Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ποδοσφαιρικοί αστέρες του χθές: Γιώργος Αθανασιάδης


Ο Γιώργος Αθανασιάδης είναι Έλληνας, πρώην διεθνής αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, γεννημένος στις 16 Δεκεμβρίου του 1963.


Ξεκίνησε την καριέρα του αγωνιζόμενος σε ερασιτεχνική ομάδα του Περιστερίου και την περίοδο 1981-82 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη Β’ Εθνική, με το Αιγάλεω.
Το καλοκαίρι του 1982 αποκτήθηκε από τον ΠΑΟ, αλλά αποφασίσθηκε να παραμείνει για 2 ακόμη χρόνια ως δανεικός στην ομάδα του «Σίτι».
Στη συνέχεια έπαιξε κατά σειρά στον Απόλλωνα Αθηνών (δύο φορές, όπου χρίσθηκε 5 φορές διεθνής) και στον ΟΦΗ (επίσης δύο φορές), ενώ την περίοδο 1991-92 φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, χωρίς όμως να καταφέρει να μονιμοποιηθεί στην 11άδα των "πρασίνων".
Έπαιξε επίσης και στην Ξάνθη, για να τερματίσει τη σταδιοδρομία του σαν παίκτης της Καβάλας, το 1996.
Μετά τη λήξη της επαγγελματικής αγωνιστικής του καριέρας, ανέλαβε παίκτης-προπονητής στην ομάδα των Γλυκών Νερών και συνέχισε ως τεχνικός σε Αθηναΐδα Κυψέλης,Ελλάς Σύρου, ΑΟ Μυκόνου, Πανναξιακός Α.Ο., ενώ την περίοδο 2008-09 ανέλαβε τον Ήφαιστο Περιστερίου (Α' ΕΠΣΑ) με στόχο την άνοδο στη Δ' Εθνική κάτι που επιτεύχθηκε χάρις και στη δική του συνεισφορά, το επόμενο έτος. Από το 2010-11 προπονεί τον ΑΟ Μυκόνου (Περιφερειακό πρωτάθλημα).

Ο ιός της μπάλας