Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Παντελόνι στην κατάψυξη!!!

Ας αφήσουμε κατά μέρος τις δουλειές του σπιτιού και ας πιάσουμε τα ρουχαλάκια μας…. Η κακή η ώρα δεν αργεί να έρθει όταν συναντιέται ο λεκές με το αγαπημένο μας μπλουζάκι… το έχουμε φορέσει μια δυο φορές και το προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού κι όμως δεν αργεί η ώρα που...
ü  Πέφτει καφές στη μπλούζα
Περάστε το σημείο του λεκέ με γλυκερίνη και έπειτα πλύνε τη με ζεστό νερό και πράσινο σαπούνι. Σε περίπτωση που η μπλούζα είναι λευκή, περάστε το λεκέ με διάλυμα ίσης ποσότητας ξιδιού με οινόπνευμα.
ü  Σκουριά στο λευκό μπλουζάκι
Ουπς την κάτσαμε πάει το μπλουζάκι κατευθείαν στον κάδο σκουπιδιών… δε θέλω να κάνετε τέτοιες σκέψεις…  τοποθετήστε στο λεκέ μια φέτα λεμόνι (χωρίς τη φλούδα), από πάνω βάλτε ένα λευκό πανάκι και στη συνέχεια σιδερώστε με καυτό σίδερο! Εάν ο λεκές επιμένει, επιμένει και εσείς. Ξαναεπεναλάβετε τη διαδικασία.
ü  Γρασίδι στα ρούχα
Περιχύστε τα με μπλε οινόπνευμα και στη συνέχεια πλύνετε τα, όπως συνήθως.
ü  Έπεσε στη μπλούζα μελάνι
Εξαρτάται τι μελάνι… Εάν είναι από στυλό διαρκείας, τρίψτε το σημείο του λεκέ με κρύο γάλα ή με το εσωτερικό μιας φλούδας από μπανάνα και μετά ξεπλύνετε τη μπλούζα στο χέρι με απορρυπαντικό. Εάν τώρα είναι από μελάνι πένας και η μπλούζα είναι λευκή, μουλιάστε τη σε χλωρίνη και μετά πλύνετε καλά. Εάν είναι χρωματιστή, αφήστε τη να μουλιάσει πολλές ώρες σε χλιαρό γάλα και μετά πλύνετε τη με νερό και λεμόνι. Εάν το ύφασμα είναι συνθετικό, δοκιμάστε να τρίψετε το λεκέ με μισή λεμονόκουπα.
ü  Λεκιάστηκε η μπλούζα με σάλτσα
Αφήστε το ρούχο σας να μουλιάσει γα μια ώρα σε ζεστό νερό και γλυκερίνη.. ο λεκές εξαφανίστηκε!
ü  Παγωτό σοκολάτας πάνω στη μπλούζα
Τρίψτε το λεκέ με αλατισμένο νερό.
ü  Κόλλησε η τσίχλα στο παντελόνι σας
Βάλτε το παντελόνι στην κατάψυξη, η τσίχλα θα παγώσει και θα σπάσει σε κομμάτια.

«Η  καλή νοικοκυρά»