Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ολυμπία, η γη της «αδιαφορίας»!

Μια εικόνα… που σε γεμίζει θυμό και  που σε αναγκάζει να βάλεις τις φωνές σε όλους εκείνους που μια ζωή χρησιμοποιούν αυτό τον Άγιο τόπο ως μέσο προσωπικής και πολιτικής προβολής…
Με την ελπίδα ότι έστω και αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες, οι τοπικοί παράγοντες θα έχουν αρχίσει τις εργασίες για την αποκατάσταση αυτής της οπτικής προσβολής , είναι ντροπή ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση!
 Να βλέπει δηλαδή ο επισκέπτης ένα κτίριο εγκαταλειμμένο με σπασμένες εξωτερικές λάμπες, με μισογκρεμισμένους  τοίχους, με αιωρούμενους σοβάδες, με ακαθαρσίες μπροστά στις πόρτες εισόδου και εξόδου, περίπου πεντακόσια μέτρα από το αρχαιολογικό Μουσείο, με τους ντόπιους  δυστυχώς να έχουν καταθέσει  τα όπλα, απογοητευμένοι  και προδομένοι!

Είναι ντροπή η Αρχαία Ολυμπία, η κοιτίδα του πολιτισμού, να έχει μετατραπεί σε πόλη της ντροπής, τη στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη από κάθε είδους θετικής προβολής, τώρα που όλοι έχουν πέσει επάνω της σαν τα κοράκια, ν’ αρπάξουν ότι μπορούν.
Επειδή όμως με τα λόγια δεν γίνεται τίποτα, επιβάλλεται έστω για μια ακόμα φορά, η τοπική κοινωνία να αντιδράσει δυναμικά και ν’ ασκήσει πίεση σε αυτούς που πριν λίγες μέρες βρεθήκαν μες την τρελή χαρά στην Ολυμπία και έκαναν σχέδια περί τουρισμού και ανάπτυξης, σε αυτούς με πρώτο και καλύτερο τον κ. Γερουλάνο, που ανακάλυψαν ότι η Ολυμπία και το Κατάκολο, είναι πηγή εσόδων!
Υποχρέωση λοιπόν όλων είναι η Αρχαία Ολυμπία να ξαναγίνει ένας λαμπερός πόλος έλξης τουριστών, δίχως εικόνες αποσύνθεσης, δίχως τάσεις καταστροφής και χωρίς αυτοκίνητα στον κεντρικό οδικό άξονα της πόλης, αν δε θέλουμε σε λίγα χρόνια να εξαφανιστεί από το χάρτη, πνιγμένη στα σκουπίδια και την αδιαφορία των εξουσιαστών!