Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Τι είναι η σχέση!


Η λέξη σχέση προέρχεται από την αρχαία ελληνική γλώσσα και είναι παράγωγο της λέξης «σχειν» που είναι απαρέμφατο αορίστου της λέξης έχω. Επομένως η σχέση είναι στην πραγματικότητα κάτι που έχουμε. Ένας μύθος, ένα μικρό θαύμα που δημιουργούν δυο άνθρωποι μαζί.


Υπάρχουν τόσα διαφορετικά είδη σχέσεων και μια σχέση μπορεί να είναι πολλά διαφορετικά πράγματα. Μερικές φορές, μπορεί να ανήκει και σε πάνω από μια κατηγορία.
Η ερωτική σχέση, η ρομαντική σχέση, η καταπιεστική σχέση, η πλατωνική σχέση, η παράλληλη σχέση,  Η σχέση από απόσταση, με διαφορά ηλικίας, η ομοφυλόφιλη σχέση, η μοιραία σχέση, η σχέση συμφέροντος και άλλες πολλές!
Μερικές φορές μια ερωτική σχέση μπορεί να περάσει από πολλά στάδια και να πάρει διαφορετικούς χαρακτηρισμούς κάθε φορά, γιατί οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι, κάνουν λάθη, ή γιατί προκύπτουν πολλά προβλήματα στη σχέση και μπορεί κάποιοι να μην είναι έτοιμοι να τα διαχειριστούν, ή να μην ξέρουν πώς.
Σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι η ιδανική σχέση μπορεί να υπάρξει όταν υπάρχει αγάπη, έρωτας, κατανόηση, και όταν καταβάλλουμε προσπάθεια καθημερινά.

Από τη συγγραφέα Ηλιάνα Βολονάκη