Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να τελειώσουν τα παγκόσμια αποθέματα αλευριού

 


Έλλειψη στο αλεύρι έχει δημιουργηθεί ακόμη...

και στην ελληνική αγορά την ώρα που έχει δημιουργηθεί παγκόσμια ανησυχία πως τα αποθέματα αλευριού θα επαρκέσουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι πρώτες ελλείψεις ήρθαν από την Θεσσαλονίκη με τον Πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου Αρτοποιών να αναφέρει πως η ζήτηση είναι μεγαλύτερη αυτό το διάστημα και πως τις τελευταίες μέρες υπάρχουν αρκετές ελλείψεις σε φούρνους και σούπερ μάρκετ της συμπρωτεύουσας.

«Τελειώνουν τα αποθέματα αλευριού. Αυτή την στιγμή υπάρχει έλλειψη αλλά ανησυχούμε πως ανεφοδιασμός από τις αγορές του εξωτερικού δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ και θα υπάρχει πρόβλημα» δηλώνει στο MakThess ο Παύλος Μανωλόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Αρτοποιών.

Όπως αναφέρει ο κ. Μανωλόπουλος, αλεύρι προμηθεύονται κυρίως άνδρες άνω των 30 που δουλεύουν από το σπίτι. Το πρόβλημα έρχεται να μεγεθύνει το γεγονός πως δεν είναι λίγοι οι πολίτες που προμηθεύονται αλεύρι όχι τόσο εξαιτίας της παρασκευής ψωμιού στο σπίτι, αλλά λόγω της ασταμάτητης όρεξής τους για κολοκυθάκια τηγανητά. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Υπουργείου Γεωργίας, το μισό αλεύρι που καταναλώνεται στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, χρησιμοποιείται για να «ταΐσει» μικροοργανισμούς που αποτελούν προζύμι.

«Είναι πρωτοφανής η ζήτηση, δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό. Προμηθεύονταν πολλοί το δικό τους αλεύρι και προ κορωνοϊού, αλλά αυτό που γίνεται τους τελευταίους μήνες δεν έχει καμία σχέση» καταλήγει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης… (tokoulouri.com)