Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Εικαστική έκθεση… «Το άνθος της ψυχής μου», της Κωνσταντίνας Φαρμάκη


Στο  Cafe Public  Landstrasse- Hauptstrasse...
  173-175 3Bezirk,1030 WIEN θα πραγματοποιηθεί η εικαστική έκθεση της ελληνίδας ζωγράφου Κωνσταντίνας Φαρμάκη με τίτλο: «Το άνθος της ψυχής μου», υπό την αιγίδα του ομίλου της Unesco Τεχνών Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν 21-10-17και ώρα 18.00, με επίσημη καλεσμένη τη συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη, ενώ την εκδήλωση παρουσιάζει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ- θεατρολόγος Βίκυ Τσιανίκα.

Λίγα λόγια… για την εικαστικό
Η Κωνσταντίνα Φαρμάκη είναι πτυχιούχος ιστορικός και κριτικός τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
Μια Γυναίκα ασυμβίβαστη με την κακοήθεια…
Γεννήθηκε στoν Καρδαμά του νομού Ηλείας. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αυστρία. Σαν παιδί με καλλιτεχνική φύση έζησε κοντά σε μια μητέρα-κέρβερο, όπως η ίδια την χαρακτηρίζει, ενάντια στην ομορφιά και στα όνειρα της με αποτέλεσμα να την εξαναγκάσει και να την οδηγήσει σε έναν αποτυχημένο γάμο θάβοντας… προσωρινά… τα όνειρα της.
Πόθος της διακαής να σπουδάσει στην σχολή Καλών Τεχνών. Δίψαγε να μάθει ζωγραφική, γλυπτική, επιθυμούσε να γνωρίσει τον κόσμο της Τέχνης μέσα από τις δικές τις αισθήσεις. Έζησε σε ένα ασφυκτικό για την καλλιτεχνική της φύση περιβάλλον, με μοναδική της χαρά τα τρία λατρεμένα της  παιδιά.
Μετά το διαζύγιο της στα 24 χρόνια της χρόνια αρχίζει ο Γολγοθάς της.
Καθημερινός αγώνας για την επιβίωση. Ταραγμένη συναισθηματικά ζωή.
Μεταναστεύει στην Γερμανία, εκεί εργάζεται για 10 ολόκληρα και πολύ δύσκολα χρόνια.
Επαναπατρίζεται και επενδύει  τις οικονομίες της και τις προσδοκίες της  σε άλλη μια τέχνη που γνωρίζει καλά, την γαστρονομία,  θεωρείται, μάλιστα,  επιτυχημένη στην Γερμανία. Στην Ελλάδα όμως αποδεικνύεται το Βατερλό της.
Επόμενος σταθμός στην ζωή της ο καρκίνος…τυχαίο;;;;.και είναι μόλις 39 ετών. Ακολουθούν χειρουργεία ,θεραπείες πόνοι, πίκρα… όχι όμως απογοήτευση.
Όταν συνειδητοποίησε ότι κινδύνευε να χάσει την ζωή της τότε την εκτίμησε. Η αρρώστια την δίδαξε να μην τα παρατάει. Να συνεχίσει να αγωνίζεται.
Στην συνέχεια έφυγε από την Αθήνα, από όσους την πίκραναν  και από όσα την απογοήτευσαν.  Η επαρχία ήταν η νέα της ευκαιρία, έγινε η νέα της αρχή.
Και εκεί ακριβώς ξανασυναντήθηκε με το όνειρο της . Αλλά αυτή την φορά σεβάστηκε την επιθυμία της να το ακολουθήσει.
Άλλη μια θυσία, ευχάριστη αυτή τη φορά. Έγινε μαθήτρια. Στα πενήντα της χρόνια κάθισε πάλι στα θρανία. Το όνειρο της ξεδιπλώθηκε..την περίμενε εκεί, κρυμμένο στα βάθη της ψυχής της, δεν την πρόδωσε, δεν την απογοήτευσε, αλλά και η Κωνσταντίνα το ακολούθησε αυτή τη φορά.
Εδώ «ήρθε» η Αλκυόνη Παπαδάκη να εμψυχώσει τη Κωνσταντίνα. Τα βιβλία της αγαπημένης συγγραφέως ο σοφός και μεστός της λόγος έγιναν  για την ζωγράφο αυτό που χρειαζόταν, το στήριγμα    και  η ενθάρρυνση.

Η έκθεση με τίτλο « Το άνθος της ψυχής μου» είναι η δεύτερη ατομική της και θα παρουσιάσει τα έργα της στο café Public στην  Βιέννη το Σάββατο  21 Οκτωβρίου  2017 και ώρα 18.00.


Η έκθεση θα έχει διάρκεια από  21-10-17 έως 31-12-17