Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτος διαδραστικός χάρτης... Αποκαλύπτει από που κρατάει η σκούφια κάθε λαού!!!


Τον πρώτο διαδραστικό χάρτη της ανθρώπινης γενετικής ιστορίας δημιούργησαν επιστήμονες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το ανθρώπινο DNA «κουβαλά» ένα ολόκληρο ιστορικό αρχείο, το οποίο παρέχει δεδομένα από το πώς το γενετικό υλικό έχει αναμειχθεί με το πέρασμα στων χρόνων...


Ο πρώτος διαδραστικός χάρτης της ανθρώπινης γενετικής ιστορίας είναι γεγονός. Δημιούργημα Βρετανών και Γερμανών επιστημόνων δείχνει από που... κρατάει η σκούφια μας. Ο χάρτης δημιουργήθηκε αφού οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ανθρώπινο DNA κουβαλά ένα ολόκληρο ιστορικό αρχείο, δηλαδή δεδομένα για το πώς το γενετικό υλικό έχει αναμειχθεί με το πέρασμα των χρόνων.
Ο διαδραστικός χάρτης καλύπτει μια περίοδο 4.000 ετών και φέρνει στο φως το αέναο και πολύπλοκο γενετικό «ανακάτεμα» ανάμεσα στους πληθυσμούς της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας και της Αμερικής και δημιουργήθηκε αφού οι επιστήμονες συνέκρινα την ανάλυση του DNA 1.490 ανθρώπων από 95 πληθυσμούς παγκοσμίως.
«Το DNA έχει πράγματι τη δύναμη να λέει ιστορίες και να αποκαλύπτει λεπτομέρειες από το παρελθόν της ανθρωπότητας», εξηγεί ο ερευνητής Δρ Σάιμον Μάγιερς του Κέντρου Ανθρώπινης Γενετικής του Ινστιτούτου Wellcome, το οποίο χρηματοδότησε την έρευνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συγκεκριμένη επιστημονική έρευνα που κατέληξε στη δημιουργία του συγκεκριμένου επιστημονικού χάρτης βρέθηδαν δεδομένα τα οποία δεν είναι καν καταγεγραμμένα στην ιστορία, όπως η ανάμειξη Ευρωπαίων και Κινέζων τον 13ο αιώνα μ. Χ.
Σύμφωνα με τον Δρ Μέγιερς, «το DNA του λαού των Του στη σύγχρονη Κίνα δείχνει ότι περίπου στο 1.200 μ.Χ. ευρωπαίοι παρόμοιοι με τους σύγχρονους έλληνες αναμίχθηκαν (γενετικά) με ένα κατά τα άλλα κινεζικό πληθυσμό. Πιθανώς, η προέλευση αυτού του ευρωπαϊκού DNA είναι έμποροι που ταξίδευαν στον γειτονικό Δρόμο του Μεταξιού».
Πατήστε πάνω στο 
http://admixturemap.paintmychromosomes.com/ 
να τον εξερευνήσετε... (iefimerida)