Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ



Προτάσεις για ανάγνωση…



«Γλυκό ξύπνημα» & «Στο λούνα παρκ»
ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΝΙ
Για παιδιά 1-3 ετών
Σειρά: Διαβάζω και διασκεδάζω
Μεταφραστής:  Ειρήνη Χριστοπούλου
Εικονογράφος:  Yu-hsuan Huang
Σελίδες:  10
Τιμή: 7,70 €
Μια διασκεδαστική ιστορία σε στιχάκια για τα κουνελάκια που ξυπνούν. Με κινούμενες εικόνες για ατελείωτο παιχνίδι.
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
Πάμε σχολείο!
Ψηλά, ψηλά στον ουρανό
Στον κήπο
Στο αγρόκτημα
Στη βόλτα
Στη βάρκα
Στο λεωφορείο
Χρόνια πολλά!
Καλά Χριστούγεννα!


«Δεν το έκανα εγώ! (Ή μήπως το έκανα;)» του Πάνου Χριστοδούλου
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 8 ετών
Σειρά: Διαβάζω ιστορίες
Συγγραφέας:  Πάνος Χριστοδούλου
Εικονογράφος:  Μυρτώ Δεληβοριά
Σελίδες:  64
Τιμή: 8,80 €
Τι γίνεται όταν το μολύβι, η γόμα και ο μαρκαδόρος της ηρωίδας ζωντανεύουν και αποφασίζουν να διακοσμήσουν το δωμάτιό της με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο;
Σε μια κασετίνα μπορούν να στριμωχτούν πολλά... και η κασετίνα της Αμέλια, όπως όλων, έχει μολύβι, μαρκαδόρο, γόμα και διορθωτικό, αλλά επίσης κρύβει καλά κάποια μυστικά και μαζί τους παρεξηγήσεις και καβγάδες. Πώς και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Είναι κάποιος ή κάποιοι υπεύθυνοι; Κι αν ναι, έχει σημασία να αναγνωρίσουν τα λάθη τους και να προσπαθήσουν να επανορθώσουν; Α, κι αυτές τις μουτζούρες στον τοίχο του δωματίου της Αμέλια; Τις έκανε κάποιος ή μόνες τους έγιναν; Μην κοιτάτε εμένα! Δεν το έκανα εγώ! (Ή μήπως το έκανα;)
Ένα βιβλίο για τα ανθρώπινα λάθη και τη «συγγνώμη».
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Πάνου Χριστοδούλου Τόνοι, τόνοι και Τόνι.


«Η επιστροφή του τσάρου» του Πιερντομένικο Μπακαλάριο
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 9 ετών
Νέα σειρά: Κουρσάροι της περιπέτειας
Συγγραφέας:  Pierdomenico Baccalario
Μεταφραστής:  Δήμητρα Δότση
εικονογράφηση:  Ροσαλία Ραντόστι
Σελίδες:  64
Τιμή: 8,80 €
Μια νέα σειρά με αυτοτελείς ιστορίες περιπέτειας με ιστορικό φόντο, που ταξιδεύουν τον αναγνώστη πίσω στον χρόνο.
Σιβηρία, 1891. Ο πρίγκιπας Νικόλαος Β’, τραυματισμένος στο κεφάλι από το σπαθί ενός σαμουράι, αναγκάζεται να διασχίσει με απόλυτη μυστικότητα όλη τη Σιβηρία, για να ξεφύγει από τους επίδοξους δολοφόνους του. Μεταμφιέζεται σε κυνηγό και, με μοναδική του συντροφιά τον Γιάκοβ, ένα αγόρι που υποστηρίζει ότι μιλάει με τα πνεύματα, ταξιδεύει στα δάση της Σιβηρίας, αντιμέτωπος με άγρια ζώα, και ονειρεύεται μια απέραντη σιδηροδρομική γραμμή κι ένα μεγάλο τρένο που θα ενώνει κόσμους μακρινούς.
Ποιος είναι αυτός ο νεαρός που πρέπει να συνοδεύσεις στα δάση της Σιβηρίας χωρίς να του κάνεις πολλές ερωτήσεις;
Ο ίδιος λέει ότι είναι πρίγκιπας, αλλά για κοίτα τον πώς περπατάει βαριά, σαν χωρικός, και αγναντεύει τον ορίζοντα λες κι είναι κάτι απαγορευμένο. Όνειρό του είναι ένα μεγάλο τρένο που θα ενώνει το παλιό με το καινούριο. Καλύτερα, όμως, να τον ρωτήσεις, μόλις βρεθείτε μόνοι σας.


«Η τρομερή διαθήκη» του Τζέρεμι Χόπερτον του Ντάβιντε Μοροζινότο
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 9 ετών
Νέα σειρά: Κουρσάροι της περιπέτειας
Συγγραφέας:  Davide Morosinotto
Μεταφραστής:  Δήμητρα Δότση
Εικονογράφηση: Ομπρέτα Ταβάνο
Σελίδες:  96
Τιμή: 9,90 €
Πολυνησία, 1799. Η 11χρονη αριστοκράτισσα Κάρι, μετά τον θάνατο των γονιών της και τη δολοφονία της Μάρθας, της αδερφής της, αναγκάζεται να ζήσει με τον άντρα της τελευταίας, τον λόρδο Μάξουελ. Προκειμένου να γλιτώσει το κολέγιο, όπου θέλει να την κλείσει εκείνος, τρυπώνει στο μπαούλο του ξάδερφού της Χάρι και κάπως έτσι βρίσκεται σε ένα ιστιοφόρο που κατευθύνεται προς τα μακρινά νησιά της Πολυνησίας. Μόνο που η Κάρι δεν ξέρει ότι ο Χάρι κάνει αυτό το ταξίδι με σκοπό να ακολουθήσει τα ίχνη του παιδικού του φίλου Τζέρεμι Χόπερτον, τον οποίο φημολογείται ότι σκότωσαν οι άγριοι.
Υπάρχει πάντα ένας καλός λόγος για να τρυπώσεις παράνομα σ’ ένα ιστιοφόρο με προορισμό τα κοραλλιογενή νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού. Ιδίως αν είσαι ένα εντεκάχρονο κορίτσι από καλή οικογένεια. Και ιδίως αν θες να το σκάσεις από τη συμβατική ζωή που σου επιβάλλει ο κηδεμόνας σου.
Κι όλα αυτά για να μάθεις ποιος σκότωσε την αδερφή σου.
Η σειρά: «Κουρσάροι της περιπέτειας» είναι σύντομες, αυτοτελείς ιστορίες, γραμμένες από τους πιο διάσημους συγγραφείς παιδικών βιβλίων, που διαδραματίζονται σε διαφορετικούς τόπους και εποχές. Βιβλία μοναδικά, που έχουν γραφτεί ειδικά για νεαρούς αναγνώστες, έτοιμους να ανακαλύψουν άγνωστους προορισμούς.
Ιστορίες περιπέτειας, πάθους και θάρρους. Ιστορίες συναρπαστικές, συγκινητικές, με μυστήριο, σασπένς αλλά και χιούμορ.


«Για κορίτσια. Αποκλειστικά!» της Λίζι Κοξ
ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Για παιδιά από 10 ετών
Νέα σειρά: Οδηγός εφηβείας
Συγγραφέας:  Lizzie Cox
εικονογράφηση: Ντάμιεν Γουέιχιλ
μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο
Σελίδες:  72
Τιμή: 9,90 €
Τα μαλλιά σου όλο λαδώνουν, έχεις γεμίσει μπιμπίκια και ξαφνικά γίνεσαι συνεχώς έξαλλη με την οικογένειά σου… Τι συμβαίνει;
Λοιπόν, κορίτσια: Ας πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Το να μεγαλώνεις μπορεί να μοιάζει σαν να ανεβαίνεις σε τρενάκι του τρόμου, αλλά, αν ξέρεις τι να περιμένεις, μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολο.
Αυτός ο οδηγός θα σου πει όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις, και θα σου προσφέρει συμβουλές για τα πάντα, από το σουτιέν που θα διαλέξεις μέχρι την εικόνα που έχεις για το σώμα σου.


«Για αγόρια. Αποκλειστικά!» της Λίζι Κοξ
ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Για παιδιά από 10 ετών
Νέα σειρά: Οδηγός εφηβείας
Συγγραφέας:  Lizzie Cox
εικονογράφηση: Ντάμιεν Γουέιχιλ
μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο
Σελίδες:  72
Τιμή: 9,90 €
Τρίχες ξεφυτρώνουν παντού, το δέρμα σου δέχεται επίθεση ακμής και ξαφνικά τα κορίτσια δε σου φαίνονται πια τόσο εκνευριστικά… Τι συμβαίνει;
Λοιπόν, αγόρια: Ας πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Το να μεγαλώνεις μπορεί να μοιάζει σαν να ανεβαίνεις σε τρενάκι του τρόμου, αλλά, αν ξέρεις τι να περιμένεις, μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολο. Αυτός ο οδηγός θα σου πει όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις, και θα σου προσφέρει συμβουλές για τα πάντα, από το ξύρισμα μέχρι την κοινωνική σου ζωή.