Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Tragic… στην κάλπη!


Ναι!  Ήρθε η ώρα ν’ αλλάξουμε πολλά πράγματα, ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα τέλος σ’ όλο αυτό το τραγικό σκηνικό που ζούμε το τελευταίο διάστημα.


Σε λίγες μέρες στήνονται οι κάλπες, για διαφορετικούς λόγους για τον καθένα και πολύ περισσότερο για εμάς… τους φτωχούς συγγενείς!
Φτάσαμε λοιπόν στο γκρεμό και πριν βουτήξουμε στο κενό, δυο πράγματα επιβάλλεται να πράξουμε.  Πρώτον να κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας και δεύτερον να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας… ψηλά.
Να μην πέσουμε θύματα στη φάκα που κάποιοι μας ετοιμάζουν και φτιάχνουν ιδανικά βιντεάκια, γεμάτα πίστη και συγνώμες, για να μας υπνωτίσουν.
Να μην κάνουμε το λάθος και ρίξουμε  κενό φάκελο στην κάλπη, να μη μας θεωρήσουν για πάλι «σίγουρους», να μη μας παραπλανήσουν  και μας οδηγήσουν εκεί που τους εξυπηρετεί!
Τα ψέματα τελείωσαν και καθώς τίποτα δεν μπορούμε πλέον να το αφήσουμε στην τύχη,  ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας χέρια μας, προσφέροντας ως δώρο σε αυτούς… μια κάλπη “tragic”!
Το δεν πάω να ψηφίσω, σημαίνει δειλία, σημαίνει ανευθυνότητα και παιδιάστικη νοοτροπία που καλό θα είναι να εκλείψει, γιατί η Ελλάδα θέλει αγωνιστές και όχι «ταραντέλες».
Η Ελλάδα έχει ανάγκη την ψήφο συγκροτημένων ανθρώπων που πάνω απ’ όλα βάζουν τα παιδιά τους, το αύριο και την ιστορία, αυτή που θα την αναστήσει και θα της δώσει και πάλι το δικαίωμα να μάθει στους λαούς, ό, τι η γενναιότητα είναι εκείνη που σε χρίζει αθάνατο…
Ας πιστέψουμε λοιπόν στους εαυτούς μας, ας κοιτάξουμε τα παιδιά μας στα μάτια, ας κλείσουμε τ’ αυτιά μας στις πολιτικές σειρήνες και ας δώσουμε «οξυγόνο» στη χώρα μας να ζήσει.
Είμαστε Έλληνες με πίστη και όχι πιστά «στρατιωτάκια» του επαγγελματικού συλλόγου των «παπαγάλων»!
(αναδημοσίευση από το ilialive)
Παύλος Ανδριάς