Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Εκκενώνεται η Νέα Υόρκη λόγω του τυφώνα Sandy (LIVE)



Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Νέα Υόρκη εξαιτίας του τυφώνα Σάντι, με τον δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ να δίνει εντολή...

για απομάκρυνση 375.000 κατοίκων.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ώστε να συζητήσουν την προετοιμασία προστασίας από τον τυφώνα, ο οποίος συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα άνω των 120 χλμ. την ώρα.
Παράλληλα, ο κυβερνήτης της πολιτείας, Μάριο Κουόμο, διέταξε τη διακοπή της λειτουργίας όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί της Κυριακής ανακοίνωσε ότι από τις 7 π.μ. (τοπική ώρα), λεωφορεία, τρένα και μετρό θα διακόψουν τη λειτουργία τους στη Νέα Υόρκη, καθώς η ανατολική ακτή απειλείται με πλημμύρες.
Ο Λευκός Οίκος επιχειρεί να αποφύγει ενδεχόμενες καταγγελίες ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει επικεντρωθεί στην προεκλογική εκστρατεία και δεν ασχολείται με μία πιθανή φυσική καταστροφή. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους, είχε δεχτεί δριμεία κριτική για καθυστερημένη αντίδραση στον τυφώνα Κατρίνα το 2005.
Όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη της Νέας Υόρκης - μετρό, λεωφορεία, τρένα - σταμάτησαν τη λειτουργία τους από την Κυριακή το βράδυ, καθώς η αμερικανική μεγαλούπολη αναμένει την "άφιξη" του τυφώνα Σάντι, ανέφεραν επίσημες πηγές.
Τα πρώτα αποτελέσματα του Σάντι, έγιναν αισθητά την Κυριακή κατά μήκος της ανατολικής ακτής, καθώς ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, αναγκάστηκαν να εκκενώσουν ορισμένες παράκτιες περιοχές… (ikypros)
Συνεχής ενημέρωση…


Ο άπαιχτος