Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Έφυγες…



Η Φλώρα και ο Παυσανίας πέρναγαν – όπως οι ίδιοι...
υποστήριζαν- την καλύτερη φάση της ζωής τους. Η γνώμη του κόσμου δεν τους ενδιέφερε. Η σχέση αυτή είχε δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά , περισσότερο για την τεράστια διαφορά τους όσον αφορά το στυλ τους αλλά και το ότι ο Παυσανίας ήταν ένας κλειστός χαρακτήρας που ίσως η πρώτη κοπέλα που φίλησε να ήταν η Φλώρα.
Ο κόσμος όμως είναι κακός. Μερικές φορές δημιουργούν καταστάσεις οι μόνο και μόνο γιατί δεν έχουν αυτό που έχουν οι άλλοι. Ζήλεψαν στο πανεπιστήμιο την αγάπη του Παυσανία και της Φλώρας, στάθηκαν στο ότι η Φλώρα ήταν μια πολύ όμορφη κοπέλα και φρόντισαν να τον πληροφορήσουν ότι εκείνη τον απατά.
‘’Μα πόσο θα άντεχε μαζί μου.’’ Σκέφτηκε ο Παυσανίας και αποφάσισε αθόρυβα να βγει από την ζωή της Φλώρας. Εκείνη τον έψαξε , αλλά στο μικρό του σπίτι και στα στέκια του δεν τον εντόπισε. Οι ημέρες πέρασαν και ο Παυσανίας δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Η Φλώρα έκλαψε, φώναξε, κλείστηκε στον εαυτό της, και χάθηκε η λάμψη του προσώπου της. Δίχως κανένα νόημα ο αγαπημένος είχε χαθεί μια για πάντα.
Λίγους μήνες αργότερα, η Φλώρα έπεσε επάνω σε μια απίθανη αποκάλυψη. Έμαθε πως ο Γιάννης ένας νεαρός από το τμήμα της στατιστικής είχε κάνει ότι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί ένα διεστραμμένα άρρωστο μυαλό. Το έμαθε από την φίλη της και πήγε δίχως άλλο να του ζητήσει τον λόγο.
Ο καυγάς ήταν ασύλληπτος. Όλο το πανεπιστήμιο σηκώθηκε στο πόδι. Η Φλώρα προσπαθούσε να του χυμήξει ενώ η φίλη της την κρατούσε. ‘’Πως μπόρεσες!’’ του φώναζε με όλη της την δύναμη. Από το πλήθος που είχε μαζευτεί, ξεπετάχτηκε ο Παυσανίας που άκουσε την φασαρία. Κοίταξε την πρώην αγαπημένη του κατακόκκινη από τον θυμό. Τους έκανε όλους πέρα, τη πλησίασε και έκανε νόημα στην φίλη της να την αφήσει να φύγει. Εκείνη τον κοίταξε μέσα στα μάτια. Μα πόση ηρεμία τον διακατείχε. Είχε εξαφανιστεί, είχε ακούσει τις ψευτιές που τον είχαν φορτώσει και δεν έκανε τίποτα, παρέμενε ήρεμος.
Τράβηξε το χέρι της και τον ρώτησε που την πάει. Εκείνος δεν μίλησε. Την τράβηξε έξω από το πανεπιστήμιο.

Συνεχίζεται….
Της συγγραφέως Κατερίνας Κονίτσα Σωπύλη