Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

«Η Γη μας έχει Πυρετό»… στο γραφείο της Κάλλης



Από τις εκδόσεις Γράφημα κυκλοφορεί το εκπαιδευτικό...
λογοτεχνικό βιβλίο «Η Γη μας έχει Πυρετό», μια περιπέτεια της ομάδας ΑΤΛΑΣ, της Κορίνας Βογιατζή, σε επιστημονική επιμέλεια Φανής Σέρογλου, εικόνες Δωροθέα Λούκρη, για παιδιά από 6 ετών.

Αρχικά ήθελα να σας παρουσιάσω την ομάδα ΑΤΛΑΣ:
Η Φανή, ο Οδυσσέας και η Ζωή είναι φίλοι πολλά πολλά χρόνια. Αυτοί που τους ξέρουν τους φωνάζουν «ομάδα ΑΤΛΑΣ» γιατί τους αρέσει να παίζουν με μια μπάλα- υδρόγειο και να λένε μισοαστεία μισοσοβαρά ότι κουβαλούν τη ΓΗ στα χέρια τους σαν τον μυθικό γίγαντα. Οι περιπέτειες της ομάδας ΑΤΛΑΣ είναι ατελείωτες: στο χωρίο, στο σχολείο στις διακοπές, παίζουν, ονειρεύονται, δημιουργούν! Αυτά τα παιδιά φτάνουν μέχρι το διάστημα και ζουν μαγικές στιγμές με αληθινούς ή φανταστικούς φίλους.

Το πρώτο βιβλίο της ομάδας ΑΤΛΑΣ, «η Γη μας έχει πυρετό» επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε… Έξυπνο, ευρηματικό, ενημερωτικό, εκπαιδευτικό, χωρίς να κουράζει ή να φλυαρεί, κρατά τον μικρό αναγνώστη σε εγρήγορση, τον ευαισθητοποιεί, καλλιεργώντας του την περιβαλλοντική συνείδηση.

Μέσα από τις όμορφες εικόνες που αγκαλιάζουν το κείμενο, το χιούμορ, τις έξυπνες ατάκες η συγγραφέας καταφέρνει να περάσει, αλλά και να ευαισθητοποιήσει για οικολογικά, κοινωνικά, επιστημονικά, περιβαλλοντικά θέματα, που στις μέρες μας δυστυχώς καθημερινά βλέπουμε ότι μας απασχολούν σε μεγάλο βαθμό.

Και όλα ξεκίνησαν… από ένα επείγον περιστατικό που αναστατώνει μια συνηθισμένη μέρα το γαλαξιακό ιατρείο του γιατρού Ασθενίδη με τους καθόλου συνηθισμένους ασθενείς. Η Γη έχει πυρετό! Η ομάδα ΑΤΛΑΣ καλείται ν’ αναλάβει δράση. Παιδιά και πλανήτες συνεργάζονται ενώνοντας δύο κόσμους. Η πραγματικότητα μπλέκεται με τη φαντασία σ’ ένα μαγικό, περιπετειώδες ταξίδι με σκοπό τη σωτηρία της Γης. Άραγε θα τα καταφέρουν;  Οι άνθρωποι θα μπορέσουν να αλλάξουν τις συνήθειες τους αλλά και τον τρόπο που σκέφτονται προκειμένου να σώσουν τη Γη;   

Μέσα από την καθημερινότητα των ηρώων, ο μικρός αναγνώστης θα συνειδητοποιήσει πόσα λάθη κάνει, αλλά και κάνουν οι ενήλικες ώστε να βλάψουν τη Γη μας. Ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα…
Έλα κι εσύ στην παρέα, η περιπέτεια αρχίζει…

Μάθετε περισσότερα για την ομάδα ΑΤΛΑΣ στην ιστοσελίδα τους όπου θα βρείτε δραστηριότητες, εκπαιδευτικό υλικό, αφηγήσεις και ταινίες.

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια
by Aylogyros news