Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Πέντε μυστικά για επίπεδη κοιλιά...


Η επίπεδη κοιλιά είναι το όνειρο κάθε γυναίκας, ειδικότερα όταν το καταφέρνει χωρίς κοιλιακούς!
Ακούγεται αδύνατο, όμως υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά που μας βοηθούν να το πετύχουμε.
Δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί...



1. Να μειώσουμε το αλάτι
Το νάτριο που περιέχει το αλάτι δεσμεύει και κατακρατεί το νερό κι έτσι προκαλείται έντονο φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς.

2. Να κοιμόμαστε περισσότερο
Η έλλειψη ύπνου κάνει τον οργανισμό μας να σημάνει συναγερμό. Οι ορμονικές αλλαγές που παρατηρούνται όταν είμαστε κουρασμένοι οδηγούν στην αυξημένη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Επίσης, η κούραση μας κάνει να επιζητούμε ενέργεια, κυρίως με τη μορφή ζάχαρης και λιπαρών.

3. Να καταναλώνουμε προβιοτικά
Τα προβιοτικά είναι τα «καλά βακτήρια» που καταπολεμούν το φούσκωμα. Τα γαλακτοκομικά με αρκετές ποσότητες προβιοτικών βοηθούν σημαντικά στην πέψη ώστε να αποφύγουμε το ανεπιθύμητο φούσκωμα.

4. Να αποφεύγουμε το αλκοόλ
Οι υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, αφυδατώνουν τον οργανισμό και προκαλούν φούσκωμα. Εκτός από τα αλκοολούχα, ο καφές και τα αναψυκτικά έχουν τα ίδια αποτελέσματα, καθώς ερεθίζουν το γαστρεντερικό.

5. Να καταπολεμήσουμε το στρες
Το στρες κάνει τον εγκέφαλο να παράγει υπερβολικές ποσότητες κορτιζόλης, η οποία είναι γνωστή ως «η ορμόνη του στρες». Το αποτέλεσμα είναι η συσσώρευση λίπους και το φούσκωμα στην κοιλιά. Οι βαθιές αναπνοές και η γιόγκα ενεργοποιούν το παρασυμπαθητικό σύστημα και μας βοηθούν να χαλαρώσουμε… (onmed)