Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις μετά την απιστία του συντρόφου σου



Η απιστία είναι μία από τις πιο πολύπλοκες καταστάσεις...
που μπορεί να βιώσει ένα ζευγάρι.
Πρόκειται για μια περίπτωση στην οποία η εμπιστοσύνη που έχετε στον σύντροφό σας προδίδεται.
Η απιστία είναι μία από τις βασικότερες αιτίες διάλυσης μιας σχέσης ή ενός γάμου και δικαιολογημένα.
Όταν κάποιος μαθαίνει πως ο σύντροφός του τον απάτησε, τα πρώτα αισθήματα που βιώνει είναι αυτά του θυμού, της αναστάτωσης και της απογοήτευσης.
Είναι γεγονός ότι αν κάποιος είναι θύμα απιστίας αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συμπεριφορά του, τον τρόπο που βλέπει τις σχέσεις και φυσικά την ικανότητά του να εμπιστεύεται τους άλλους.
Πολλοί από τους ανθρώπους που έχουν βιώσει την αποκάλυψη της απιστίας του συντρόφου τους περιγράφουν αυτήν τη στιγμή ως τη χειρότερη της ζωής τους.
Η απιστία είναι από τις πιο δύσκολες ψυχολογικές καταστάσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε. Μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί από στεναχωρημένος, να γίνεις εξοργισμένος και σε λίγο να μην νιώθεις απλά τίποτα.
Ας δούμε 10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε μετά την απιστία, όπως διαβάζουμε στο Reader's Digest:
1. Μην μπεις στη διαδικασία να εκδικηθείς
Όχι, δεν υπάρχει λόγος να τον απατήσεις κι εσύ. Η ουσία δεν είναι να πονέσει και αυτός, αλλά να γίνεις καλά εσύ. Εστίασε σε σένα και άσε εκείνον στις δικές του σκέψεις και πράξεις.
2. Μην καταρρεύσεις
Πιθανότατα να μην μπορείς να συγκεντρωθείς, να θυμηθείς οτιδήποτε ή να πας στη δουλειά. Συχνά σου κόβεται η όρεξη, δεν μπορείς να φας και να κοιμηθείς. Μπορεί να παρουσιάσεις δηλαδή συμπτώματα κατάθλιψης. Το άγχος γίνεται έντονο και νιώθεις σαν να σου έχει συμβεί το χειρότερο πράγμα στον κόσμο. Ναι, η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος όλα τα γιατρεύει. Υπομονή, ψυχραιμία και όλα θα γίνουν.
3. Μην κατηγορήσεις τον εαυτό σου
Προφανώς δεν είναι δικό σου λάθος ότι ο σύντροφος σου σε απατά, αλλά η απιστία δεν είναι το πρόβλημα στη σχέση –είναι το τελικό αποτέλεσμα άλλων προβλημάτων.
4. Μην βάλεις τα παιδιά στη μέση
Είναι δυσάρεστο, αλλά συμβαίνει πολλά ζευγάρια να βάζουν τα παιδιά στη μέση όταν μπαίνει ένα τρίτο πρόσωπο στη σχέση ενός παντρεμένου ζευγαριού. Τα παιδιά υποφέρουν όταν μιλάτε άσχημα για τον άλλο γονέα τους. Στην προσπάθειά σας να «βλάψετε» το άτομο που σας πλήγωσε, μπορεί να καταλήξετε να πληγώσετε τα ίδια σας τα παιδιά και δεν το αξίζουν.
5. Μην αφήσεις άλλους να αποφασίσουν για σένα αν θα μείνεις ή όχι στη σχέση αυτή
Μίλησε με τους κοντινούς σου ανθρώπους για την απιστία που βιώνεις, αλλά μην επηρεάζεσαι από την γνώμη τους. Το αν θα μείνεις σε αυτή τη σχέση είναι προσωπική σου επιλογή και μόνο. 
6. Μην αγνοείς τι συνέβη
Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται ή εξαφανίζεται όταν το αγνοείς. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να κάνεις πώς δεν κατάλαβες. Το δύσκολο είναι να καθίσεις και να το αντιμετωπίσεις.
7. Μην προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα όπως ήταν πριν από την απιστία
8. Μην φοβάσαι να πας σε ψυχολόγο
Η βοήθεια ενός ειδικού θα σε βοηθούσε πολύ και αν μπορείς οικονομικά να το υποστηρίξεις, τότε θα ήταν το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις.
9. Μην ξεχνάς να φροντίζεις τον εαυτό σου
10. Μην βιάζεσαι να μπεις σε μια άλλη σχέση
Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να μπεις αμέσως σε μια άλλη σχέση. Πρέπει να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να σκεφτεί και να διαχειριστεί τα δύσκολα συναισθήματα που έρχονται με έναν χωρισμό. Μόνο, έτσι θα μπορείς στη συνέχεια να είσαι έτοιμος για μια επόμενη σχέση… (bovary.gr)