Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Όταν η ποίηση συνάντησε τη μουσική… με «Άνω τελείες και τέτοια»!!!


Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της ποίησης πραγματοποίησε το βράδυ της  Παρασκευής  21 Μαρτίου ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου-Ολυμπίας στη μουσική σκηνή ΤΕΤΡΑΣΤΙΧΟ...


Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του προέδρου του Συνδέσμου κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στον εορτασμό της ημέρας και ακολούθως η σχολική σύμβουλος φιλολόγων κ. Σουσάνα Ζαχαροπούλου μίλησε για το ρόλο της ποίησης στη ζωή μας σήμερα.
Στη συνέχεια, η σχολική σύμβουλος φιλολόγων κ. Παρασκευή Βασιλειάδου παρουσίασε στα μέλη και τους φίλους  του Συνδέσμου τον επίκουρο καθηγητή ελληνικής λογοτεχνίας και ποιητή κ. Τριαντάφυλλο Κωτόπουλο, ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα ποιητική του συλλογή «Άνω τελείες και τέτοια» από τις εκδόσεις Μανδραγόρας.
Το κύριο μέρος της εκδήλωσης, που επιμελήθηκαν οι φιλόλογοι του 3ου Γυμνασίου Πύργου και μέλη του Δ.Σ Αριστέα Παφιλιάρη, Ευγενία Μπίθα και Γιώργος Αγγελόπουλος, περιελάμβανε μελοποιημένη ποίηση, δηλ. τραγούδια σε στίχους σπουδαίων Ελλήνων ποιητών όπως Σολωμός,  Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Καβάφης, Καββαδίας, Σκαρίμπας, Βάρναλης, Καρυωτάκης, Πολυδούρη κ.α.
Τα τραγούδια ερμήνευσε έξοχα ο Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης , ο οποίος συγκίνησε το κοινό που τον χειροκρότησε θερμά και ταξίδεψε μαζί του στο μαγικό κόσμο της ποίησης μέσα από τη μουσική.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η απαγγελία ποιημάτων των  Ηλείων ποιητών Γ.Παυλόπουλου, Τ.Σινόπουλου και Τ.Δόξα από τα μέλη του Δ.Σ κ. Γιολάντα Αποστολοπούλου, Αιμιλία Νικολακοπούλου και Αριστέα Παφιλιάρη,  καθώς και η ερμηνεία του παραδοσιακού «Νεραντζούλα» από την κ. Παφιλιάρη.