Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ελληνικά Εύβοιας… όλη η μαγεία της Ελλάδας!!! (βίντεο)

Η παραλία των Ελληνικών είναι μια παραλία στη Βόρεια Εύβοια που βρέχεται από τα καθαρά νερά του Αιγαίου. Κατά μήκος της παραλίας αλλά και στο βυθό θα συναντήσετε κυρίως χοντρή άμμο αλλά και κάποια ψιλά βότσαλα, ενώ η θάλασσα είναι ο "παράδεισος" για τα παιδιά... και ησυχαστήριο για τους μεγάλους, καθώς  καφετέριες ή ταβέρνες, είναι λίγες και καλές... 


Τα Ελληνικά είναι πραγματικά ένα απίστευτο μέρος για τις διακοπές σας μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, με μαγευτική θέα στο Αιγαίο και υπέροχες παραλίες για τις πιο ξέγνοιαστες διακοπές που κάνατε ποτέ!

Πάνω σε πευκόφυτο λόφο είναι χτισμένο το πανάρχαιο χωριό των Ελληνικών με εξαιρετική θέα προς το Αιγαίο πέλαγος, και την Σκιάθο.
Το όνομα προέρχεται από τη ναυμαχία του Αρτεμισίου, γιατί στον όρμο των Ελληνικών είχε αγκυροβολήσει ο Ελληνικός στόλος. Στη θέση Καστραδάκι πρόκειται για παραθαλάσσια τοποθεσία, οι αρχαιολογικές έρευνες έχουν βρει κομμάτια από ισχυρή οχύρωσης των αρχαϊκών χρόνων, τα οποία μάλιστα σώζονται μέχρι και σήμερα ενώ το ύψος του φτάνει τα 3 μέτρα.
Οι ερευνητές ταυτίζουν τα ευρήματα αυτά με ναι αρχαία Ευβοϊκή πόλη τη Νύσσα. Η πόλη Νύσσα όπως αναφέρει η μυθολογία φαίνεται να είναι αφιερωμένη στον θεό Διόνυσο όπου στην ευρύτερη περιοχή τα αμπέλια άνθιζαν και καρποφορούσαν μέσα σε μια μέρα.


Επίνειο των Ελληνικών είναι ο οικισμός του Αγίου Νικολάου. Η παραλία του είναι μια γραφική παραλία στη Βόρεια Εύβοια που βρέχεται από τα καθαρά νερά του Αιγαίου. Στην ακτή αλλά και στο βυθό υπάρχει άμμος και τα νερά δεν είναι ιδιαίτερα βαθιά. Αυτό για το οποίο ξεχωρίζει η παραλία αυτή είναι ένα μικρό νησάκι με εκκλησάκι του Άγιου Νικόλαου, που μπορείς να το επισκεφτείς και κολυμπώντας μέχρι εκεί. Ακριβώς διπλά στην παράλια του Άγιου Νικολάου, στην δεξιά πλευρά πίσω από ένα φυσικό όρμο βρίσκετε και η παραλία Μαύρικας.

Το Χωριό Ελληνικά βρίσκετε σε απόσταση 26 χιλιόμετρα μακριά από την Ιστιαία, 15 χιλιόμετρα από το Πευκί, και 98 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα, μέσω Αγία Άννα, Παπάδες, Βασιλικά.