Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

H Κατερίνα Στεφανίδη έγραψε ιστορία…


Ο πολύς κόσμος την έμαθε μόλις χθες. Δεν είναι μικρό πράγμα να κατακτάς τη δεύτερη θέση σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, χάνοντας το χρυσό στο επί κοντώ στην τελευταία προσπάθεια…


Η Κατερίνα Στεφανίδη, ωστόσο, μόνο «πυροτέχνημα» δεν αποτελεί στο χώρο του στίβου. Και δεν πρόκειται για απλώς μία ακόμη αθλήτρια, αλλά για ένα κορίτσι από αθλητική οικογένεια, με σπουδές και λαμπρό μέλλον.
Η 24χρονη, πλέον, Κατερίνα γεννήθηκε το 1990 στο Χολαργό, μπήκε στο χώρο του επί κοντώ στα δέκα της και «κόλλησε», αφού τα προηγούμενα αθλήματα που δοκίμασε (ο πατέρας της, Γιώργος, υπήρξε τριπλουνίστας και η μητέρα της, Ζωή, σπρίντερ σίγουρα έβαλαν το χεράκι τους), κυρίως τρέξιμο και άλματα, δεν τη «γέμιζαν».
Στο επί κοντώ έδειξε από νωρίς το ταλέντο της στις «μικρές» κατηγορίες. Χρυσή στο Παγκόσμιο Κορασίδων το 2005, ασημένια στην ίδια διοργάνωση το 2007, χάλκινη στο Παγκόσμιο Νεανίδων το 2008, ασημένια στο Ευρωπαϊκό Νέων το 2011, Χρυσή στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα το 2006 και Χάλκινη στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα το 2011.
Το 2009 εξασφάλισε υποτροφία για το φημισμένο κολέγιο του Στάνφορντ, όπου κατάφερε να συνδυάσει σπουδές και αθλητισμό με επιτυχία, κάνοντας προπονήσεις με τον αργυρό ολυμπιονίκη της Αθήνας Τόμπι Στίβενσον. Μάλιστα έχει ήδη πάρει το πτυχίο της στη νευροψυχολογία και συνεχίζει για το PhD δείχνοντας τις… διαθέσεις της μετά την καριέρα της στον πρωταθλητισμό.
Πλέον προπονείται στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα υπό τις οδηγίες του Νικ Χάισονγκ, που υπήρξε χρυσός ολυμπιονίκης στο άθλημα με τις ΗΠΑ το 2000 στο Σίδνεϊ. Μάλιστα και η μικρότερη αδερφή της, Γεωργία, ζει, σπουδάζει και ασχολείται με το επί κοντώ στις ΗΠΑ.

Το ατομικό της ρεκόρ είναι 4,71μ., από τις 18 Ιουλίου στο Μόντε Κάρλο, όταν είχε ισοφαρίσει το πανελλήνιο ρεκόρ της συναθλήτριάς της Νικόλ Κυριακοπούλου. Κι αυτό, όμως, δείχνει να «τρίζει» από την… σούπερ Κατερίνα που ανεβάζει διαρκώς τον πήχη… (4news)