να δοθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και να ενταθούν οι έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, του ΣΔΟΕ και του ΕΟΦ.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η αναζήτηση μέτρων ευαισθητοποίησης των πολιτών, προκειμένου να συμβάλουν στην καταπολέμηση της διακίνησης και της εμπορίας όλων των απαγορευμένων ουσιών αλλά και στην προστασία της δημόσιας υγείας από τις αρνητικές συνέπειές τους, ιδιαίτερα στη νεολαία… (4news)