Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

«Το κατσικάκι με την γραβάτα»… στο γραφείο της Κάλλης



Ο Ηλίας είναι το κατσικάκι το πιο μικρό. Άραγε είναι...
άτυχο ή τυχερό; Άλλα έξι αδέρφια έχει που από τη μαμά συνέχεια βοήθεια ζητούν. Της λένε τα νέα τους, φωνάζουν και γελούν. Δυστυχώς, του Ηλία η φωνή δεν είναι αρκετά δυνατή. Ακόμα και τη μέρα που φόρεσε γραβάτα στον λαιμό, κανείς δεν έδωσε σημασία, κι ας είχε ρόλο πρωταγωνιστικό. Στην ιστορία γίνονται πολλά... φώτα, χειροκροτήματα, δάκρυα αλλά και φιλιά. Στο τέλος όμως όλοι ζουν καλά!
Το βιβλίο της Ιωάννα Μπαμπέτα «Το κατσικάκι με την γραβάτα», σε εικόνες της Χρύσας Σπυρίδωνος, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και είναι από τη σειρά «Μικρές Καληνύχτες».
Για μια ακόμα φορά η συγγραφέας καταφέρνει με χιούμορ, έξυπνες ατάκες, έμμετρο λόγο, όπου χρειάζεται, να περάσει μηνύματα  στα παιδιά χωρίς να τα κουράσει.
Μηνύματα για τα θέλω, τα μπορώ, τα πρέπει, συγγνώμες που ειπώθηκαν ή όχι, λάθη σε συμπεριφορές μέσα στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα μιας οικογένειας.
Ένα καλογραμμένο παραμύθι που μιλά για την αδερφική αγάπη, την ανιδιοτελή αγάπη της μάνας, που μου θύμισε πολύ την Ελληνίδα μαμά, τα συναισθήματα της μοναξιάς, του θυμού, της δειλίας, της αυτοπεποίθησης, της τόλμης και της συγνώμης.
Πόσο μοναξιά μπορεί να νιώσει ένα παιδί με έξι αδερφάκια και γονείς να τρέχουν όλη μέρα; Το παιχνίδι χάνετε μέσα στην καθημερινότητα ή όχι;
Ξεφύλλισε το βιβλίο και θα το ανακαλύψεις…

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ: Μια φορά κι έναν καιρό... δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο... Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα! Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!
Xάρη στην τεχνολογία QR Code Reader μπορεί ο γονιός να κατεβάσει ηχογραφημένο το κείμενο στο κινητό του και να βάλει το παιδί να το ακούσει λίγο πριν σβήσει το φως και ονειρευτεί τον δικό του φανταστικό κόσμο.

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου:

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια
by Aylogyros news