Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Η Δημοτική Αστυνομία ξανά στο Ηράκλειο Αττικής!



Νίκος Μπάμπαλος: «Δεν θα χαριστούμε σε κανένα...
που κάνει τη ζωή των συμπολιτών του δύσκολη»
Η Δημοτική Αστυνομία επανέρχεται στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής για να συνδράμει στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας, τη νομιμότητα στην κυκλοφορία και την στάθμευση των οχημάτων, καθώς και την εφαρμογή των κανονισμών στην εμπορική λειτουργία της πόλης.
Με μεθοδευμένες κινήσεις της δημοτικής αρχής, η οποία έσπευσε να εκμεταλλευτεί το νέο Νόμο που έδωσε τη δυνατότητα σε παλιούς δημοτικούς αστυνομικούς (που υπηρετούσαν δηλαδή στην υπηρεσία των δήμων πριν την συνολική κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας) να επανέρθουν στα πόστα τους σε όποιο δήμο επιθυμούν, δημιουργήθηκαν διαθέσιμες θέσεις στον οργανισμό του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ώστε να στελεχωθούν από τους ενδιαφερόμενους.
Πράγματι, δύο δημοτικοί αστυνόμοι, οι οποίοι με την κατάργηση της υπηρεσίας είχαν μεταταχθεί να υπηρετήσουν ως σωφρονιστικοί υπάλληλοι, εκδήλωσαν άμεσα ενδιαφέρον για να επανέλθουν στο σώμα της Δημοτικής Αστυνομίας, επιλέγοντας να στελεχώσουν τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Μετά την ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας είναι πλέον στην υπηρεσία της πόλης.
Ήδη οι δύο δημοτικοί αστυνομικοί είναι στους δρόμους του Ηρακλείου για να πραγματοποιούν τους ελέγχους που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Υπηρεσίας και να βοηθήσουν, έτσι, ώστε η πόλη να λειτουργεί καλύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.
«Με την επαναφορά της Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο μας έχουμε πλέον ένα μεγάλο εργαλείο, ίσως το κυριότερο, για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την εικόνα και την ποιότητα ζωής στην πόλη. Ζήτησα από τους δύο νέους συνεργάτες να είναι ευγενικοί με τους πολίτες αλλά και αυστηροί εκεί που χρειάζεται, αμερόληπτοι και άτεγκτοι εφαρμόζοντας το Νόμο και τους κανονισμούς. Δεν θα χαριστούμε σε κανένα που παραβαίνει, που κάνει την ζωή των συμπολιτών του δύσκολη», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.