Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

«Κόκκινη Κλωστή Δεμένοι – Η Σταγονούλα και ο Πήγασος»… ένα βιβλίο για μικρούς & μεγάλους, σας καλεί στην παρουσίασή του



Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και οι Εκδόσεις Καμπύλη...
παρουσιάζουν την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 το πρωί, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στην οδό Κουντουριώτου 18 Α & Νεότητος, το βιβλίο της Όλγας Παπακυριακού MSc Παιδιατρικής Νοσηλεύτριας Ρ/Π του Επικοινωνία 94 FM με τίτλο «Κόκκινη Κλωστή Δεμένοι – Η Σταγονούλα και ο Πήγασος». Εικονογράφηση Θοδωρής Κανάκης.
Το βιβλίο έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και γράφτηκε με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει και να προάγει το πνεύμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και μιλάει στις ψυχές των παιδιών και των εφήβων ενδυναμώνοντας την ενσυναίσθηση τους.
Έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Υγείας - Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ως κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό για την αξιοποίηση του στα προγράμματα αγωγής υγείας στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς και είναι υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.


Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Δημ. Σχέσεων, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Δέσποινα Αϊβαζίδου – Ποριώτου, ο Διευθυντής του Υφυπουργού Παιδείας και Εκπαιδευτικός Θέμης Κοτσιφάκης, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών της Ελλάδος Νίνα Διακοβασίλη και η Αντιπρόεδρος της ΕΝΕ και Πρόεδρος του “ΘΕΛΩ” Κορίνα Λιούτα.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει η λογοτέχνης - σοπράνο Μάνια Βλαχογιάννη και για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής - εκδότης Κωνσταντίνος Σκηνιώτης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν εξαιρετικοί καλλιτέχνες:
Μάνια Βλαχογιάννη Σοπράνο crossover, πιανίστα, ηθοποιός και λογοτέχνης, θα παρουσιάσει την εκδήλωση και θα δώσει φωνή στη Σταγονούλα ερμηνεύοντας το τραγούδι «Κόκκινη Κλωστή Δεμένοι». https://www.facebook.com/mania.vlachogianni
Η ομάδα ΝΕΦΕΛΟΠΕΤΡΑ με τα εκπληκτικά τους κοστούμια και τη θεατρική τους κίνηση θα παίξουν live μουσική και θα ερμηνεύσουν παραμυθένια τραγούδια. https://www.facebook.com/Nefelopetra
Η Αρετή & η Ιωάννα Σπανομάρκου, βραβευμένες μουσικοσυνθέτριες/στιχουργοί, έχουν επιμεληθεί τη μουσική σύνθεση και ενορχήστρωση του τραγουδιού της Σταγονούλας.
Θα υπάρχει μπουφές – Είσοδος ελεύθερη
Σας περιμένουμε να καλωσορίσουμε την Σταγονούλα και τον Πήγασο στο πρώτο τους πέταγμα και να γνωρίσουμε το μεγαλείο της προσφοράς αίματος με έναν διαφορετικό τρόπο μέσα από το μύθο, την Κυριάκη 15 Απριλίου και ώρα 11:00 στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου.
Επικοινωνία : Όλγα Παπακυριακού 6973059199
email: olgapap77@gmail.com https://www.facebook.com/sosemiazoi/

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Όλγα Παπακυριακού μεγάλωσε και μένει στο Ηράκλειο Αττικής. Σπούδασε στο Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα των Αθηνών στο τμήμα «Νοσηλευτικής» και είναι κάτοχος τίτλου εξειδίκευσης στην «Παιδιατρική Νοσηλευτική Ειδικότητα» και τίτλου Μεταπτυχιακού Διπλώματος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με Άριστα.
Επέλεξε και εργάζεται στο Nοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» στο τμήμα Αιμοδοσίας. Δίδαξε πολλά χρόνια στα ΑΤΕΙ Αθήνας και σε Δημόσια ΙΕΚ και ήταν εισηγήτρια σε επιστημονικά συνέδρια. Από το Σεπτέμβρη του 2016 έχει εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή για τον εθελοντισμό με τίτλο «Είναι στο χέρι σου. Σώσε μια ζωή» στο δημοτικό ραδιόφωνο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής Επικοινωνία 94 FM.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) στην επιτροπή εκπαίδευσης. Επίσης είναι μέλος της ΕΝΕ Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, στην Επιτροπή Τομέα Εθελοντισμού και μέλος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Εξίσου με την επιστήμη της αγαπάει και ασχολείται από πολύ μικρή με τον αθλητισμό και τα τελευταία χρόνια την έχει κερδίσει η ιστιοπλοΐα και η τοξοβολία.
Αυτή είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια... Και είναι αφιερωμένη σε όλους τους «εθελοντές ζωής».