Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Μεγάλος ο κίνδυνος απογείωσης μαθητών λόγω του μεγέθους της μάσκας, προειδοποιούν ειδικοί…

 


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί...

λόγω του μεγέθους των μασκών που διανεμήθηκαν στους μαθητές των σχολείων αφού, όπως τονίζουν, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο αιφνίδιας απογείωσης τους λόγω των ισχυρών ανέμων.

Όπως προειδοποιούν μετεωρολόγοι, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας σε συνδυασμό με τις τεράστιες μάσκες που μοίρασε το υπουργείο Παιδείας, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ξαφνικής απογείωσης των μαθητών των μικρότερων τάξεων.

Ήδη, όπως τονίζουν, υπήρξαν περιστατικά όπου δάσκαλοι χρειάστηκε να πιάσουν μαθητές της Α’ Δημοτικού από τα μπατζάκια καθώς είχαν αρχίσει να αιωρούνται κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προειδοποίησαν επίσης ότι η ύπαρξη παιδιών στον εναέριο χώρο της χώρας χωρίς γνώσεις αεροπλοΐας ενδέχεται να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τι συστήνουν οι ειδικοί

Σύμφωνα με τους ειδικούς, συστήνεται οι γονείς να βάζουν βαρίδια στις τσέπες των παιδιών ή ιδιαίτερα βαριά παπούτσια έως ότου επιλυθεί το πρόβλημα από το υπουργείο, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να εκδίδεται απαγορευτικό αποχώρησης των μαθητών από το σπίτι τις μέρες που επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

Από την πλευρά του, πάντως, το υπουργείο Παιδείας απάντησε στις επικρίσεις λέγοντας ότι το μέγεθος των μασκών επιλέχθηκε ενόψει της εισαγωγής του μαθήματος του kitesurfing στα σχολεία από την επόμενη σχολική χρονιά… (tovatraxi.com)