Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Το 54% των Ελλήνων προτιμά να εργάζεται κάποιες ημέρες από το σπίτι…


Αλλαγή περιβάλλοντος, ευκολότερη συγκέντρωση, λιγότερο...
στρες λόγω αποφυγής μετακινήσεων είναι κάποιοι από τους λόγους που οι εργαζόμενοι προτιμούν την τηλεργασία.
H εργασία από απόσταση βελτιώνει το επίπεδο παραγωγικότητας, προσφέροντας στους εργαζόμενους μια αλλαγή σκηνικού, που τόσο έχουν ανάγκη, σύμφωνα με έρευνα της Regus. Συγκεκριμένα, πάνω από τους μισούς Έλληνες εργαζόμενους (52%) που υποφέρουν από συμπτώματα κλειστοφοβίας βρίσκουν ανακούφιση αλλάζοντας το περιβάλλον εργασίας τους.
Η Regus ρώτησε πάνω από 100 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να μάθει μερικούς από τους λόγους που όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να εργάζονται από απόσταση, και διαπίστωσε ότι, εκτός από τη βελτίωση της παραγωγικότητας, η εργασία από απόσταση βοηθά επίσης τη συγκέντρωση των εργαζομένων (54%). Ένα διάλειμμα από το συνηθισμένο εργασιακό περιβάλλον ανανεώνει τη συγκέντρωση και επιτρέπει στους εργαζόμενους εν κινήσει να φέρουν εις πέρας τη λίστα με τις υποχρεώσεις τους χωρίς να τους αποσπούν την προσοχή οι συνάδελφοι και τα τηλέφωνα που χτυπούν.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι η ευέλικτη εργασία βελτιώνει το πρόγραμμα των μετακινήσεων (59%), μια και οι εργαζόμενοι από απόσταση σπαταλούν λιγότερο χρόνο για μετακίνηση από και προς το γραφείο τους. Έτσι, όχι μόνο απολαμβάνουν ένα διάλειμμα από το στρίμωγμα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά έχουν και περισσότερο χρόνο για να χαλαρώσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα (48%) στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας.
Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της έρευνας ποσοστό 60% των εργαζομένων δηλώνουν ότι η εργασία από απόσταση τους βοηθά να βρίσκονται πιο κοντά σε πελάτες ή δυνητικούς πελάτες για σημαντικές συναντήσεις.
Επίσης, μάνατζερ και διευθυντές στην Ελλάδα αναφέρουν ότι σχεδιάζουν μέσα στον επόμενο χρόνο να επιτρέψουν στις ομάδες τους να εργάζονται από απόσταση μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα (29%) ενώ ποσοστό 10% θα επέτρεπε στους εργαζόμενους να εργάζονται από απόσταση όλη την εβδομάδα.
Η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια της Regus για τα Βαλκάνια, ανέφερε σχετικά: «Παραδοσιακά, οι διευθυντές επιχειρήσεων θεωρείται ότι διστάζουν να επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από απόσταση. Γι’ αυτό μπορεί να ξαφνιάζει το γεγονός ότι οι διευθυντές γνωρίζουν πλέον τον θετικό αντίκτυπο της εργασίας από απόσταση στο εργατικό δυναμικό τους. Το να προσφέρουν στους εργαζόμενους τη δυνατότητα εργασίας εν κινήσει, ακόμη και για μια-δυο μέρες την εβδομάδα, έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα της παραγωγικότητάς τους, καθώς και η γενικότερη ευεξία τους. Το ότι η εργασία από απόσταση προσφέρει στις εταιρείες μεγαλύτερη εμβέλεια, αποτελεί για τους διευθυντές επιπρόσθετο κίνητρο. Καθώς μια επιχείρηση μεγαλώνει, η εγγύτητα προς τους πελάτες και τους δυνητικούς πελάτες είναι απαραίτητη, αλλά και δαπανηρή. Η ευέλικτη εργασία επιτρέπει στις εταιρείες να έχουν παρουσία σε διαφορετικές τοποθεσίες, είτε για να συναντήσουν δυνητικούς πελάτες είτε προμηθευτές, με μια μικρή επιπρόσθετη δαπάνη».

Πηγή: www.fortunegreece.com