Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η Δημοκρατία της μπανανόφλουδας!

Σιγά μην έχουμε προεδρευόμενη δημοκρατία. Είδε κανείς τον πρόεδρο; Μήπως τον συνάντησε στον κήπο με τις πάπιες; Μήπως μαζί του τον τράβηξε το ψυχοπαίδι του, να δουν πως κουνιούνται οι βάρκες;
Αλλά τι λέω! Αυτός που ήταν να κάνει την κίνηση, την έκανε, αυτοϊκανοποιούμενος, δίχως ίχνος ενοχής, με της μάνας και των κολαούζων την ευχή.
Έχοντας την εικόνα για αρκετή ώρα στο μυαλό του και αισθανόμενος το κύμα της ηδονής να τον πλημμυρίζει, τον έπιασε στα χέρια του, έκανε τις απαιτούμενες μαλάξεις και εκεί που ήταν όλοι έτοιμοι να τον κράξουν, τους τον πέταξε στα μούτρα!



Ανασχηματισμός ουσίας με τα φιλαράκια του από το τσάι και τη βαρκάδα στην εξουσία, με τάσεις νέας αυτοκτονίας και τον πρόεδρο να τους κοιτάζει, φορώντας το κοστούμι της απραξίας…
Άκουσον, άκουσον! Υπουργός Οικονομικών ο Βενιζέλος. Έβαλε τον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος, να φυλάξει τα έρμα. Μια ώρα αρχύτερα θα το φουντάρει το σχέδιο μπανανόφλουδα, για να φορέσει το δαχτυλίδι, αλλά που να το σκεφτεί ο γίγαντας της εξουσίας!
Περιφερικής ανάπτυξης ο Χρυσοχοϊδης, για να πάει μια βόλτα μέχρι τη Μανωλάδα και να βάλει τις «φράουλες» σε τάξη. Στο Παιδείας η Διαμαντοπούλου, καθώς έμεινε στον τόπο, με βαθμούς κάτω και από τη βάση, της βάσης.
Όσο για το Προστασίας, ο Θεός να μας φυλάει…
                                   Ο περίεργος