Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Στον καναπέ, με κερί και μέντα !!!


ü  Μαξιλαράκια του καναπέ στο πλυντήριο;
Πόσες φορές έχουμε δει τα μαξιλάρια μας να καταστρέφονται γιατί η γέμιση πάει αλλού για αλλού; Και άντε πάλι παίρνουμε καινούριο και τούμπλαλιν. Δεν είμαστε για έξοδα… Πλύνετε τα άφοβα στο πλυντήριο αρκεί στις 4 γωνίες να τις πιάσετε με μανταλάκια. Η γέμιση θα παραμείνει στη θέση της και δε θα κομπιάσει.
ü  Φουσκώνουν από υγρασία τα συρτάρια σας;
Περάστε τις άκρες τους με κερί!
ü  Η αποθήκη σας γέμισε ανεπιθύμητους επισκέπτες; Ποντικά σουλατσάρουν;
Αχ τα αγαπημένα μου… Ξεχάστε τα φάρμακα και της παγίδες… Μέντα! Σκορπίστε τα φύλλα της παντού τα ποντικάκια θα εξαφανιστούν καθώς απεχθάνονται αυτή τη μυρωδιά. Αν πάλι θέλετε να είστε σίγουροι ότι έφυγαν και θέλετε να τα δείτε πιασμένα… το δόλωμα δεν είναι το γνωστό τυράκι, αλλά ηλιόσποροι! Τρελαίνονται και είμαι σίγουρη ότι γρήγορα θα πιαστούν στη φάκα!
ü  Σκιές στους τοίχους από κάδρα…
Όχι πια! Περάστε τον τοίχο με ένα διάλυμα νερού και οινοπνεύματος. Σε περίπτωση που οι σκιές επιμένουν… πράσινο σαπούνι το θαυματουργό. Τρίψτε με σκληρό και νωπό σφουγγάρι και μπόλικο πράσινο σαπούνι. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και σκουπίστε με στεγνό πανάκι για να μη σχηματιστεί λεκές από το νερό.
ü  Κιτρινίλες σε μάρμαρο;
Τρίψτε με οξυζενέ τοπικά και μετά ξεπλύνετε…
ü  Τηλέφωνο μπάνιο μες τα άλατα;
Αφαιρέστε το και ξεβιδώστε τα βιδωτά μέρη, βυθίστε το για 2 ώρες στο ξίδι και μετά τρίψτε το με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

«Η καλή νοικοκυρά»